Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Pahang @ Piala Malaysia 2009

Page 4 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Deto_8 on Wed Oct 07, 2009 10:20 am

AwangKacok wrote:yang bestnya dapat tau projek taun depan....harap dpat bermula satu lagi era galacticos..

cuba explain sikit...nak gak tahu...hehe

jom maju ahmad

AwangKacok wrote:1 gol tue dari sape wey? sape leading dulu?

PLUS leading 3-0....satu gol tu dari Suren budak bera tu

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  jasnoraizan on Wed Oct 07, 2009 10:22 am

Deto_8 wrote:
AwangKacok wrote:yang bestnya dapat tau projek taun depan....harap dpat bermula satu lagi era galacticos..

cuba explain sikit...nak gak tahu...hehe

jom maju ahmad

cari maju ahamad hok dkt2 skit...blh kwn join skali...

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Deto_8 on Wed Oct 07, 2009 10:38 am

sebenarnya kitorang selalu lepak Arafah...kawan ngan kacok je kat Maju Ahmad...nanti kalau ada sesi ngeteh kat Arafah kitorang hello

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Abang Jem on Wed Oct 07, 2009 10:40 am

pagi ahad kami joging kat padang depan petronas....wakakkkaa.... Laughing

Abang Jem
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 591
Join date : 06/05/2009
Location : Ada Aku Kisah???

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Deto_8 on Wed Oct 07, 2009 10:41 am

AwangKacok wrote:pagi ahad kami joging kat padang depan petronas....wakakkkaa.... Laughing

dan malamnya kami layan Liverpool sama-sama Cool

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  apens7 on Wed Oct 07, 2009 11:06 am

Deto_8 wrote:
AwangKacok wrote:yang bestnya dapat tau projek taun depan....harap dpat bermula satu lagi era galacticos..

cuba explain sikit...nak gak tahu...hehe

jom maju ahmad

AwangKacok wrote:1 gol tue dari sape wey? sape leading dulu?

PLUS leading 3-0....satu gol tu dari Suren budak bera tu

suren tu mesti jd kn cipis idola dia... berkat idola cipis men pahang suren tu...

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  MD on Wed Oct 07, 2009 11:11 am

Mrcipizs wrote:menurut mata coach PCC.. keepr on form semlm.. ekekekeke...

kawan setuju....

Jalal kurang berfungsi,kenapa DS letak main tengah...kawan tengok dia follow Alex,bila change side pon dia follow Alex...
walaupon harapan dah takde tapi sikap ''membatu'' Coach yg hanya duduk kat bench tanpa arahan2 yg sepatutnya tu tak sepatutnya ada,mungkin DS ada cara tersendiri...tapi player kat dalam just main je tanpa arahan...

p/s - Deto please up gambor ''baju kuning ''semalam...hehehhee dgn muka di blurrr kan....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  apens7 on Wed Oct 07, 2009 11:12 am

nak tgk jersi pahang pleaseeeeeeeeeeeeeee...

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  RAFtegang on Wed Oct 07, 2009 6:40 pm

letih tgk game malam tadi...nasib baik la dapat tiket pree...umah pon dekat..hehehehehe

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

indahnya FELDA...

Post  lanlot on Wed Oct 07, 2009 7:19 pm

SESAPE KT SINI ANAK FELDA ANGKAT TANGAN...

lanlot

Posts : 3
Points : 3
Join date : 07/10/2009
Age : 37
Location : Republic of Jengka 4 to Kampung Budu

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Deto_8 on Wed Oct 07, 2009 8:44 pm

lanlot wrote:SESAPE KT SINI ANAK FELDA ANGKAT TANGAN...

ramai sini anak felda...terutamanya belah jengka

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  J.Milan22 on Thu Oct 08, 2009 12:24 am

gambirr...nak gambir...walaupun peluang nak ke bukit jalil dah tertutup rapat...

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Oesandro Jr. on Thu Oct 08, 2009 3:30 pm

AwangKacok wrote:yang bestnya dapat tau projek taun depan....harap dpat bermula satu lagi era galacticos..

cuba explain sikit...nak gak tahu...hehe

haa..berita ni yg teruja sgt nak dengor ni..
kalo jadi la..ok la..
season ni record baru buat kawan..
baru first game tgh spjgn season tahun ni..
tu pun game melaka pahang draw 3-3..

kalo banding tahun2 sblum ni..
pantang aokmer ngajok..ada je rombongan..

Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  jasnoraizan on Thu Oct 08, 2009 3:46 pm

Oesandro Jr. wrote:
AwangKacok wrote:yang bestnya dapat tau projek taun depan....harap dpat bermula satu lagi era galacticos..

cuba explain sikit...nak gak tahu...hehe

haa..berita ni yg teruja sgt nak dengor ni..
kalo jadi la..ok la..
season ni record baru buat kawan..
baru first game tgh spjgn season tahun ni..
tu pun game melaka pahang draw 3-3..

kalo banding tahun2 sblum ni..
pantang aokmer ngajok..ada je rombongan..

pada zaman2 kwn dulu lah kan....pantang ada pahang main kat kuantan, kwn tak penah miss pg nengok(selalu kalau dari jengka nih bertolok pukul 2 ptg nok ke kuantan nun..)dulu2 la....tp skrg nih..kalau ada pahang lwn kat stadium dkt2 rumah kwn nih ..pun rase malas nok pg nengok...tetapi tak bermakne kwn tak menyokong pasukan pahang lg ....PAHANG TETAP DIHATI

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  apens7 on Thu Oct 08, 2009 4:26 pm

relek... sapa kata kita dah tak sokong pahang.. pahang tetap dihati.. buktinye, masa dok tgh selok2 page belakang utk cari berita pasal epl (cth: liverpool relegate div 1 ke).. mesti mata kita sempat mencuri perhatian ke keputusan perlawanan liga M atau PM....

anak mata kita cepat2 mencari perkataan PAHANG utk mengetahui keputusannya... begitu jugak kedududkan table dlam liga M... brapa pahang mng? kalah? seri? jaringan? bolos?

bagi kwn, itu bermakna jauh disudut hati kita masih nak tgk keadaan pahang... camner nasib bolasepak pahang.......

cuma sekarang ni bagi kawan mmg mmg betul2 NAZAK! nazak bukan utk pbnp, bukan utk pahang tu sendiri, tapi nazak utk peminat2 atau penyokong2 sejati pasukan pahang yg semakin dahagakan kegemilangan pahang....

cuma pbnp itu sendiri ibarat semakin tak endah tentang pasukan berstatus 'negeri' ini.... kalau di Selangor, kejayaan demi kejayaan dibawa oleh pasukan negeri mereka, menjadikan rekod pasukan ini semakin sukar dikejar pasukan lain... begitu jugak dengan kedah dan semestinya kelantan...

bagi penyokong2 atau peminat2 pahang itu sendiri, sapa tak sayu bila baru2 ini kita hanya mampu melihat betapa terujanya penyokong2 negeri kelantan menyalakan bunga api bagi meraikan kejayaan kelantan layak ke suku akhir PM? betapa irihatinya bila kita tgk mereka begitu gembire distadium keramat mereka, stadium sultan mohamad ke IV tu....

kita mengharap dan terus mengharap, supaya suatu hari nanti pasukan negeri kita ini kembali digeruni seperti sekitar tahun 90an, tapi malangnya kita disogok degan kabar berita seperti penurunan dari liga super ke liga perdana, penajaan jersi yang tak sempurna dan sebagainya..... ada juga kabar angin mengatakan pasukan berstatus kelab iaitu shahzan muda diberi layanan lebih baik darimpasukan pahang sendiri... memang sedih...

apa pun kita berharap suatu hari nanti pasukan kesyangan kita ni bangkit.... kepada DYMM tuanku (yg merupakan presiden FAM juga)harap dapat berbuat sesuatu, utk memastikan pahang bukan sekadar sahaja pelengkap bolasepak malaysia, tapi terus memberi saingan.....

kita tak mau nasib pahang akan menyerupai nasib sarawak, yang bakal menarik diri gara2 masalah kewangan dan sebagainya....

utk peminat2 pahang, teruskan bagi sokongan, biar pun hanya dalam saingan liga perdana.. memang kita janggal sebab ini merupakan pertama kali dalam sejarah bolasepak pahang bermain di kelas penengahan liga malaysia... huhuhu

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Deto_8 on Fri Oct 09, 2009 11:57 am

rumours tu memang menarik untuk dikongsi tapi cam tokleh nak publish kat web...

bagus tul rumusan apens

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  J.Milan22 on Fri Oct 09, 2009 12:17 pm

apens7 wrote:relek... sapa kata kita dah tak sokong pahang.. pahang tetap dihati.. buktinye, masa dok tgh selok2 page belakang utk cari berita pasal epl (cth: liverpool relegate div 1 ke).. mesti mata kita sempat mencuri perhatian ke keputusan perlawanan liga M atau PM....

anak mata kita cepat2 mencari perkataan PAHANG utk mengetahui keputusannya... begitu jugak kedududkan table dlam liga M... brapa pahang mng? kalah? seri? jaringan? bolos?

bagi kwn, itu bermakna jauh disudut hati kita masih nak tgk keadaan pahang... camner nasib bolasepak pahang.......

cuma sekarang ni bagi kawan mmg mmg betul2 NAZAK! nazak bukan utk pbnp, bukan utk pahang tu sendiri, tapi nazak utk peminat2 atau penyokong2 sejati pasukan pahang yg semakin dahagakan kegemilangan pahang....

cuma pbnp itu sendiri ibarat semakin tak endah tentang pasukan berstatus 'negeri' ini.... kalau di Selangor, kejayaan demi kejayaan dibawa oleh pasukan negeri mereka, menjadikan rekod pasukan ini semakin sukar dikejar pasukan lain... begitu jugak dengan kedah dan semestinya kelantan...

bagi penyokong2 atau peminat2 pahang itu sendiri, sapa tak sayu bila baru2 ini kita hanya mampu melihat betapa terujanya penyokong2 negeri kelantan menyalakan bunga api bagi meraikan kejayaan kelantan layak ke suku akhir PM? betapa irihatinya bila kita tgk mereka begitu gembire distadium keramat mereka, stadium sultan mohamad ke IV tu....

kita mengharap dan terus mengharap, supaya suatu hari nanti pasukan negeri kita ini kembali digeruni seperti sekitar tahun 90an, tapi malangnya kita disogok degan kabar berita seperti penurunan dari liga super ke liga perdana, penajaan jersi yang tak sempurna dan sebagainya..... ada juga kabar angin mengatakan pasukan berstatus kelab iaitu shahzan muda diberi layanan lebih baik darimpasukan pahang sendiri... memang sedih...

apa pun kita berharap suatu hari nanti pasukan kesyangan kita ni bangkit.... kepada DYMM tuanku (yg merupakan presiden FAM juga)harap dapat berbuat sesuatu, utk memastikan pahang bukan sekadar sahaja pelengkap bolasepak malaysia, tapi terus memberi saingan.....

kita tak mau nasib pahang akan menyerupai nasib sarawak, yang bakal menarik diri gara2 masalah kewangan dan sebagainya....

utk peminat2 pahang, teruskan bagi sokongan, biar pun hanya dalam saingan liga perdana.. memang kita janggal sebab ini merupakan pertama kali dalam sejarah bolasepak pahang bermain di kelas penengahan liga malaysia... huhuhu

terharuu bace rumusan apens nih... study study
bukan sejarah bolasepak phg jer...bola sepak malaysia sekali..
pertama kali jejak kekelas penengahan liga...
harap P)BNP pahamla...

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  iyol8386 on Fri Oct 09, 2009 12:27 pm

mn ayoh iyul,
mlm esk nk g stadium ke?

iyol8386
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 57
Points : 55
Join date : 02/10/2009
Age : 33

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Oesandro Jr. on Fri Oct 09, 2009 1:17 pm

esok lwn sapa weh???

Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  iyol8386 on Fri Oct 09, 2009 3:00 pm

Oesandro Jr. wrote:esok lwn sapa weh???

melaka kot

iyol8386
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 57
Points : 55
Join date : 02/10/2009
Age : 33

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Deto_8 on Fri Oct 09, 2009 4:07 pm

shana wrote:
Oesandro Jr. wrote:esok lwn sapa weh???

melaka kot

Pahang vs Perlis

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Oesandro Jr. on Fri Oct 09, 2009 4:13 pm

shana wrote:
Oesandro Jr. wrote:esok lwn sapa weh???

melaka kot

baler..lwn melaka lagi ker..
Laughing

keajaiban ni kalo mng..

Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  jasnoraizan on Fri Oct 09, 2009 4:15 pm

Oesandro Jr. wrote:
shana wrote:
Oesandro Jr. wrote:esok lwn sapa weh???

melaka kot

baler..lwn melaka lagi ker..


keajaiban ni kalo mng..

apa pulok lwn melaka.....lawan perlis lah........

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Oesandro Jr. on Fri Oct 09, 2009 6:36 pm

sori bro..
season ni buta trus pasal scheduling liga..
lalalalalang..hehe

Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  sam on Fri Oct 09, 2009 6:58 pm

bkn lalang oe.. cume keadaan kg ni lalulalang aje..huhu

masak la lawan perlis.. doh la drg nok cr gol besor tu.. bekalan seblm game last lawan plus FC ni.. kalau dpt no 2.. maknenye pasukan naib juara akan dipilih dikalangan 3 terbaik naik juara berdasarkan GD.. sdr mau igt la nasek pahang esok

sam
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 919
Join date : 15/04/2009
Location : FROM THE MILKY WAY TO DARUL BAWAR

Back to top Go down

Re: Pahang @ Piala Malaysia 2009

Post  Sponsored content Today at 11:36 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum