Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Pahang @ Piala Malaysia 2009

Page 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Deto_8 on Mon Sep 28, 2009 8:29 pm

Dalam group D :

Pahang
KL Plus
Perlis

kempen kali ini diperkuatkan oleh 3 pemain import tempatan dari Shahzan Muda iaitu Jalal, Boy ngan Abdul Rahman Abdul Kadir

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Deto_8 on Mon Sep 28, 2009 8:31 pm

game pertama :

Pahang vs KL Plus
Stadium Darul Makmur, 26/09/09

keputusan seri 1-1 (gol oleh Abdul Rahman Kadir)

line up :

22 remezy
2 jalal
5 sukri
7 suren
18 badrul hisani
20 shahrizan
12 alex
15 hazri
21 hasmizan
16 syawal norsam
17 rahman kadir

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Dollah teruja sentuhan Jalaluddin

Post  Deto_8 on Mon Sep 28, 2009 8:33 pm


Oleh Asrol Awang

JURULATIH Pahang, Dollah Salleh menyifatkan keputusan menyenaraikan pemain Shahzan Muda, Jalaluddin Jaafar dalam skuadnya bagi menghadapi saingan Piala Malaysia adalah tindakan tepat.

Menurut bekas pemain kebangsaan itu, Jalaluddin yang disenaraikan dalam kesebelasan utama menentang KL Plus, kelmarin, berjaya membuktikan keupayaannya dan memberikan sumbangan bermakna kepada pasukan.

“Saya akui teruja dan amat terkejut dengan persembahan baik Jalaluddin yang membuktikan keputusan saya memilihnya adalah tepat kerana dia banyak membantu rakan lain.

“Saya harap dia dapat mengekalkan permainan terbaiknya pada perlawanan kedua menentang Perlis, Selasa ini (esok),” katanya, semalam.

Mengulas kejayaan mengikat KL Plus 1-1, Dollah bersyukur dengan komitmen 100 peratus pemainnya sepanjang 90 minit permainan.

Menurutnya, jika bersandarkan kepada kualiti dan prestasi lawan, skuad kendaliannya itu tidak setanding tetapi komitmen pemain terhadap permainan banyak membantu.

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Deto_8 on Mon Sep 28, 2009 8:34 pm

game kedua :

Perlis vs Pahang
Std. Utama Kangar
29/09/09, Selasa

-----------------------------
kawan predict seri 2-2

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Deto_8 on Tue Sep 29, 2009 12:07 pm

Bimbang Pahang mengamuk

Oleh BAZLI ABDUL RAHMAN
utusanperlis@utusan.com.my

KANGAR - Naib juara Liga Super, Perlis tidak mahu skuadnya menjadi mangsa pertama Pahang yang memburu tiga mata untuk meraih takhta juara Kumpulan A Piala Malaysia di Stadium Utama Negeri di sini, malam ini.

Skuad Singa Utara itu menaruh kebimbangan berkenaan kerana lawannya itu memiliki impian yang cukup besar untuk menang setelah seri 1-1 ketika berdepan dengan KL PLUS di tempat sendiri Sabtu lepas.

Walaupun Pahang bukan skuad pilihan dalam kempen Liga Super 2009, namun ia telah memberi peringatan kepada Perlis supaya tidak memandang mudah terhadap lawannya sekali pun beraksi di tempat sendiri.

Langkah berhati-hati yang diambil oleh skuad tersebut ketika menanti kunjungan pelawat, diakui sendiri oleh Penolong Jurulatih Perlis, Azamri Zali.

"Walaupun Perlis naib juara Liga Super, tetapi rekod tersebut berdasarkan ukuran kemampuan pasukan ketika itu sahaja. Ukuran bagi persaingan kali ini terhadap setiap pasukan tidak boleh dibuat berdasarkan kemampuan terdahulu.

"Pahang berjaya mengejutkan KL PLUS dalam perlawanan pertamanya. Tidak mustahil dia membuat kejutan terhadap kami. Jadi, semua pemain mesti akur kepada percaturan yang akan dikendalikan oleh Jurulatih, Irfan Bakti nanti," ujarnya.

Beliau menyatakan, skuad Pahang yang dibimbing oleh bekas pemain kebangsaan, Dolah Salleh tidak boleh dipandang mudah kerana mereka memiliki percaturan tersendiri.

Namun demikian, beliau mengakui Perlis memang bercita-cita untuk menjuarai Piala Malaysia terutama selepas gagal menjuarai Liga Super.

Menyentuh kesebelasan utamanya pula, Azamri menyatakan, beliau dan Irfan Bakti hanya akan mengumumkannya menerusi senarai pemain malam ini.

Bagaimanapun, beliau tidak menafikan jentera kesebelasan utama nanti terdiri daripada pemain yang beraksi cemerlang ketika mengutip tiga mata pertama di Stadium Hang Tuah dua hari lalu.

"Kemenangan ke atas Melaka telah menyuntik semangat juang yang tinggi buat para pemain untuk memburu kejayaan sebagaimana yang diimpikan oleh mereka sendiri," ujarnya.

Penolong jurulatih itu turut yakin, anak buahnya tidak akan mensia-siakan peluang beraksi sambil dikelilingi oleh penyokong sendiri untuk mengutip tiga lagi mata berharga.

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Deto_8 on Tue Sep 29, 2009 2:05 pm

Pahang sedar tugas getir
Oleh Asrol Awang

JURULATIH Pahang, Dollah Salleh sedar pemainnya berdepan tugas getir apabila bertemu Perlis pada saingan Piala Malaysia di Stadium Utama, Kangar, malam ini.

Namun, Dollah yang gembira dengan komitmen pemain selepas mengutip satu mata ketika mengikat KL Plus 1-1, Sabtu lalu, percaya Pahang mampu menyerlah.

Menurutnya, tiada yang mustahil memandangkan prestasi pemain menunjukkan perkembangan positif.

“Fokus utama kami ialah meraih mata dan jika menang, ia bonus buat pemain untuk lebih menyerlah lagi.

“Oleh itu, kunjungan ke Kangar mempunyai misi besar biarpun Perlis dilihat lebih mantap terutama dibarisi pemain berkualiti.

“Tapi, saya lihat jika peningkatan prestasi pemain konsisten, Pahang akan meraih kejayaan atau sekurang-kurangnya pulang dengan meraih mata,” katanya semalam.

Dollah mengesahkan penyerang Shahzan Muda, Rahman Kadir diturunkan berdepan naib juara Liga Super musim ini.

Menurutnya, jika prestasi Rahman berada pada tahap terbaik, pemain berusia 31 tahun itu mampu merobek gawang tuan rumah.

“Saya juga harap pemain lain memberi kerjasama sebaik mungkin dan tidak sesekali memberi ruang dan peluang kepada lawan membolosi gawang,” katanya.

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  J.Milan22 on Tue Sep 29, 2009 3:05 pm

moga pahang dapat wat kejutan lawan perlis nnti...
seterusnyer layak ke final nnti... Rolling Eyes

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Deto_8 on Tue Sep 29, 2009 3:07 pm

J.Milan22 wrote:moga pahang dapat wat kejutan lawan perlis nnti...
seterusnyer layak ke final nnti... Rolling Eyes

Aminnnnn...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  J.Milan22 on Tue Sep 29, 2009 3:15 pm

Deto_8 wrote:
J.Milan22 wrote:moga pahang dapat wat kejutan lawan perlis nnti...
seterusnyer layak ke final nnti... Rolling Eyes

Aminnnnn...

menteri besorr boler doh sediakan bass tuk berarak kat bukit jalail nnti.. Very Happy Laughing Laughing
rakyaat didahulukan.... Cool Cool

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Deto_8 on Tue Sep 29, 2009 3:23 pm

J.Milan22 wrote:
Deto_8 wrote:
J.Milan22 wrote:moga pahang dapat wat kejutan lawan perlis nnti...
seterusnyer layak ke final nnti... Rolling Eyes

Aminnnnn...

menteri besorr boler doh sediakan bass tuk berarak kat bukit jalail nnti.. Very Happy Laughing Laughing
rakyaat didahulukan.... Cool Cool

aok pun sama... Laughing

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Deto_8 on Wed Sep 30, 2009 9:41 am

Game Kedua :

Perlis 3 vs Pahang 2 (Rahman Kadir, Badrul Hisani)
KL Plus 4 vs Melaka 1

Kedudukan

Perlis 6 mata
KL Plus 4 mata
Pahang 1 mata
Melaka 0 mata

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  jasnoraizan on Wed Sep 30, 2009 10:08 am

dalam pemerhatian koi la kan...ni cuma pendapat koi je la...pasukan pahang buat masa nih masih blm dapat menunjukan prestasi yg memberansangkan untuk membuat kejutan dalam piala malaysia pada tahun nih....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  J.Milan22 on Wed Sep 30, 2009 11:32 am

masihh ader peluang..
janji melaka ngn lebuhrayer pluss kite kene tibai balik pas2 ni...
bendera pahang koi dah beli wehh sempene finall nnti..

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Deto_8 on Wed Sep 30, 2009 11:35 am

pahang pakai jersi baru jenama Uhlsport...tapi yang sedihnya masih takde logo PBNP (sama cam sebelum ni kat jersi Kappa)

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  MD on Wed Sep 30, 2009 11:38 am

Deto_8 wrote:pahang pakai jersi baru jenama Uhlsport...tapi yang sedihnya masih takde logo PBNP (sama cam sebelum ni kat jersi Kappa)

tu la...masih tak tersusun lagi atau jc baru sampai,baru dapat sempat hot press sponsor belakang tu je....

tapi kalau ada penjualan pasti kawan beli jc ni untuk buat collection

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Deto_8 on Wed Sep 30, 2009 11:39 am

kalau wat jersi PCC hok baru best gak tongue

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  jasnoraizan on Wed Sep 30, 2009 11:39 am

MD wrote:
Deto_8 wrote:pahang pakai jersi baru jenama Uhlsport...tapi yang sedihnya masih takde logo PBNP (sama cam sebelum ni kat jersi Kappa)

tu la...masih tak tersusun lagi atau jc baru sampai,baru dapat sempat hot press sponsor belakang tu je....

tapi kalau ada penjualan pasti kawan beli jc ni untuk buat collection

ada gambor tak...? cer upload skit...kwn nak nengok...

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  MD on Wed Sep 30, 2009 11:40 am

Deto_8 wrote:kalau wat jersi PCC hok baru best gak tongue

full swing bulan 11 atau 12 hehehheee.....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Deto_8 on Sun Oct 04, 2009 8:27 pm

Game Ketiga :

melaka 3 vs Pahang 3
KL Plus 2 vs Perlis 0

Kedudukan

Perlis 6 mata
KL Plus 6 mata
Pahang 2 mata
Melaka 1 mata
-----------------------------
lengkap sudah pusingan pertama...macam payah je nak ke suku akhir...patut kena menang ngan melaka tu

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  faisalmik on Mon Oct 05, 2009 12:34 am

memang takde harapan dah rasenya....

faisalmik
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 698
Points : 744
Join date : 15/04/2009
Age : 41
Location : Wangsa Maju/Teluk Baharu

http://www.tokgajah.com

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Mrcipizs on Mon Oct 05, 2009 9:23 am

jom mlm esok... insya ALLAH akan ada rombongn dr subang..

Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 35
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  strikerbuncit on Mon Oct 05, 2009 10:37 am

Deto_8 wrote:Game Ketiga :

melaka 3 vs Pahang 3
KL Plus 2 vs Perlis 0

Kedudukan

Perlis 6 mata
KL Plus 6 mata
Pahang 2 mata
Melaka 1 mata
-----------------------------
lengkap sudah pusingan pertama...macam payah je nak ke suku akhir...patut kena menang ngan melaka tu

akhirnya Melaka dah sama level dgn Pahang..lepas ni Mr.Cipisan dah xble kutuk Melaka lg da..hahahaha..

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Deto_8 on Mon Oct 05, 2009 11:20 am

pembetulan

Kedudukan

KL Plus 7 mata
Perlis 6 mata
Pahang 2 mata
Melaka 1 mata

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  apens7 on Mon Oct 05, 2009 12:30 pm

perlis tapau ke? aiseh...
phg ngn melaka pun takleh makan... huhuhu

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Mrcipizs on Mon Oct 05, 2009 12:50 pm

strikerbuncit wrote:
Deto_8 wrote:Game Ketiga :

melaka 3 vs Pahang 3
KL Plus 2 vs Perlis 0

Kedudukan

Perlis 6 mata
KL Plus 6 mata
Pahang 2 mata
Melaka 1 mata
-----------------------------
lengkap sudah pusingan pertama...macam payah je nak ke suku akhir...patut kena menang ngan melaka tu

akhirnya Melaka dah sama level dgn Pahang..lepas ni Mr.Cipisan dah xble kutuk Melaka lg da..hahahaha..

sebnrnya.. setelh satu group ngan melaka nie.. baru la tau yg melaka ada team bola...

Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 35
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Sponsored content Today at 4:31 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum