Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Rahsia Hari Lahir & Tabiat Wanita

View previous topic View next topic Go down

Rahsia Hari Lahir & Tabiat Wanita

Post  SailorMoon on Wed Apr 07, 2010 7:53 pm

Rahsia Hari Lahir dan Tabiat Wanita

Tajul Muluk begitu sinonim dalam astrologi zaman silam, khususnya dalam masyarakat Melayu dalam menafsirkan watak-watak wanita, mimpi, hari yg baik dan terjemahan lain dalam kehidupan sehari-hari. Kini, kitab Tajul Muluk yg pernah terkenal suatu tika dahulu amat sukar dicari. Namun cebisan ilmunya masih diperturunkan oleh mereka yg arif mengenainya. Ia adalah untuk pengetahuan dan pembacaan semata2 dan bukanlah sebagai kepercayaan 100%

Di sini diperturunkan tafsiran dari Kitab Tajul Muluk mengenai tabiat wanita dalam seminggu hari kelahiran mereka.

ISNIN

Wanita ini bersikap jujur, tidak mudah menggelabah atau panik, berhati-hati, tidak mudah mengalah, pandai menjaga diri dan pergaulan. Ramai teman lelaki dan wanita yang menyukainya.Dia juga mudah memberi pertolongan, cergas, berusaha kuat, teliti dan pandai menguruskan kewangannya. Namun jika marah berapi-api dan menakutkan, jarang mahu mengaku kalah dalam pertengkaran. Dalam percintaan, dia mencurahkan kesetiaan tidak berbelah bagi dan sedia berkorban. Seksualnya kurang membara melainkan pasangannya pandai mencari tempat rangsangannya.

SELASA

Tabiat wanita ini suka mencari salah orang lain dan berpotensi menduakan suami. Namun pertuturannya lembut dan pandai mengambil hati.Apabila tidak sukakan seseorang, sentiasa mencari kesalahannya, hatinya keras dan sukar dilembutkan. Tetapi mudah mengaku kalah dan mudah meminta pertolongan orang lain. Pandai simpan rahsia, hanya orang tertentu saja tahu rahsianya. Keputusannya tidak mantap dan mudah terpengaruh. Dia juga mudah terperangkap dalam banyak hal.Dalam soal kewangan dia pandai berjimat, tak kedekut. Dia rajin bekerja, ada tanggungjawab, suka dipuji tetapi perlukan bimbingan dan pengawasan dalam banyak perkara.

RABU

Suka berdendam.Jika ada orang berbuat jahat padanya, dia akan berbuat lebih jahat lagi pada orang itu. Namun dia pandai dalam pergaulan, pandai mengambil hati dan pandai menghargai orang. Suka mementingkan teman dari dirinya sendiri. Berfikiran terbuka, tak pandai simpan rahsia, tidak suka diperintah dalam bekerja. Keputusannya tidak seimbang, kurang pengalaman. Hatinya keras dan tidak mudah termakan pujuk. Hanya orang-orang tertentu saja yang tahu melembutkan hatinya. Dalam soal kewangan, dia pandai cari duit tapi tak pandai simpan duit. Cintanya pandang pertama dan rela berkorban kerana cinta. Seksualnya tinggi dan kuat, romantik ditempat tidur dan pandai berasmara.

KHAMIS

Dia suka menyinggung hati orang lain, cakapnya kesat, kemahuan kuat, dan bersikap agresif. Rajin dan tekun bekerja, tak suka diganggu ketika bekerja, bercita-cita tinggi. Boleh terpikat kepada lelaki lain walaupun sudah ada kekasih atau suami. Namun dia tak mudah jatuh cinta, suka menyelidik dahulu sebelum bercinta. Hatinya tidak tetap, mudah terpedaya dengan pujuk rayu sehingga tak kenal antara yg baik dan buruk. Dia pandai mengurus dan merancang kewangan. Pada awal perkahwinan, tunduk pada suami, akan berubah apabila sudah lama berkeluarga. Seksualnya tinggi, jika tak pandai mengawal nafsu boleh terdorong ke lembah hina.

JUMAAT

Wanita yg lahir pada hari ini tabiatnya berani menentang suami. Bangga diri, suka berbelanja, suka dipuji, suka bergaul dan suka melakukan perkara yang merbahaya dan sia-sia. Bersemangat waja, pandai simpan rahsia, tak suka mengaku kesalahan sendiri. Dalam soal kewangan, bersikap boros dan tak pandai simpan wang. Cintanya sejati dan tidak mudah berubah, cuma kadangkala tidak telus.Seksualnya sangat teristimewa,menyeronokkan, penuh kelembutan tetapi apabila dingin tak suka dipaksa.

SABTU

Kuat cemburu, suka kebendaan, tak gemar dengan anak-anak, suka bertikam lidah. Namun dia tegas pendirian, cerdas pemikiran, teliti dalam banyak hal. Tidak pernah berasa puas, suka berkorban apa saja demi mencapai cita-cita. Apabila bercinta, suka menyelidik latarbelakang pasangan dan suka menguji. Pandai berjimat dan sentiasa berfikir untuk masa depan. Wanita ini akur dan mengikut perintah suami. Seksualnya agak dingin, tetapi apabila bermula, seksnya kuat dan tahan lama, tidak tergesa2 dan dilakukan dengan kelembutan.

AHAD

Wanita yg lahir pada hari ini kebiasaannya sukakan kemewahan dan menunjuk2 diri. Apabila bersuami taat pada suaminya namun suka merendahkan kawan dan bersikap bangga diri. Dia tidak suka dengar nasihat, mudah terpedaya dengan kata2. Suka mengkritik orang tetapi tidak suka orang mengkritiknya. Percintaannya tidak telus tetapi sanggup berkorban apa saja jika hati dah suka. Pandai simpan rahsia, rajin berusaha dan bekerja, tak mudah mengalah namun bersikap pemboros. Rangsangan seksualnya tinggi tapi apabila tak dapat kepuasan cari jalan lain

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rahsia Hari Lahir & Tabiat Wanita

Post  zulkbo on Wed Apr 07, 2010 7:56 pm

lupa la pulok orang umah koi lahir hari apa?? scratch

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Rahsia Hari Lahir & Tabiat Wanita

Post  SailorMoon on Wed Apr 07, 2010 9:23 pm

zulkbo wrote:lupa la pulok orang umah koi lahir hari apa?? scratch

cer aok tanye dia... Smile

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rahsia Hari Lahir & Tabiat Wanita

Post  zulkbo on Wed Apr 07, 2010 9:27 pm

jangan cakap dia koi lahir hari apa pun koi
dah lupa..hu hu..nanti koi reverse kalender hp
boleh check rasanya.. confused

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Rahsia Hari Lahir & Tabiat Wanita

Post  SailorMoon on Wed Apr 07, 2010 9:33 pm

SELASA


ni koi punye...check jap,-Tabiat wanita ini suka mencari salah orang lain dan berpotensi menduakan suami. = x betul!! Evil or Very Mad -Namun pertuturannya lembut dan pandai mengambil hati.Apabila tidak sukakan seseorang, sentiasa mencari kesalahannya, hatinya keras dan sukar dilembutkan. = betul Neutral
-Pandai simpan rahsia, hanya orang tertentu saja tahu rahsianya. Keputusannya tidak mantap dan mudah terpengaruh. Dia juga mudah terperangkap dalam banyak hal.Dalam soal kewangan dia pandai berjimat, tak kedekut. Dia rajin bekerja, ada tanggungjawab, suka dipuji tetapi perlukan bimbingan dan pengawasan dalam banyak perkara. = betul sikit2.. Very Happy

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rahsia Hari Lahir & Tabiat Wanita

Post  zulkbo on Wed Apr 07, 2010 9:35 pm

SailorMoon wrote:SELASA


ni koi punye...check jap,-Tabiat wanita ini suka mencari salah orang lain dan berpotensi menduakan suami. = x betul!! Evil or Very Mad -Namun pertuturannya lembut dan pandai mengambil hati.Apabila tidak sukakan seseorang, sentiasa mencari kesalahannya, hatinya keras dan sukar dilembutkan. = betul Neutral
-Pandai simpan rahsia, hanya orang tertentu saja tahu rahsianya. Keputusannya tidak mantap dan mudah terpengaruh. Dia juga mudah terperangkap dalam banyak hal.Dalam soal kewangan dia pandai berjimat, tak kedekut. Dia rajin bekerja, ada tanggungjawab, suka dipuji tetapi perlukan bimbingan dan pengawasan dalam banyak perkara. = betul sikit2.. Very Happy

ganazz dan menarik..
hu hu..kena byk bersabor ni jadi hubby aok.hu hu
Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Rahsia Hari Lahir & Tabiat Wanita

Post  zulkbo on Thu Apr 08, 2010 11:30 am

SABTU

Kuat cemburu, suka kebendaan, tak gemar dengan anak-anak, suka bertikam lidah. Namun dia tegas pendirian, cerdas pemikiran, teliti dalam banyak hal. Tidak pernah berasa puas, suka berkorban apa saja demi mencapai cita-cita. Apabila bercinta, suka menyelidik latarbelakang pasangan dan suka menguji. Pandai berjimat dan sentiasa berfikir untuk masa depan. Wanita ini akur dan mengikut perintah suami. Seksualnya agak dingin, tetapi apabila bermula, seksnya kuat dan tahan lama, tidak tergesa2 dan dilakukan dengan kelembutan.

ermmmmm..menarik info ni..
i like..18sx sahaja aaa..



Rolling Eyes Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Rahsia Hari Lahir & Tabiat Wanita

Post  cekwa on Wed Apr 21, 2010 9:56 am

Bile di amat-amati..wanita ni lahirlah ari apa2 pun semua sama jer, ada bahagian yg buruk dan ada bahagian yang baiknya...kita sebagai lelaki perlulah menerima seadanya kerana kita juga tidak sempurna..betoi dak? Jangan cuba mencari2 keburukan sesama manusia sesama pasangan, hargailah kelebihan dan kekurangan memasing. hanyalah pendapat koi yg cetek ni, harap xde yg terkecik ati..

cekwa
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 181
Points : 241
Join date : 19/01/2010
Location : kg kerayong, bera, kuantan, beaufort, sabah

http://9w2waa.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Rahsia Hari Lahir & Tabiat Wanita

Post  cekwa on Wed Apr 21, 2010 10:08 am

koi pernah anto thread ni dgn tajuk " khas untuk wanita ajerrr" menda yg sama?

cekwa
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 181
Points : 241
Join date : 19/01/2010
Location : kg kerayong, bera, kuantan, beaufort, sabah

http://9w2waa.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Rahsia Hari Lahir & Tabiat Wanita

Post  SailorMoon on Wed Apr 21, 2010 12:26 pm

cekwa wrote:koi pernah anto thread ni dgn tajuk " khas untuk wanita ajerrr" menda yg sama?

alamak,sama erk?
saya la yg post ni,dpt emel jer trus gatal tgn nk share kat sini,
x pasan plak dah ade topik ni... Embarassed
sori yek cekwa,sya bdk baru kat sini...


(sengal tol dak selermun tuh,dush3x...haaa...amik ko...) rabbit

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rahsia Hari Lahir & Tabiat Wanita

Post  ozzy on Wed Apr 21, 2010 12:28 pm

SailorMoon wrote:
cekwa wrote:koi pernah anto thread ni dgn tajuk " khas untuk wanita ajerrr" menda yg sama?

alamak,sama erk?
saya la yg post ni,dpt emel jer trus gatal tgn nk share kat sini,
x pasan plak dah ade topik ni... Embarassed
sori yek cekwa,sya bdk baru kat sini...


(sengal tol dak selermun tuh,dush3x...haaa...amik ko...) rabbit

yela cekwa..dak selermun patut kena tuko nama jadi selepuk..ekekeke

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Rahsia Hari Lahir & Tabiat Wanita

Post  SailorMoon on Wed Apr 21, 2010 12:32 pm

ozzy wrote:
SailorMoon wrote:
cekwa wrote:koi pernah anto thread ni dgn tajuk " khas untuk wanita ajerrr" menda yg sama?

alamak,sama erk?
saya la yg post ni,dpt emel jer trus gatal tgn nk share kat sini,
x pasan plak dah ade topik ni... Embarassed
sori yek cekwa,sya bdk baru kat sini...


(sengal tol dak selermun tuh,dush3x...haaa...amik ko...) rabbit

yela cekwa..dak selermun patut kena tuko nama jadi selepuk..ekekeke

kekeke...menurut perintah..deto san, sila tuko nama sya skali lg...
out p jwb tag sifu jap... Smile

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Rahsia Hari Lahir & Tabiat Wanita

Post  asyikin irish on Sun Aug 08, 2010 4:02 pm

aa...lupe gak lah, lahir ari aper...

asyikin irish

Posts : 7
Points : 7
Join date : 08/08/2010
Age : 31
Location : Jengka 18, pahang

Back to top Go down

Re: Rahsia Hari Lahir & Tabiat Wanita

Post  Sponsored content Today at 3:52 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum