Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Kisah Plat C (Pahang) aokme

Page 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  Deto_8 on Thu Mar 25, 2010 2:28 pm

kawan rasa aokme mesti ada nostalgia sendiri tentang nombor plat pahang...plat pertama yang di pakai, plat nombor yang paling cantik bagi aokme, no yang aokme jumpe kat mana-mana dsbnya...kalau ada gambor lagi menarik

untuk permulaan, kawan share nostalgia kwan...

i. motor arwah orang tua plat CP2111...nombor cantik jugak...motor suzuki cup
ii. motor sendiri yang pertama CAP7681...beli kat kedai payang, temerloh
iii. motor kedua CCC654...memang sayang nombor ni...jual kat pak mertua...kabor ke dia kalau ada rezeki lebih nak amik balik nombor ni

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  Deto_8 on Thu Mar 25, 2010 2:34 pm



no plat terkini pahang

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  jasnoraizan on Thu Mar 25, 2010 2:35 pm

KWN PERNAH PAKAI KETE PLAT --CAF 42..(beli kete lelong dari bank kat temerloh..)

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  MD on Thu Mar 25, 2010 3:46 pm

di lembah klang ni banyak jumpa plat C [Pahang] yang nombor cantik cantik,selaras dengan keretanya jugak..

macam kawan post dulu - sebuah Mercs Sport dengan no CL455 [ dari jauh nampak macam CLASS ]

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  cikacung on Thu Mar 25, 2010 4:17 pm

MD wrote:di lembah klang ni banyak jumpa plat C [Pahang] yang nombor cantik cantik,selaras dengan keretanya jugak..

macam kawan post dulu - sebuah Mercs Sport dengan no CL455 [ dari jauh nampak macam CLASS ]

kawan takde kenderaan plat C. Yang ada sebiji p.Saga plat PCC6509.
La ni keta tu ada kat Bera/Triang, abang kwn pakai......

cikacung
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 171
Points : 173
Join date : 27/09/2009
Age : 45
Location : j3/KHTP,Kulim

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  ozzy on Thu Mar 25, 2010 4:22 pm

Plat moto arwah ayah kwn dulu yg kwn buat berulang gi sekolah CH 4273.. Very Happy

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  MD on Thu Mar 25, 2010 4:23 pm

cikacung wrote:
MD wrote:di lembah klang ni banyak jumpa plat C [Pahang] yang nombor cantik cantik,selaras dengan keretanya jugak..

macam kawan post dulu - sebuah Mercs Sport dengan no CL455 [ dari jauh nampak macam CLASS ]

kawan takde kenderaan plat C. Yang ada sebiji p.Saga plat PCC6509.
La ni keta tu ada kat Bera/Triang, abang kwn pakai......

cikacung,
elok aok usahakan gambornya untuk dikongsikan disini...menarikk!!

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  cikacung on Thu Mar 25, 2010 4:27 pm

MD wrote:
cikacung wrote:
MD wrote:di lembah klang ni banyak jumpa plat C [Pahang] yang nombor cantik cantik,selaras dengan keretanya jugak..

macam kawan post dulu - sebuah Mercs Sport dengan no CL455 [ dari jauh nampak macam CLASS ]

kawan takde kenderaan plat C. Yang ada sebiji p.Saga plat PCC6509.
La ni keta tu ada kat Bera/Triang, abang kwn pakai......

cikacung,
elok aok usahakan gambornya untuk dikongsikan disini...menarikk!!

ok...nanti kwn usahakan.

cikacung
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 171
Points : 173
Join date : 27/09/2009
Age : 45
Location : j3/KHTP,Kulim

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  Deto_8 on Thu Mar 25, 2010 4:47 pm

bas Persatuan Bolasepak Malaysia platnya CW1...huhuhu

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  amienski on Thu Mar 25, 2010 5:54 pm

famili kawan lok.. mesti ending die nombor 82 contoh CAM 82

amienski
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 387
Points : 422
Join date : 22/10/2009
Age : 32

http://onthespot.fotopages.com

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  Cik_N on Thu Mar 25, 2010 6:50 pm

Plat kete koi yg pakai sekarang ni CBY283... baru 2 bulan beli kete ni tetiba koi telah mengajak dia terlentang masuk ke dlm gaung kat area ladang sawit di bera nun...kesian dia ngan koi pun sian gak.. krg umo dia dah dkt 3 tahun tp byk berjasa pd koi ni.. my CK..Smile

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  zulkbo on Thu Mar 25, 2010 7:07 pm

Cik_N wrote:Plat kete koi yg pakai sekarang ni CBY283... baru 2 bulan beli kete ni tetiba koi telah mengajak dia terlentang masuk ke dlm gaung kat area ladang sawit di bera nun...kesian dia ngan koi pun sian gak.. krg umo dia dah dkt 3 tahun tp byk berjasa pd koi ni.. my CK..Smile

kesian aok yek? drunken

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  zulkbo on Thu Mar 25, 2010 7:11 pm

bercerita bab plate no ni teringat

------------CK 1031-------------

MOTOR HONDA CUP 70 ayah koi..selalu berebut jer ngan ayah nak guna masa
form six dulu almaklum susah zaman tu..moto sebijik jer..ler ni kat umah koi ada
4 biji moto..amboiii..dah senang la katakan..adik bongsu koi saja 2 biji..sebiji ke sekolah
sebijik untuk melaram petang2..heiii goner budak sekarang nie.. drunken scratch

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  SailorMoon on Thu Mar 25, 2010 7:49 pm

zulkbo wrote:bercerita bab plate no ni teringat

------------CK 1031-------------

MOTOR HONDA CUP 70 ayah koi..selalu berebut jer ngan ayah nak guna masa
form six dulu almaklum susah zaman tu..moto sebijik jer..ler ni kat umah koi ada
4 biji moto..amboiii..dah senang la katakan..adik bongsu koi saja 2 biji..sebiji ke sekolah
sebijik untuk melaram petang2..heiii goner budak sekarang nie.. drunken scratch

honda c70?? ade simpan lg x?
nak jual?

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  zulkbo on Thu Mar 25, 2010 8:03 pm

Cik Shinju wrote:
zulkbo wrote:bercerita bab plate no ni teringat

------------CK 1031-------------

MOTOR HONDA CUP 70 ayah koi..selalu berebut jer ngan ayah nak guna masa
form six dulu almaklum susah zaman tu..moto sebijik jer..ler ni kat umah koi ada
4 biji moto..amboiii..dah senang la katakan..adik bongsu koi saja 2 biji..sebiji ke sekolah
sebijik untuk melaram petang2..heiii goner budak sekarang nie.. drunken scratch

honda c70?? ade simpan lg x?
nak jual?

RM200K..MAU??? Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  SailorMoon on Thu Mar 25, 2010 8:24 pm

zulkbo wrote:
Cik Shinju wrote:
zulkbo wrote:bercerita bab plate no ni teringat

------------CK 1031-------------

MOTOR HONDA CUP 70 ayah koi..selalu berebut jer ngan ayah nak guna masa
form six dulu almaklum susah zaman tu..moto sebijik jer..ler ni kat umah koi ada
4 biji moto..amboiii..dah senang la katakan..adik bongsu koi saja 2 biji..sebiji ke sekolah
sebijik untuk melaram petang2..heiii goner budak sekarang nie.. drunken scratch

honda c70?? ade simpan lg x?
nak jual?


RM200K..MAU??? Very Happy


lampu bulat kan?
mahalnyer.... No

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  zulkbo on Thu Mar 25, 2010 8:41 pm

Cik Shinju wrote:
zulkbo wrote:
Cik Shinju wrote:
zulkbo wrote:bercerita bab plate no ni teringat

------------CK 1031-------------

MOTOR HONDA CUP 70 ayah koi..selalu berebut jer ngan ayah nak guna masa
form six dulu almaklum susah zaman tu..moto sebijik jer..ler ni kat umah koi ada
4 biji moto..amboiii..dah senang la katakan..adik bongsu koi saja 2 biji..sebiji ke sekolah
sebijik untuk melaram petang2..heiii goner budak sekarang nie.. drunken scratch

honda c70?? ade simpan lg x?
nak jual?


RM200K..MAU??? Very Happy


lampu bulat kan?
mahalnyer.... No

tinggal plat no jer yang tergantung didinding
motonya dah di jual dulu masa zaman susah Sad Sad

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  iyul8386 on Thu Mar 25, 2010 10:04 pm

dulu2 kat umah kwn ade motor plat CP2408...
pastu kwn beli kete dpt la no mcm ni CCC8042

iyul8386
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 114
Points : 118
Join date : 16/11/2009

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  Deto_8 on Fri Mar 26, 2010 9:52 am

iyul8386 wrote:dulu2 kat umah kwn ade motor plat CP2408...
pastu kwn beli kete dpt la no mcm ni CCC8042

goner gayer pun mesti nak cari plat pahang jugek walau dah berhijrah ke KL ni

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  MD on Fri Mar 26, 2010 9:55 am

jangan lupa plat C1 - kenderaan yang digunakan oleh KDYMM Tuanku Sultan

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  MD on Fri Mar 26, 2010 9:57 am

Deto_8 wrote:
iyul8386 wrote:dulu2 kat umah kwn ade motor plat CP2408...
pastu kwn beli kete dpt la no mcm ni CCC8042

goner gayer pun mesti nak cari plat pahang jugek walau dah berhijrah ke KL ni

kawan masih CBG... Laughing ,Kedepan pun kalau tukar kenderaan rasanya nak kekal no ni

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  iyul8386 on Fri Mar 26, 2010 10:29 am

MD wrote:
Deto_8 wrote:
iyul8386 wrote:dulu2 kat umah kwn ade motor plat CP2408...
pastu kwn beli kete dpt la no mcm ni CCC8042

goner gayer pun mesti nak cari plat pahang jugek walau dah berhijrah ke KL ni

kawan masih CBG... Laughing ,Kedepan pun kalau tukar kenderaan rasanya nak kekal no ni

skrg tgh mengumpul..plan nye nk ambik CCQ8386

iyul8386
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 114
Points : 118
Join date : 16/11/2009

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  MD on Fri Mar 26, 2010 10:33 am

iyul8386 wrote:
skrg tgh mengumpul..plan nye nk ambik CCQ8386

semoga usaha aok berjaya...Iyul

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  Deto_8 on Fri Mar 26, 2010 10:34 am

tak lama dah CCQ...skang pun CCM

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  iyul8386 on Fri Mar 26, 2010 10:35 am

Deto_8 wrote:tak lama dah CCQ...skang pun CCM
skrg dh ccp la

iyul8386
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 114
Points : 118
Join date : 16/11/2009

Back to top Go down

Re: Kisah Plat C (Pahang) aokme

Post  Sponsored content Today at 4:27 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum