Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Pencuci Lantai Serai Wangi

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Pencuci Lantai Serai Wangi

Post  ozzy on Fri Jun 12, 2009 7:06 pm

Assalamualaikum...Saya menjadi pengedar untuk pencuci lantai serai wangi..tapi bukan brand AFY Haniff tu..brand baru kalau ada berminat leh la beritau kwn..amat berkesan untuk cuci lantai dan mangkuk tandas selain ianya berbau wangi...wassalam


Last edited by fourzy on Sat Nov 07, 2009 1:18 am; edited 1 time in total

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Pencuci Lantai Serai Wangi

Post  Deto_8 on Mon Jun 15, 2009 9:45 am

Salam, brand apa yang aok jual ni....kalau boleh up lah gambar sekali...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pencuci Lantai Serai Wangi

Post  ozzy on Mon Jun 15, 2009 11:36 am

Deto_8 wrote:Salam, brand apa yang aok jual ni....kalau boleh up lah gambar sekali...

Waaaikumsalam dan terima kasih atas maklumbalas dari saudara..
Brand baru dikenali sebagai Fresh s-W keluaran bumiputera..insyaallah akan ditukar kepada brand saya sendiri.Untuk makluman saya adalah pengedar bagi kawasan lembah Klang (PJ,Bangi,Shah Alam)..jika ada berminat untuk jadi pembekal boleh hubungi saya (bagi kawasan pahang terutamanya temerloh/mentakab sekitar kuantan sudah bergerak)
Untuk makluman juga saya sekarang sedang giat menjalankan promosi sebagai testimoni/feedback dari customer berkenaan produk ini dengan tawaran harga yang menarik.Promosi turut dibuat ditapak2 ekspo (mungkin akan buat promosi di PWTC selepas ini)

Berikut adalah harga pasaran bagi produk ini :
PENCUCI LANTAI 1L (1 botol) = rm 12.00
SPRAY (UNTUK TINGKAP ATAU CERMIN ATAU RUANG YANG SEMPIT) 500ML = rm9.00.
Harga yang saya tawarkan untuk stok yang sedia ada ( 50 botol & 50 spray sahaja ) :
1 BOTOL PENCUCI LANTAI (1L)+1 SPRAY (500 ml) = [color=blue]rm 16.00 sahaja.
Anatara kebaikan produk ini:
1-Mencegah kehadiran lalat,semut,anai-anai,lipas,serangga dan tikus.
( Ia juga akan membunuh jika disembur ke anggota badan haiwan tersebut dimana ujian yang dijalankan ia
membunuh semut dalam masa beberapa saat sahaja dan membunuh lipas dalam masa 2 minit )
2-Dapat menghapuskan kotoran degil atau berminyak yang melekat pada baju atau peralatan lain.
3-Amat sesuai digunakan pada lantai rumah,lantai/mangkuk tandas,sinki,meja,dapur,cermin dan di letakkan di dalam 'tank' untuk 'viper' kereta.
Berkenaan dengan gambar insyaallah saya akan siarkan dalam masa terdekat.
wassalam...

p/s - sebelum ni ada try upload photo pesal x boleh?..adehhh

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Pencuci Lantai Serai Wangi

Post  Deto_8 on Mon Jun 15, 2009 12:40 pm

kalau betul dapat bunuh semut dalam 2 saat baguslah... cheers nak gak mencuba....

dulu beli Afi Hanif (betul ke ejaan ni).....haram...semut ngan lalat pakat gelak je drunken

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pencuci Lantai Serai Wangi

Post  ozzy on Mon Jun 15, 2009 1:29 pm

Deto_8 wrote:kalau betul dapat bunuh semut dalam 2 saat baguslah... cheers nak gak mencuba....

dulu beli Afi Hanif (betul ke ejaan ni).....haram...semut ngan lalat pakat gelak je drunken

Tiada masalah ..kita cuba dulu semburkan pada semut atau lipas..kalau tak mati tak payah beli mudoh jee...untuk lalat kwn belum try lagi (sebab lalat selalu terbang takut sembur nanti masuk pulok dalam nasi kwn) namun yang pasti selepas meja di lap dgn serai wangi ini lalat tak akan hinggap..insyaallah..
Kot semut rumah aok specis lain kot..jenis kulit tebal mcm kerang gamoknya..hehe
Maaf..kwn tak dapat nak komen pasal produk orang lain..rasanya tak berapa elok sebab kita sama-sama melayu lagipun buat bisness yang sama..hanya pengguna yang berhak komen..
sekian...wassalam

p/s- Ada kawan dari jengka 3 buat bisness i-charge..ada sapa2 minat nak jadi ahli?

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Pencuci Lantai Serai Wangi

Post  Deto_8 on Mon Jun 15, 2009 1:54 pm

insya Allah berminat jugak dapatkan satu....lagipun belum cuba belum tau....nanti boleh bagi testimonial...

i-charge? bisnes apa tu?

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pencuci Lantai Serai Wangi

Post  ozzy on Mon Jun 15, 2009 3:41 pm

Deto_8 wrote:insya Allah berminat jugak dapatkan satu....lagipun belum cuba belum tau....nanti boleh bagi testimonial...

i-charge? bisnes apa tu?

ye..anda dialu2 alukan ..betul tu ..tak rugi apa2 kalau mencuba..kalau yakin baru beli..

oppsss...maaf lupa plak dgn rule kat sini..produk tu sebenarnya untuk jimat minyak,memberi kuasa pada enjin kereta..juga terdapat produk jimat electrik kat rumah..(japan brand)..cuma disebabkan bisness yg dijalankan seperti CNI..(system pyramid la kot) dan tidak dibenarkan disini so just ignore sajalah..tak perlu di huraikan lagi la..time kasih

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Pencuci Lantai Serai Wangi

Post  zulkbo on Wed Jun 17, 2009 3:39 am

fourzy wrote:
Deto_8 wrote:Salam, brand apa yang aok jual ni....kalau boleh up lah gambar sekali...

Waaaikumsalam dan terima kasih atas maklumbalas dari saudara..
Brand baru dikenali sebagai Fresh s-W keluaran bumiputera..insyaallah akan ditukar kepada brand saya sendiri.Untuk makluman saya adalah pengedar bagi kawasan lembah Klang (PJ,Bangi,Shah Alam)..jika ada berminat untuk jadi pembekal boleh hubungi saya (bagi kawasan pahang terutamanya temerloh/mentakab sekitar kuantan sudah bergerak)
Untuk makluman juga saya sekarang sedang giat menjalankan promosi sebagai testimoni/feedback dari customer berkenaan produk ini dengan tawaran harga yang menarik.Promosi turut dibuat ditapak2 ekspo (mungkin akan buat promosi di PWTC selepas ini)

Berikut adalah harga pasaran bagi produk ini :
PENCUCI LANTAI 1L (1 botol) = rm 12.00
SPRAY (UNTUK TINGKAP ATAU CERMIN ATAU RUANG YANG SEMPIT) 500ML = rm9.00.
Harga yang saya tawarkan untuk stok yang sedia ada ( 50 botol & 50 spray sahaja ) :
1 BOTOL PENCUCI LANTAI (1L)+1 SPRAY (500 ml) = [color=blue]rm 16.00 sahaja.
Anatara kebaikan produk ini:
1-Mencegah kehadiran lalat,semut,anai-anai,lipas,serangga dan tikus.
( Ia juga akan membunuh jika disembur ke anggota badan haiwan tersebut dimana ujian yang dijalankan ia
membunuh semut dalam masa beberapa saat sahaja dan membunuh lipas dalam masa 2 minit )
2-Dapat menghapuskan kotoran degil atau berminyak yang melekat pada baju atau peralatan lain.
3-Amat sesuai digunakan pada lantai rumah,lantai/mangkuk tandas,sinki,meja,dapur,cermin dan di letakkan di dalam 'tank' untuk 'viper' kereta.
Berkenaan dengan gambar insyaallah saya akan siarkan dalam masa terdekat.
wassalam...

p/s - sebelum ni ada try upload photo pesal x boleh?..adehhh



Salam Bro berdua...okey lah sebab Fourzy punya pasal aku tolong upload gambar produk dia syarat
FREE kat ana satu botol lah..amacam Bro Fourzy







Last edited by zulkbo on Fri Jun 19, 2009 4:03 am; edited 1 time in total

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Pencuci Lantai Serai Wangi

Post  ozzy on Thu Jun 18, 2009 10:04 am

zulkbo wrote:
fourzy wrote:
Deto_8 wrote:Salam, brand apa yang aok jual ni....kalau boleh up lah gambar sekali...

Waaaikumsalam dan terima kasih atas maklumbalas dari saudara..
Brand baru dikenali sebagai Fresh s-W keluaran bumiputera..insyaallah akan ditukar kepada brand saya sendiri.Untuk makluman saya adalah pengedar bagi kawasan lembah Klang (PJ,Bangi,Shah Alam)..jika ada berminat untuk jadi pembekal boleh hubungi saya (bagi kawasan pahang terutamanya temerloh/mentakab sekitar kuantan sudah bergerak)
Untuk makluman juga saya sekarang sedang giat menjalankan promosi sebagai testimoni/feedback dari customer berkenaan produk ini dengan tawaran harga yang menarik.Promosi turut dibuat ditapak2 ekspo (mungkin akan buat promosi di PWTC selepas ini)

Berikut adalah harga pasaran bagi produk ini :
PENCUCI LANTAI 1L (1 botol) = rm 12.00
SPRAY (UNTUK TINGKAP ATAU CERMIN ATAU RUANG YANG SEMPIT) 500ML = rm9.00.
Harga yang saya tawarkan untuk stok yang sedia ada ( 50 botol & 50 spray sahaja ) :
1 BOTOL PENCUCI LANTAI (1L)+1 SPRAY (500 ml) = [color=blue]rm 16.00 sahaja.
Anatara kebaikan produk ini:
1-Mencegah kehadiran lalat,semut,anai-anai,lipas,serangga dan tikus.
( Ia juga akan membunuh jika disembur ke anggota badan haiwan tersebut dimana ujian yang dijalankan ia
membunuh semut dalam masa beberapa saat sahaja dan membunuh lipas dalam masa 2 minit )
2-Dapat menghapuskan kotoran degil atau berminyak yang melekat pada baju atau peralatan lain.
3-Amat sesuai digunakan pada lantai rumah,lantai/mangkuk tandas,sinki,meja,dapur,cermin dan di letakkan di dalam 'tank' untuk 'viper' kereta.
Berkenaan dengan gambar insyaallah saya akan siarkan dalam masa terdekat.
wassalam...

p/s - sebelum ni ada try upload photo pesal x boleh?..adehhh



Salam Bro berdua...okey lah sebab Fourzy punya pasal aku tolong upload gambar produk dia syarat
FREE kat ana satu botol lah..amacam Bro Fourzy





[img][/img] Laughing

Tima kasih la pasal tolong kwn..pening juga kwn buat2 tak boleh2...aok ni pantang tlg orang nok free aje..
itu tak de masalah..boleh diuruskan..nanti kita jumpa kwn bawa..

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Pencuci Lantai Serai Wangi

Post  Deto_8 on Thu Jun 18, 2009 10:08 am


_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pencuci Lantai Serai Wangi

Post  ozzy on Thu Jun 18, 2009 11:02 am

[quote="Deto_8"]
amboi..ni pun tolong promote kasi besarkan ada makna jugok ke? cheers


Last edited by ozzy on Wed Mar 24, 2010 3:37 pm; edited 1 time in total

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Pencuci Lantai Serai Wangi

Post  Deto_8 on Thu Jun 18, 2009 4:35 pm

kalau boleh kasilah free... Laughing ...nanti boleh wat testimonial baik2 punyer... Laughing

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pencuci Lantai Serai Wangi

Post  ozzy on Thu Jun 18, 2009 4:51 pm

Deto_8 wrote:kalau boleh kasilah free... Laughing ...nanti boleh wat testimonial baik2 punyer... Laughing

doh agok doh..baik ade makne..sume nok free tokey b*b* jual kandang kalau gini gayenye..nyaye btoi Evil or Very Mad

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Pencuci Lantai Serai Wangi

Post  Deto_8 on Thu Jun 18, 2009 4:58 pm

Laughing

tadok halnya....nanti kawan ke area sana kawan hello-hello

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pencuci Lantai Serai Wangi

Post  ozzy on Thu Jun 18, 2009 5:12 pm

Deto_8 wrote:Laughing

tadok halnya....nanti kawan ke area sana kawan hello-hello

hehe..kalau nak datang bawok ler LIPAS sekali kwn nak beli sekor 20sen pasal nak simpan buat demo..keje mudoh aje tangkap lipas kwn beli sekor 20sen..dulu kwn pikul kelapa sawit setandan pun 25sen (kait 25sen pikul 25sen) ler ni gi tangkap lipas je kwn beli 20sen...

p/s jgn ada lepas ni ternak lipas dah ler..kwn tak nak jawab tuuu..

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Pencuci Lantai Serai Wangi

Post  Deto_8 on Thu Jun 18, 2009 5:15 pm

nampak gayernya Serai Wangi ni bakal menghasilkan industri sampingan baru....industri menternak lipas Laughing

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pencuci Lantai Serai Wangi

Post  ozzy on Fri Jun 19, 2009 7:13 pm

Deto_8 wrote:nampak gayernya Serai Wangi ni bakal menghasilkan industri sampingan baru....industri menternak lipas Laughing

jangan ada yg salah faham pulok ye..karang ada pulok kata kwn penternak lipas..naye je Mad

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

berminat nak beli produk ini

Post  busy_mummy on Thu Jul 30, 2009 1:55 pm

assalamualaikum.
saya berminat nak beli produk ini utk cuba digunakan. ada penghantaran ke hospital temerloh?

thnks & rgds.

busy_mummy
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 57
Points : 72
Join date : 30/07/2009
Age : 41
Location : temerloh

Back to top Go down

Re: Pencuci Lantai Serai Wangi

Post  ozzy on Thu Jul 30, 2009 3:13 pm

busy_mummy wrote:assalamualaikum.
saya berminat nak beli produk ini utk cuba digunakan. ada penghantaran ke hospital temerloh?

thnks & rgds.

w'salam..
ye..stok sedia ada..nyatakan lokasi dan tempat kita boleh jumpa..

wassalam..BELILAH BARANGAN BUATAN MALAYSIA..buatan orang Jengka lagi..hehe

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

masih dijual pada harga promosi ke?

Post  busy_mummy on Thu Jul 30, 2009 5:46 pm

salam,
rm16 ye? utk 1 pencuci 1L + spray 500ml?
kedai anda di mana?
sy sentiasa ada di hosp temerloh.

busy_mummy
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 57
Points : 72
Join date : 30/07/2009
Age : 41
Location : temerloh

Back to top Go down

Re: Pencuci Lantai Serai Wangi

Post  ozzy on Thu Jul 30, 2009 7:42 pm

busy_mummy wrote:salam,
rm16 ye? utk 1 pencuci 1L + spray 500ml?
kedai anda di mana?
sy sentiasa ada di hosp temerloh.

w'salam..

ye..harga promosi untuk ruangan ni..kedai saya dipetaling jaya..sila buka PM anda untuk keterangan lanjut..
terima kasih.

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

serai wangi

Post  busy_mummy on Fri Jul 31, 2009 11:51 am

wokeh, i'll call u on saturday.

busy_mummy
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 57
Points : 72
Join date : 30/07/2009
Age : 41
Location : temerloh

Back to top Go down

serai wangi ozzy

Post  ozzy on Fri Jul 31, 2009 12:48 pm



Assalamualaikum semua..

Untuk makluman produk serai wangi keluaran 'OZZY' kini tampil dengan stiker jenama "ozzy"..

'BELILAH BARANGAN BUATAN MALAYSIA - MALAYSIA BOLEH'

wassalam...


Last edited by ozzy on Tue Mar 23, 2010 11:47 pm; edited 1 time in total

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Pencuci Lantai Serai Wangi

Post  Mohamad Azmi on Wed Nov 04, 2009 2:39 pm

fourzy wrote:Assalamualaikum...Saya menjadi pengedar untuk pencuci lantai serai wangi..tapi bukan brand Abdaf Alif tu..brand baru kalau ada berminat leh la beritau kwn..amat berkesan untuk cuci lantai dan mangkuk tandas selain ianya berbau wangi...wassalam

Assalamualaikum saudara, saya amat berminat dengan produk yang saudara edarkan tersebut. Saya berada di Perak. Masalahnya, bagaimana cara untuk saya mendapatkan produk tersebut?

harap saudara dapat komen ke email saya : amisk45@yahoo.com

Mohamad Azmi

Posts : 3
Points : 3
Join date : 04/11/2009

Back to top Go down

Re: Pencuci Lantai Serai Wangi

Post  ozzy on Wed Nov 04, 2009 2:42 pm

Mohamad Azmi wrote:
fourzy wrote:Assalamualaikum...Saya menjadi pengedar untuk pencuci lantai serai wangi..tapi bukan brand Abdaf Alif tu..brand baru kalau ada berminat leh la beritau kwn..amat berkesan untuk cuci lantai dan mangkuk tandas selain ianya berbau wangi...wassalam

Assalamualaikum saudara, saya amat berminat dengan produk yang saudara edarkan tersebut. Saya berada di Perak. Masalahnya, bagaimana cara untuk saya mendapatkan produk tersebut?

harap saudara dapat komen ke email saya : amisk45@yahoo.com

w'salam...
terima kasih kerana berminat..perak area mana?..setakat ni saya ada 2 kwsan..taiping dan ipoh..apa2 hal nnti saya email

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Pencuci Lantai Serai Wangi

Post  Sponsored content Today at 3:52 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum