Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Pahang @ Piala Malaysia 2009

Page 6 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  apens7 on Thu Oct 15, 2009 2:12 pm

J.Milan22 wrote:boler doh sign ngan pahang aka argentinoss...
janagn main cam gamping pulokk sudohh...ekekke

tu la.. cukuk la argentinos men cam gamping... nok luruh jantung maradona buat dek bbudok argentinos... (bukan MD, MD tiada kaitang dlm isu ini.. hehehe)
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  RAFtegang on Thu Oct 15, 2009 3:16 pm

Oesandro Jr. wrote:kasih sorang adik dan abang..
sampai ternganga tgk bola..hehe..
hok gadis baju kuning yg bertudung tu..
x di blurkan pulok..hehe..
Ai Oe...cam cuba nak kutuk aku sekali je...
avatar
RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 45
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  RAFtegang on Thu Oct 15, 2009 3:19 pm

apens7 wrote:

rahman kadir bngkongsi 6 gol ngn zaquan.. hehehe
Eh ye ke menang ari tu....laaaaaaa...aku baru ari ni tau....ni pon baca kat sini...heheheh....terer rupanya Pahang ni.....
avatar
RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 45
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  apens7 on Thu Oct 15, 2009 4:20 pm

ISTIQAMAH LA SKIT, FAM..


Kalau satu hari nanti, anak cucu cicit korang tanya apa citer bola sepak Malaysia sekitar lewat 90-an hingga 2000-an, korang dibolehkan mencarut kat FAM depan anak cucu cicit korang. Kalau korang mencarut maknanya korang memang patriotik.

Sebagai kanak-kanak darjah-darjah sekitar lewat 90-an, gua sempat mencicip saki-baki kemeriahan bola sepak Malaysia masa tu. Gua masih ingat perlawanan pertama gua tengok dari mula sampai abih di Tv masa tu adalah Final Piala Malaysia 1996 antara Selangor dan Sabah. Malam tu merupakan malam pertama dan terakhir gua tengok bapak gua memekak dalam rumah sambil kutuk-kutuk pemain Sabah tackle pemain Selangor ganas-ganas. Gua ingat Selangor menang penalti masa tu.

Tahun-tahun berikutnya gua sempat meyaksikan pemain-pemain import yang hebatnya masyaallahurabbi main, seperti Laszlo Repasi (Perak), Mehmet Durokovic (Selangor), Samuel Chebli (Perlis), Cristopher Kiwomnya (Selangor), Scott Olerenshaw (Sabah) dan macam-macam lagi nama player yangg malas gua nak tulis. Tak lama pastu, FAM ban pemain import berikutan keputusan cam celaka yang dihasilkan pasukan kebangsaan. Kalah dengan Laos la. Dengan Vietnam la. Dengan Burma la. Dengan Thailand jangan cakap la. Tapi, beberapa tahun kemudian FAM bagi pemain import main balik. Apahal bagi balik ni? Dulu masa ban kata nak kembangkan bakat muda tempatan yang selama ni terbatas. Tapi sebab Kedah asyik menang manjang je dengan Marlon depa, FAM ban balik. Kejap ban kejap tak. .Sangap.

Seingat gua, masa ban pemain import tu takde plak kita menang gangsa Sukan Asia ke. Piala Asia ke (kalah 5-0 dengan China dan Uzbekistan). Lawan Vietnam pun dah tak boleh cakap confirm menang lagi dah. Apa cite? Seingat gua jugak, Karel Poborsky tak pernah menghalang perkembangan David Beckham kat Mencester. Marcel Desailly tak pernah menghalang perkembangan John Terry. Steve McManaman tak pernah menghalang perkembangan Guti. Malah dengan kehadiran pemain import la kita ada Azman Adnan, Rusdi Suparman, budak-budak Kedah macam Bakhtiar, Shafizan Hashim dan Khyril Muhymeen. Senang kata, they bring out the best of our local players.

Bila liga tempatan kita makin suram, mak bapak budak-budak yang ada bakat main bola pun suruh belajar sungguh-sungguh kat sekolah. Nanti besar boleh jadi doktor. Main bola kat liga Malaysia pun tak kemana. Takdenya scout Arsenal nak ushar kau. Kata maknya. Akibatnya, kita gak ketandusan bakat-bakat baru yang boleh diharap. Kalau yang tak boleh diharap macam Titus James tu banyak aje kat Liga Super sekarang ni. Yang passing meraban ada. Yang tahan bola macam Titus Bramble pun ada. Keeper teringat bini baru kawin masa tengah main bola pun ada.

Entah bila gua nak rasa seram sejuk tengok Liga Super macam masa gua dengar lagu Champions League tu..

zan berkata...
1st game bola Malaysia yang wa jejak stadium, Selangor lawan Perak tahun 1990. Seri 1-1. Serba salah pasal wa minat Selangor tapi arwah ayah orang Perak..hahaha

Kemudian semi-final Piala Malaysia tahun sama. Selangor lawan Pahang. Tak boleh lupa game ni. Buat Mexican Wave sampai naik lempuh. Selangor menang 4 bijik..

Sekarang? Kalau pergi stadium pun samada pasal pergi param (masa bulan pose) atau pegi nengok konsert. Bola Malaysia? Mamak pun boleh kena pukul kalau alih siaran tv..hahaha

2009 Oktober 14 13:54
Mr feckry berkata...
gua sempat layan masa kedah lawan singapura zaman radhi mat dhin. Best giler!

2009 Oktober 14 14:05
Knicher Sc. berkata...
samuel chebli? stephen keshi gua tau la main perlis. gua kenal liga malaysia tahun 1993. waktu tu ada olunbumi adigun dengan peter nikieten. farizuan che hamid, radhit mat din, nidzam adha yusof,ahmad soberi..apasal semua player kedah? haha. best waktu tu, siap bangga pakai jersi kedah. mungkin sebab game fifa tak main lagi. mula main game fifa 99 gua dh beralih arah, tak layan dah liga malaysia. gua mula amik pot hal bergkamp dengan petit.

yang buat malas pergi stadium, sikit2 jatuh. sikit2 tiup wisel. gua bayar nak tengok match bola, bukan tengok korang jatuh. sakit hati betul. dah la burger pun tak sedap. koci jugak jadi penyelamat.

2009 Oktober 14 14:06
meyour berkata...
sekadar pembetulan kepada penulis dan semua :-

samuel chebli tidak pernah bermain untuk perlis,

dia pernah menyerti perak sekitar 1996-97
dan berhijrah ke terengganu pada 1998
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  jasnoraizan on Tue Oct 20, 2009 11:26 am

jadual piala malaysia suku akhir pertama

KL PLUS VS KELANTAN
NEGERI SEMBILAN VS KM NAZA
JOHOR FC VS PERLIS
SELANGOR VS TERENGGANU

PAHANG MANE WEH..........?
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Friendly Selangor/Pahang

Post  mansega on Wed Dec 23, 2009 9:00 am

Perlawanan persahabatan
Selangor vs Pahang
date :29/12/09
time :8.00pm
tiket :RM 5
venue ; Stadium Shah Alam
ayoh datang beramai2..saksikan muka2 baru player pahang (n ex selangor) Laughing
avatar
mansega

Posts : 45
Points : 47
Join date : 03/11/2009
Location : putrajaya 7 & sega tat

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  apens7 on Wed Dec 23, 2009 9:51 am

mansega wrote:Perlawanan persahabatan
Selangor vs Pahang
date :29/12/09
time :8.00pm
tiket :RM 5
venue ; Stadium Shah Alam
ayoh datang beramai2..saksikan muka2 baru player pahang (n ex selangor) Laughing

ble layan ni... hehehe
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  J.Milan22 on Wed Dec 23, 2009 10:24 am

apens7 wrote:
mansega wrote:Perlawanan persahabatan
Selangor vs Pahang
date :29/12/09
time :8.00pm
tiket :RM 5
venue ; Stadium Shah Alam
ayoh datang beramai2..saksikan muka2 baru player pahang (n ex selangor) Laughing

ble layan ni... hehehe

i follow... bounce
avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  apens7 on Wed Dec 23, 2009 10:25 am

kita pakat conteng muke... hitam putih.. ade brannn?
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  J.Milan22 on Wed Dec 23, 2009 10:29 am

pakai baju phgg pun dok beranih aok tu...hehehehe Laughing
avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Mrcipizs on Wed Dec 23, 2009 10:30 am

jgn last2 minit ada nak bawak awek g jenjalan dah la... ekekekek...
avatar
Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 36
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  J.Milan22 on Wed Dec 23, 2009 10:35 am

confromm klu x ujan...kite turun...
insyaallah.... Laughing
avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Mrcipizs on Wed Dec 23, 2009 10:35 am

ujan pun kalu turun apa salohnya... ekekekek...
avatar
Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 36
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  apens7 on Wed Dec 23, 2009 10:36 am

J.Milan22 wrote:pakai baju phgg pun dok beranih aok tu...hehehehe Laughing

baler, masuk kandang red giant maa.... mau kene pijak ngn red giant nanti.. hehehe... jgn lupa bendera mini pahang aok tu... basuh dulu... malu org selangor tgk bendera pagang hitam-kelabu.. wakakaka!
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  jasnoraizan on Wed Dec 23, 2009 10:37 am

pada hari pelawanan 29/12/2009 tu nanti ..stadium shah alam ditutup...sbb lampu tak dapat di hidupkan ...kerana badi2 negeri pahang...hikkk...hikk.hik...
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  apens7 on Wed Dec 23, 2009 10:38 am

skang ni ramai rumoh dah dekat2 stadium shah alam... so takde alasan... hehehehe What a Face
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Mrcipizs on Wed Dec 23, 2009 10:38 am

moh kiter reramai... lama xtgk bola ramai2.. ekekekek...

banner bole bentang nie...
avatar
Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 36
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  apens7 on Wed Dec 23, 2009 10:39 am

Mrcipizs wrote:moh kiter reramai... lama xtgk bola ramai2.. ekekekek...

banner bole bentang nie...

watpe nak bentang? nak wat alas duduk ke? ekekeke
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Mrcipizs on Wed Dec 23, 2009 10:40 am

baler.. gitu gayer... kena bentang dulu sblm gantung.. ekekeke...
avatar
Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 36
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  J.Milan22 on Wed Dec 23, 2009 10:43 am

ntohh.....kite dukk kat grangg standd nnti...
masukk tb3..wakakaaka
avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Mrcipizs on Wed Dec 23, 2009 10:49 am

nok ke tv3 amik gambor kite.. ekekekeke...
avatar
Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 36
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  apens7 on Wed Dec 23, 2009 10:50 am

Mrcipizs wrote:nok ke tv3 amik gambor kite.. ekekekeke...

sbb tu kene conteng muka... kasi nampok terencat akal sket.. wakakaka
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Oesandro Jr. on Wed Dec 23, 2009 10:52 am

ai..friendly game pun kena tiket???
avatar
Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  jasnoraizan on Wed Dec 23, 2009 10:53 am

Oesandro Jr. wrote:ai..friendly game pun kena tiket???

itulah semangat 1malaysia...namaenyeeee.....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  apens7 on Wed Dec 23, 2009 10:55 am

Oesandro Jr. wrote:ai..friendly game pun kena tiket???

nak kencing pun duit skang ni... huhuhu
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum