Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Koleksi kisah benar

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  ozzy on Thu Oct 08, 2009 1:49 pm

Yassin wrote:Part3

Sekarang jangan cakap banyok dengan hormatnya aok berembus dari pada kampung kawan nei.....pergiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kata POZI.....

Base gampang aok me berlake kata ayoh midah.... HUJAN TENGOH HARI LAH...PETIR LAAA USOH HARAP PADI SEBERANG LAAA.....ABENDER DEME TAK NAMPOK KEPALA KAWAN NEI BENJUL.. NEH... MUKA DAH LAH TAK GAYA MUKE ORANG DENGAN LENGANG MACAM DIMAMOK RIMA JE...DEME NAMPOK DOK???? SYAITAN <---hok ni sape pelakonnya koi101 ke hehe... BERLAKE DEME NEH...KATA AYOH MIDAH...


Nanti Part 4

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  Yassin on Thu Oct 08, 2009 1:53 pm

fourzy wrote:
Yassin wrote:Part3

Sekarang jangan cakap banyok dengan hormatnya aok berembus dari pada kampung kawan nei.....pergiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kata POZI.....

Base gampang aok me berlake kata ayoh midah.... HUJAN TENGOH HARI LAH...PETIR LAAA USOH HARAP PADI SEBERANG LAAA.....ABENDER DEME TAK NAMPOK KEPALA KAWAN NEI BENJUL.. NEH... MUKA DAH LAH TAK GAYA MUKE ORANG DENGAN LENGANG MACAM DIMAMOK RIMA JE...DEME NAMPOK DOK???? SYAITAN <---hok ni sape pelakonnya koi101 ke hehe... BERLAKE DEME NEH...KATA AYOH MIDAH...


Nanti Part 4

Entoh mekala mudoh degawan hok tu....

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  koy101 on Thu Oct 08, 2009 1:58 pm

huh! apasal aku lak yg dibabitkan... adoiiii...... udahler mencerut tali perut nih aku rasa bace citer dema nih.... mmg kena operate skali lagi la, aku nih....

Lgpun, aku nih, Ahmad Nisfu nyer ayat,..... Setaaaaaannnnnnnnn........

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  MD on Thu Oct 08, 2009 1:59 pm

deme kena bayor jugak royalti sikit ke kome ni....nama kawan ngan Deto pon masuk dalam cerita nie....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  ozzy on Thu Oct 08, 2009 3:02 pm

koy101 wrote:huh! apasal aku lak yg dibabitkan... adoiiii...... udahler mencerut tali perut nih aku rasa bace citer dema nih.... mmg kena operate skali lagi la, aku nih....

Lgpun, aku nih, Ahmad Nisfu nyer ayat,..... Setaaaaaannnnnnnnn........

hahaha...tu la pasalnya koi wehh..keh x kira keh nok suruh jugok yassin masuk watak aok dalam ni...ekekekeke tapi cer aok plak sambung goner jadinya tgk watak yassin hok mane se..

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  RAFtegang on Thu Oct 08, 2009 6:03 pm

Aku pon ada cite kisah benar pasal zaman aku muda2 dulu......nak share gak ngan korang.....aku tgh borink ni...keje lak dah abis...so aku tulis la sikit utk bacaan....
Ok..ok...ok...aku rasa aku nak cite sikit la pasal memories aku masa kecik2...... korang tau, masa kecik aku nakal sikit, suka gak mendajal binatang ni..he..he..skang dah tobat... ..............errrr....tu intro....ok.­.o­nce upon a time....cewahhhh.................­ada­ sekali tu aku seksa ayam nenek aku sebab bising berkokok...aku tengah tido dia kacau...tau je la ayam kalau dapat happy perghhh...kecoh abisss.....paneh je ati......bengkek tul aku, so aku bangun dgn terhoyong hayang gi kejar ayam tu......menciput2 dia lari tapi sempat lagi memekak tuuuu.........puas aku kejar dia, berpusing2 dalam pagar nenek aku tu ...last2 dah lepas kitorang sama2 tercungap dapat gak ayam tu aku tangkap... aku pikir camne nak mendajal ayam ni...haaa...last2 aku dapat 1 idea... aku tambat dia then balik jap amek tin sardin yg mak aku buang, aku tebuk buat lubang then aku ikat tin tu ngan tali. Lepas tu aku ikat pulak kat ekor ayam tu... ha...ha..kelakar tul ayam tu bila dia bergerak je tin tu berbunyi sebab bergeser ngan jalan. Ayam tu terkejut kingkong langsung bersepah lari...huru hara ayam tu larik...siap lompat2 lagi punye la takut giler......tapikan kelakornya lagi laju ayam tu lari, lagi kuat tin tu berbunyik...ha...ha.­­..ha... aku tgk ayam tu berlari satu kampung... seronok aku..ketawa cam rasa nak mati!!!!... siap aku golek2 ateh tanah punyela kelakor....wakakakakaka.............last2 ayam tu tak larat nak lari dah.... tercungap2 maklumla lari pecut 3km.....Ben Johnson pun pengsankan.......dia terus berlari sampai la dia last2 dia lepak jap tak larat sangat pas tu tergolek mati....kah..kah...k­­ah...mati pasal letih sgt........ masa tu tak ingat dosa lagi... he..he..pasal teringat kat ayam ni la aku letak my nick Chicken Run kat web2 lain... he..he...
Then sekali tu masa kat ITM... ni cite lain la pulak.....ada la katak besar masuk bilik aku..dah la muka dia tak ensem katak tu.....aku tenung dia....dia tenung aku balik......bukan dia nak slow talk dgn aku dah tersalah bilik.....lagi nak usha2 aku.........tetiba.........terkejut kingkong aku tgk dia tiba2 melompat bawah kain pelikat aku...nasib baik tak terburai kain aku tu. Binawe tul... kecut perut aku.....geli siot basah sejuk je......Pueh aku cuba halau tapi tak nak kuar2 gak. Last2 aku suruh member aku tangkap, aku sori la nak pegang, kembang tekak aku.......lepas tu aku nyalakan rokok, aku sumbatkan kat molot katak tu. Bagi dia rasa sikit rokok Dunhill. Ha..ha..ha.. dia isap sungguh2 cam penagih dah seminggu tak jumpa rokok!!!...tapi pelik la katak tak pandai luahkan rokok dari mulut dia, harap lidah je panjang...tak boleh harap punye lidah.............u noe...dia terus isap je, berkepul2 asap sampai la rokok tu abis. Muka dia maintain abis...macho gile time isap rokok tu, cam muka Tom Selleck. Kalau aku biar la kan misti mulut dia terbakar punye. Sian la pulak.... Cukup abis sebatang, dia pun tergolek sebab pening, candu banyak ngat kat dada dia kot....he..he.... Cuma aku harap lepas tu jgn la dia ketagih isap rokok pas tu kena kanser paru2 pulak....he..he... jahat tul aku masa dulu ek...tapi skang aku dah tobat..aku pencinta binatang skang ni.......sungguh...... sampaikan I sanggup bagi ubat kat lipas ngan nyamuk...... he..he..bagi ubat Ridsect....

Semoga Tuhan ampunkan dosa2 kami bertiga-ayam, katak ngan aku sekali...aminnn

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  ozzy on Thu Oct 08, 2009 6:06 pm

RAFtegang wrote:semoga Tuhan ampunkan dosa2 kami bertiga-ayam, katak ngan aku sekali...aminnn

Perhatian pada yassin..Ni barula kisah benar...baru kena dgn topic..hehe

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  zulkbo on Thu Oct 08, 2009 6:09 pm

fourzy wrote:
RAFtegang wrote:semoga Tuhan ampunkan dosa2 kami bertiga-ayam, katak ngan aku sekali...aminnn

Perhatian pada yassin..Ni barula kisah benar...baru kena dgn topic..hehe

kisah benor koi
umor 38 tahun
anak dah tiga
yang lain rahsia.... Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  Yassin on Thu Oct 08, 2009 6:19 pm

fourzy wrote:
RAFtegang wrote:semoga Tuhan ampunkan dosa2 kami bertiga-ayam, katak ngan aku sekali...aminnn

Perhatian pada yassin..Ni barula kisah benar...baru kena dgn topic..hehe


Kawan boleh mengarang juge kisoh benor kawan tu keknya penuh dgn tangisan, kesedihan dan kesayuan jadi kawan tak nok aok me ....menumpang sema atau mengeret deme pada pekara hak di atas itu lalu kawan bawak cerite2 hak boleh meriangkan aje...

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  Deto_8 on Thu Oct 08, 2009 7:46 pm

zulkbo wrote:

kisah benor koi
umor 38 tahun
anak dah tiga
yang lain rahsia.... Very Happy

RAHASIA tu kawan doh tau...turunlah ilmu tu sket pada kitorang Laughing

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama &amp;amp; Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  ebe on Thu Oct 08, 2009 9:20 pm

sementara bosan menunggu giliran untuk mandi.. maklum la anak2 main air bukan main lama lagi.. nak marah sayang... main la dulu.. papa mengarang skit. ini idea raf la nie...

Cerita ini adalah benar & saya ingin minta maaf sekiranya ada yang tersinggung. Syawal blom abis lagi boleh mintak maaf. ahaks...

Selepas SPM, kerja part time kawan adalah gali kubur sekitar kuantan. hanya 2 tanah perkuburan yang kawan gali;

1. Perkuburan islam jalan bukit ubi
2. perkuburan islam bukit sekilau.

mcm mana boleh terjebak? bapak kawan la ajok selepas die tenguk duk melepak tak tentu hala.. spm confim kantoinye.. satu die cakap meh ikut aku gali kubor takder orang kerja hari ni... dengan selambanya kawan berkata "bior btoi ni boh.? ehhh tak bersedia la abg (aku la tu). pastu aboh kawan cakap simple jer," esok kubur ka takder orang nak gali baru ko tahu" dengar jer die jawab camtu kawan jerit kat umie yang sedang memasak didapur.. "umieee!! seluar sekolah abg yang buruk tuh mana nak pakai buat gali kubur". Umi kawan jawab "ehh abg carila seluar lain, takkan seluar tuh nak guna... nanti kalo dapat form 6 mcm mana?"

kawan jawab " tak yah sambung, mulai harini abg nak kerja gali kubur jer" tanpa kawan sedari penumbuk sulung sampai ke perut kawan rupanya2 tangan aboh... senak jugakk woooo... kawan saje nak perli die langsung kene tumbuk... hhahahhha padan muka..

Peristiwa 1
Allah maha besar... waktu aboh takde die outstation KE MARANG TGANU so kawan ngan staff2 die menggali.. kami ber3 waktu.. gali pukul 4 lebih sebelom asor sebab kawan ingat ngah menggali orang azan asor kami berhenti seketika. Liang kami nak gali ni tempat die dipilih oleh kaum kerabat mereka katanya dekat dengan pusara arwah ayah... so menyiasat punya menyiasat staff aboh kawan cakap, kat sini pon boleh line clear nie...

Liang tuh btol2 pada sebelah pokok tenusu 3 pemeluk kawan kalo tak salah... belasah jer la sebab kaum keluarga si mati minta tolong sangat2... gali gali gali gali 45minutes berlalu... waktu tuh kedalam dalam 5 ke 6 kaki kawan tercangkul kaki mayat orang dulu2.. ini dah memang biasa terjadi tapi kali kawan terus menangis kat dalam liang tuh sebab kaki yang kawan cangkul tuh cukup sifat die.. kebiasaan kalo tengkorak terkena jer cangkul die jadi mcm kapur barus. die pecah2 mcm tuh... so kite boleh anggar si mati dah berapa lama berada disitu. sila rujuk gambaran 1.123b yang kawan draw untuk lebih jelas bagaimana kedudukan si mati itu..

yang jelas pkok tenusu 3 atau 4 pemeluk kawan tu adalah tanda atau nesan die... bayangkan berapa lama usia kubur itu... si mati dalam keadaan sempurna.. mungkin die adalah wali2 allahuallam... kain kapan memang dah tak de... keranda atau papan memang takder... Rolling Eyes
kawan pon called la aboh kawan die pon datang ngan sorang ustaz nak tgokkkan... ustaz tuh pon menangis dan die kata ini kebesaran Allah swt.



cukup sekadar peristiwa no1 untuk tatapan kali ni... nanti kalo free kawan share lagi... pengalaman ada mcm2 dari selama lbih kurang 2 tahun kawan jadi penggali kubur pada usia muda... ada yang hitam ada yang putih...

sekian terima kasih

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu


ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  zulkbo on Thu Oct 08, 2009 9:25 pm

Deto_8 wrote:
zulkbo wrote:

kisah benor koi
umor 38 tahun
anak dah tiga
yang lain rahsia.... Very Happy

RAHASIA tu kawan doh tau...turunlah ilmu tu sket pada kitorang Laughing

biarlah menjadi rahsia peribadi
dah tau jangan ckp korang deto
huh huh huh Laughing

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  zulkbo on Thu Oct 08, 2009 9:30 pm

ebe wrote:sementara bosan menunggu giliran untuk mandi.. maklum la anak2 main air bukan main lama lagi.. nak marah sayang... main la dulu.. papa mengarang skit. ini idea raf la nie...

Cerita ini adalah benar & saya ingin minta maaf sekiranya ada yang tersinggung. Syawal blom abis lagi boleh mintak maaf. ahaks...

Selepas SPM, kerja part time kawan adalah gali kubur sekitar kuantan. hanya 2 tanah perkuburan yang kawan gali;

1. Perkuburan islam jalan bukit ubi
2. perkuburan islam bukit sekilau.

mcm mana boleh terjebak? bapak kawan la ajok selepas die tenguk duk melepak tak tentu hala.. spm confim kantoinye.. satu die cakap meh ikut aku gali kubor takder orang kerja hari ni... dengan selambanya kawan berkata "bior btoi ni boh.? ehhh tak bersedia la abg (aku la tu). pastu aboh kawan cakap simple jer," esok kubur ka takder orang nak gali baru ko tahu" dengar jer die jawab camtu kawan jerit kat umie yang sedang memasak didapur.. "umieee!! seluar sekolah abg yang buruk tuh mana nak pakai buat gali kubur". Umi kawan jawab "ehh abg carila seluar lain, takkan seluar tuh nak guna... nanti kalo dapat form 6 mcm mana?"

kawan jawab " tak yah sambung, mulai harini abg nak kerja gali kubur jer" tanpa kawan sedari penumbuk sulung sampai ke perut kawan rupanya2 tangan aboh... senak jugakk woooo... kawan saje nak perli die langsung kene tumbuk... hhahahhha padan muka..

Peristiwa 1
Allah maha besar... waktu aboh takde die outstation KE MARANG TGANU so kawan ngan staff2 die menggali.. kami ber3 waktu.. gali pukul 4 lebih sebelom asor sebab kawan ingat ngah menggali orang azan asor kami berhenti seketika. Liang kami nak gali ni tempat die dipilih oleh kaum kerabat mereka katanya dekat dengan pusara arwah ayah... so menyiasat punya menyiasat staff aboh kawan cakap, kat sini pon boleh line clear nie...

Liang tuh btol2 pada sebelah pokok tenusu 3 pemeluk kawan kalo tak salah... belasah jer la sebab kaum keluarga si mati minta tolong sangat2... gali gali gali gali 45minutes berlalu... waktu tuh kedalam dalam 5 ke 6 kaki kawan tercangkul kaki mayat orang dulu2.. ini dah memang biasa terjadi tapi kali kawan terus menangis kat dalam liang tuh sebab kaki yang kawan cangkul tuh cukup sifat die.. kebiasaan kalo tengkorak terkena jer cangkul die jadi mcm kapur barus. die pecah2 mcm tuh... so kite boleh anggar si mati dah berapa lama berada disitu. sila rujuk gambaran 1.123b yang kawan draw untuk lebih jelas bagaimana kedudukan si mati itu..

yang jelas pkok tenusu 3 atau 4 pemeluk kawan tu adalah tanda atau nesan die... bayangkan berapa lama usia kubur itu... si mati dalam keadaan sempurna.. mungkin die adalah wali2 allahuallam... kain kapan memang dah tak de... keranda atau papan memang takder... Rolling Eyes
kawan pon called la aboh kawan die pon datang ngan sorang ustaz nak tgokkkan... ustaz tuh pon menangis dan die kata ini kebesaran Allah swt.



cukup sekadar peristiwa no1 untuk tatapan kali ni... nanti kalo free kawan share lagi... pengalaman ada mcm2 dari selama lbih kurang 2 tahun kawan jadi penggali kubur pada usia muda... ada yang hitam ada yang putih...

sekian terima kasih

nak menitik air mata koi
baca cerita awok ni
insafff...
untung awok orang yang menjadi saksi
tentang kebesaran ALLAH..
ALLAHUAKBAR.... Surprised Smile

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  Yassin on Thu Oct 08, 2009 9:40 pm

ebe wrote:sementara bosan menunggu giliran untuk mandi.. maklum la anak2 main air bukan main lama lagi.. nak marah sayang... main la dulu.. papa mengarang skit. ini idea raf la nie...

Cerita ini adalah benar & saya ingin minta maaf sekiranya ada yang tersinggung. Syawal blom abis lagi boleh mintak maaf. ahaks...

Selepas SPM, kerja part time kawan adalah gali kubur sekitar kuantan. hanya 2 tanah perkuburan yang kawan gali;

1. Perkuburan islam jalan bukit ubi
2. perkuburan islam bukit sekilau.

mcm mana boleh terjebak? bapak kawan la ajok selepas die tenguk duk melepak tak tentu hala.. spm confim kantoinye.. satu die cakap meh ikut aku gali kubor takder orang kerja hari ni... dengan selambanya kawan berkata "bior btoi ni boh.? ehhh tak bersedia la abg (aku la tu). pastu aboh kawan cakap simple jer," esok kubur ka takder orang nak gali baru ko tahu" dengar jer die jawab camtu kawan jerit kat umie yang sedang memasak didapur.. "umieee!! seluar sekolah abg yang buruk tuh mana nak pakai buat gali kubur". Umi kawan jawab "ehh abg carila seluar lain, takkan seluar tuh nak guna... nanti kalo dapat form 6 mcm mana?"

kawan jawab " tak yah sambung, mulai harini abg nak kerja gali kubur jer" tanpa kawan sedari penumbuk sulung sampai ke perut kawan rupanya2 tangan aboh... senak jugakk woooo... kawan saje nak perli die langsung kene tumbuk... hhahahhha padan muka..

Peristiwa 1
Allah maha besar... waktu aboh takde die outstation KE MARANG TGANU so kawan ngan staff2 die menggali.. kami ber3 waktu.. gali pukul 4 lebih sebelom asor sebab kawan ingat ngah menggali orang azan asor kami berhenti seketika. Liang kami nak gali ni tempat die dipilih oleh kaum kerabat mereka katanya dekat dengan pusara arwah ayah... so menyiasat punya menyiasat staff aboh kawan cakap, kat sini pon boleh line clear nie...

Liang tuh btol2 pada sebelah pokok tenusu 3 pemeluk kawan kalo tak salah... belasah jer la sebab kaum keluarga si mati minta tolong sangat2... gali gali gali gali 45minutes berlalu... waktu tuh kedalam dalam 5 ke 6 kaki kawan tercangkul kaki mayat orang dulu2.. ini dah memang biasa terjadi tapi kali kawan terus menangis kat dalam liang tuh sebab kaki yang kawan cangkul tuh cukup sifat die.. kebiasaan kalo tengkorak terkena jer cangkul die jadi mcm kapur barus. die pecah2 mcm tuh... so kite boleh anggar si mati dah berapa lama berada disitu. sila rujuk gambaran 1.123b yang kawan draw untuk lebih jelas bagaimana kedudukan si mati itu..

yang jelas pkok tenusu 3 atau 4 pemeluk kawan tu adalah tanda atau nesan die... bayangkan berapa lama usia kubur itu... si mati dalam keadaan sempurna.. mungkin die adalah wali2 allahuallam... kain kapan memang dah tak de... keranda atau papan memang takder... Rolling Eyes
kawan pon called la aboh kawan die pon datang ngan sorang ustaz nak tgokkkan... ustaz tuh pon menangis dan die kata ini kebesaran Allah swt.



cukup sekadar peristiwa no1 untuk tatapan kali ni... nanti kalo free kawan share lagi... pengalaman ada mcm2 dari selama lbih kurang 2 tahun kawan jadi penggali kubur pada usia muda... ada yang hitam ada yang putih...

sekian terima kasih

kawan suka juge nak berkongsi dgn aok kisah mengali kubur ini sebab dahulu masa sekolah menengah lagi kawan dah buat keje ni lama juga kawan buat keje ni makan byk tahun juge..sebelom kawan dpat keje kawan sekarang cuma kawan nak cerita sebagai pedoman utk kita yang masih hidup sedikit peristiwa mengali kubur yang tidak mahu dalam.
Kisah ada seorg perempuan yang mati seperti biasa kami akan diarahkan utuk membuat keje mengali kubur setelah tmpat dan keduduknya telah ditertentukan kami pun gali mmg musim itu musim hujan tanah agak berair...jadi kami jangka kan keje kami mudah lagi...rupanya baru 4 kaki digali sudah ada tanda-tandanya ...air mencurah2 keluar drp kubur fenomena biasa sebab kubur disini mudah di genangi air bila musim hujan usah heran laa kan...tapi kami gali juge...malang kubur yang maki gali semmg tidak mahu dalam sebab tanahnya seakan telah menjadi batu batan yg keras bukan saya seoarg yang rasa kawan lain juga merasa dan tahu...makan kami tidak ada pilihan nak gali tapak lain seemg tidak penah dibuat lagi seblm ini jadi kami telah mengesyorkan pada pihak keluarga agar menyediakan tong keranda sebab lubang lahad tidak dapat dibuang atas alasan berair sgt ...(sekadar alasan jua) jika diamati ketika itu bukan sahaja tanah tidak dpt di gali kubur itu juge seakan2 menyendut...lantas tiada pilihan kami tanam kan jua mayat tersebut bersama keranda tersebut...dan kami sesama kami juga bercerita juga bagaimana kubur berukuran kurang lima kaki ini bisa menutup keranda ini rasanya seakan timbul sahaja tong keranda mayat tersebut...allah maha berkuasa keje kami beres semasa ditanam keranda tersebut kurang 1 hasta drp tanah...
jika di fikir akal dan logik kita tentu dia akan berbua nanti...tapi tuhan punya kuasa semua jauh sekali drp annggap kami...kubur itu dilihat seperti biasa sahaja..didalamnya allah sahaja yg maha mengetahui.

wassalam.

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  labu sayong on Thu Oct 08, 2009 10:57 pm

Yassin wrote:
ebe wrote:sementara bosan menunggu giliran untuk mandi.. maklum la anak2 main air bukan main lama lagi.. nak marah sayang... main la dulu.. papa mengarang skit. ini idea raf la nie...

Cerita ini adalah benar & saya ingin minta maaf sekiranya ada yang tersinggung. Syawal blom abis lagi boleh mintak maaf. ahaks...

Selepas SPM, kerja part time kawan adalah gali kubur sekitar kuantan. hanya 2 tanah perkuburan yang kawan gali;

1. Perkuburan islam jalan bukit ubi
2. perkuburan islam bukit sekilau.

mcm mana boleh terjebak? bapak kawan la ajok selepas die tenguk duk melepak tak tentu hala.. spm confim kantoinye.. satu die cakap meh ikut aku gali kubor takder orang kerja hari ni... dengan selambanya kawan berkata "bior btoi ni boh.? ehhh tak bersedia la abg (aku la tu). pastu aboh kawan cakap simple jer," esok kubur ka takder orang nak gali baru ko tahu" dengar jer die jawab camtu kawan jerit kat umie yang sedang memasak didapur.. "umieee!! seluar sekolah abg yang buruk tuh mana nak pakai buat gali kubur". Umi kawan jawab "ehh abg carila seluar lain, takkan seluar tuh nak guna... nanti kalo dapat form 6 mcm mana?"

kawan jawab " tak yah sambung, mulai harini abg nak kerja gali kubur jer" tanpa kawan sedari penumbuk sulung sampai ke perut kawan rupanya2 tangan aboh... senak jugakk woooo... kawan saje nak perli die langsung kene tumbuk... hhahahhha padan muka..

Peristiwa 1
Allah maha besar... waktu aboh takde die outstation KE MARANG TGANU so kawan ngan staff2 die menggali.. kami ber3 waktu.. gali pukul 4 lebih sebelom asor sebab kawan ingat ngah menggali orang azan asor kami berhenti seketika. Liang kami nak gali ni tempat die dipilih oleh kaum kerabat mereka katanya dekat dengan pusara arwah ayah... so menyiasat punya menyiasat staff aboh kawan cakap, kat sini pon boleh line clear nie...

Liang tuh btol2 pada sebelah pokok tenusu 3 pemeluk kawan kalo tak salah... belasah jer la sebab kaum keluarga si mati minta tolong sangat2... gali gali gali gali 45minutes berlalu... waktu tuh kedalam dalam 5 ke 6 kaki kawan tercangkul kaki mayat orang dulu2.. ini dah memang biasa terjadi tapi kali kawan terus menangis kat dalam liang tuh sebab kaki yang kawan cangkul tuh cukup sifat die.. kebiasaan kalo tengkorak terkena jer cangkul die jadi mcm kapur barus. die pecah2 mcm tuh... so kite boleh anggar si mati dah berapa lama berada disitu. sila rujuk gambaran 1.123b yang kawan draw untuk lebih jelas bagaimana kedudukan si mati itu..

yang jelas pkok tenusu 3 atau 4 pemeluk kawan tu adalah tanda atau nesan die... bayangkan berapa lama usia kubur itu... si mati dalam keadaan sempurna.. mungkin die adalah wali2 allahuallam... kain kapan memang dah tak de... keranda atau papan memang takder... Rolling Eyes
kawan pon called la aboh kawan die pon datang ngan sorang ustaz nak tgokkkan... ustaz tuh pon menangis dan die kata ini kebesaran Allah swt.



cukup sekadar peristiwa no1 untuk tatapan kali ni... nanti kalo free kawan share lagi... pengalaman ada mcm2 dari selama lbih kurang 2 tahun kawan jadi penggali kubur pada usia muda... ada yang hitam ada yang putih...

sekian terima kasih

kawan suka juge nak berkongsi dgn aok kisah mengali kubur ini sebab dahulu masa sekolah menengah lagi kawan dah buat keje ni lama juga kawan buat keje ni makan byk tahun juge..sebelom kawan dpat keje kawan sekarang cuma kawan nak cerita sebagai pedoman utk kita yang masih hidup sedikit peristiwa mengali kubur yang tidak mahu dalam.
Kisah ada seorg perempuan yang mati seperti biasa kami akan diarahkan utuk membuat keje mengali kubur setelah tmpat dan keduduknya telah ditertentukan kami pun gali mmg musim itu musim hujan tanah agak berair...jadi kami jangka kan keje kami mudah lagi...rupanya baru 4 kaki digali sudah ada tanda-tandanya ...air mencurah2 keluar drp kubur fenomena biasa sebab kubur disini mudah di genangi air bila musim hujan usah heran laa kan...tapi kami gali juge...malang kubur yang maki gali semmg tidak mahu dalam sebab tanahnya seakan telah menjadi batu batan yg keras bukan saya seoarg yang rasa kawan lain juga merasa dan tahu...makan kami tidak ada pilihan nak gali tapak lain seemg tidak penah dibuat lagi seblm ini jadi kami telah mengesyorkan pada pihak keluarga agar menyediakan tong keranda sebab lubang lahad tidak dapat dibuang atas alasan berair sgt ...(sekadar alasan jua) jika diamati ketika itu bukan sahaja tanah tidak dpt di gali kubur itu juge seakan2 menyendut...lantas tiada pilihan kami tanam kan jua mayat tersebut bersama keranda tersebut...dan kami sesama kami juga bercerita juga bagaimana kubur berukuran kurang lima kaki ini bisa menutup keranda ini rasanya seakan timbul sahaja tong keranda mayat tersebut...allah maha berkuasa keje kami beres semasa ditanam keranda tersebut kurang 1 hasta drp tanah...
jika di fikir akal dan logik kita tentu dia akan berbua nanti...tapi tuhan punya kuasa semua jauh sekali drp annggap kami...kubur itu dilihat seperti biasa sahaja..didalamnya allah sahaja yg maha mengetahui.

wassalam.


klu jd gini mesti msyrkt buat telahan mcm2..hakikatnya Allah shj yg Maha Mengetahui...

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  koy101 on Fri Oct 09, 2009 1:01 am

fourzy wrote:
koy101 wrote:huh! apasal aku lak yg dibabitkan... adoiiii...... udahler mencerut tali perut nih aku rasa bace citer dema nih.... mmg kena operate skali lagi la, aku nih....

Lgpun, aku nih, Ahmad Nisfu nyer ayat,..... Setaaaaaannnnnnnnn........

hahaha...tu la pasalnya koi wehh..keh x kira keh nok suruh jugok yassin masuk watak aok dalam ni...ekekekeke tapi cer aok plak sambung goner jadinya tgk watak yassin hok mane se..

sori aaaaa pozi.... aku cumer tau ngarang bab citer antu jer.... kut pasai cintan cintun nih.... aku lari dolu aaaaaa....... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  Yassin on Sat Oct 10, 2009 3:41 pm

fourzy wrote:
koy101 wrote:huh! apasal aku lak yg dibabitkan... adoiiii...... udahler mencerut tali perut nih aku rasa bace citer dema nih.... mmg kena operate skali lagi la, aku nih....

Lgpun, aku nih, Ahmad Nisfu nyer ayat,..... Setaaaaaannnnnnnnn........

hahaha...tu la pasalnya koi wehh..keh x kira keh nok suruh jugok yassin masuk watak aok dalam ni...ekekekeke tapi cer aok plak sambung goner jadinya tgk watak yassin hok mane se..

kawan kena buat drama baru laa weh dengan cerita yang baru sebab skrip citer dulu kawan dah karang lama....tunggu laa di cerita seterusnya akan kawan ikhtiarkan....dah laa citer baru yang kawan karang baru ni ditolok mentoh2 oleh FiNas haru...blanje sewa baju pun tak lepas....huhuhuhu....

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  ozzy on Sun Oct 11, 2009 12:43 am

keh pun ada kisah benar ..baru saja terjadi petang tadi...
Semasa makan dibenteng (sebelah stesen bas ktn) tadi tiba2 anak keh mengadu perutnya sakit maka keh bawa la dia ke tandas awam kat stesen bas nun..
sementara menunggu dia selesai melepas hajat keh berdiri diluar sambil melihat org lalu lalang..tiba2 keh terpandang seorang pemuda agak berjambang dan bertongkat sedang duduk dikerusi dihadapan pintu tandas tu ..dari raut wajahnya nampak dia seperti dalam kesusahan sebab keh nampak dia beberapa kali mengeluh ..keh rasa simpati lantas memberi salam dan bersalam dengan dia..keh tanya dia kenapa sedih ni?...dia kata eh! tak ada apalah ..keh pun kata keh tau dari raut muka aok mmg aok tgh sedih sbb keh nampak bbrapa kali aok mengeluh...
pastu dia ngaku..katanya dunia ni tak adil..kenapa org memandang rendah org cacat (oku) sepertinya..katanya dia baru saja dibuang keje hanya sempat bekerja selama 3 hari disebuah kedai menjual baju..tadi katanya dia duduk ditempat org membaiki kasut dikaki lima ..tapi dia hampa sbb org tu enggan melayan dia dan buat tidak peduli dgn dia..(matanya dah pun merah ..sedih)..sedangkan dia berminat utk belajar cara2 membaiki kasut sbb dia rasa dia blh buat kerja tu..keh memberi semangat pada dia..keh katakan padanya kalau itu adalah target dia jadikan ia matlamat tak semestinya apa yg kita nak akan terus dapat sekelip mata...keh katakan biarkan matlamat itu disitu sementara itu dia masih blh berusaha lakukan kerja lain sambil berikhtiar/kumpul modal dlm masa yg sama belajar cara2 membaiki kasut dgn cara sendiri permulaannya beli sikit2 alatnya kemudian cuba jahit kasut/selipar sendiri..dia minta pendapat keh apa lagi kerje yg dia blh buat??..keh ternampak penjaga tandas keh katakan cuba tanya kalau2 dia perlukan pekerja..atau buat permulaan dia blh menjual rokok (jual sebatang2) kat kaki lima tu dapat juga sikit2 ..kalau mengeluh mcm ni aok takkan kemana..terus akan rasa kecewa (katanya kakinya cacat sampai kepinggang selepas accident dulu)..keh beri dia semangat lagi keh kata walaupun dia cacat tapi keh bangga sebab dia berusaha utk mencari kerje x mcm org lain yg sempurna tapi malas nak kerja..lepas tu muka dia kembali jernih..keh pun terpaksa berlalu sebab anak dah selesai dan kami nok ke teluk cempedak pulak lepas ni..sambil bersalam dia ucapkan terima kasih sambil tersenyum dan keh juga senyum sambil mengingatkan dia jgn putus asa..keh x tanya pun nama dia dan dia pun x tanya nama keh..x kisahla asalkan dpt meniupkan semangat utk dia ..keh pasti dia akan berjaya nanti..
moralnya disini ..tiada alasan untuk kita berjaya asalkan kita ingin berusaha walaupun kita seorang yang cacat atau alasan tiada sijil/kemahiran..

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  Yassin on Tue Oct 13, 2009 12:06 am

fourzy wrote:keh pun ada kisah benar ..baru saja terjadi petang tadi...
Semasa makan dibenteng (sebelah stesen bas ktn) tadi tiba2 anak keh mengadu perutnya sakit maka keh bawa la dia ke tandas awam kat stesen bas nun..
sementara menunggu dia selesai melepas hajat keh berdiri diluar sambil melihat org lalu lalang..tiba2 keh terpandang seorang pemuda agak berjambang dan bertongkat sedang duduk dikerusi dihadapan pintu tandas tu ..dari raut wajahnya nampak dia seperti dalam kesusahan sebab keh nampak dia beberapa kali mengeluh ..keh rasa simpati lantas memberi salam dan bersalam dengan dia..keh tanya dia kenapa sedih ni?...dia kata eh! tak ada apalah ..keh pun kata keh tau dari raut muka aok mmg aok tgh sedih sbb keh nampak bbrapa kali aok mengeluh...
pastu dia ngaku..katanya dunia ni tak adil..kenapa org memandang rendah org cacat (oku) sepertinya..katanya dia baru saja dibuang keje hanya sempat bekerja selama 3 hari disebuah kedai menjual baju..tadi katanya dia duduk ditempat org membaiki kasut dikaki lima ..tapi dia hampa sbb org tu enggan melayan dia dan buat tidak peduli dgn dia..(matanya dah pun merah ..sedih)..sedangkan dia berminat utk belajar cara2 membaiki kasut sbb dia rasa dia blh buat kerja tu..keh memberi semangat pada dia..keh katakan padanya kalau itu adalah target dia jadikan ia matlamat tak semestinya apa yg kita nak akan terus dapat sekelip mata...keh katakan biarkan matlamat itu disitu sementara itu dia masih blh berusaha lakukan kerja lain sambil berikhtiar/kumpul modal dlm masa yg sama belajar cara2 membaiki kasut dgn cara sendiri permulaannya beli sikit2 alatnya kemudian cuba jahit kasut/selipar sendiri..dia minta pendapat keh apa lagi kerje yg dia blh buat??..keh ternampak penjaga tandas keh katakan cuba tanya kalau2 dia perlukan pekerja..atau buat permulaan dia blh menjual rokok (jual sebatang2) kat kaki lima tu dapat juga sikit2 ..kalau mengeluh mcm ni aok takkan kemana..terus akan rasa kecewa (katanya kakinya cacat sampai kepinggang selepas accident dulu)..keh beri dia semangat lagi keh kata walaupun dia cacat tapi keh bangga sebab dia berusaha utk mencari kerje x mcm org lain yg sempurna tapi malas nak kerja..lepas tu muka dia kembali jernih..keh pun terpaksa berlalu sebab anak dah selesai dan kami nok ke teluk cempedak pulak lepas ni..sambil bersalam dia ucapkan terima kasih sambil tersenyum dan keh juga senyum sambil mengingatkan dia jgn putus asa..keh x tanya pun nama dia dan dia pun x tanya nama keh..x kisahla asalkan dpt meniupkan semangat utk dia ..keh pasti dia akan berjaya nanti..
moralnya disini ..tiada alasan untuk kita berjaya asalkan kita ingin berusaha walaupun kita seorang yang cacat atau alasan tiada sijil/kemahiran..

Kiraannya aok nei org yg pandai mengamit hati laa sejuk hati kawan tu....mekala ramai org macam kita nei... Razz ...aman dunia ni pozi...ni kadang tidak bergitu makim mencemuh lagi kut ada...yang jadi macam ni kadang sikap org OKU itu sendiri telalu merendah diri dalam erti kata...sedih hati dan lemoh semangat, serta org yang bukan Oku tu yang menlemahkan semangat dema dah goner??

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  zulkbo on Tue Oct 13, 2009 12:14 am

mane ebe tak sambung
citer
gali kubor ni
saspen jer... Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  ozzy on Thu Oct 22, 2009 2:02 pm

Atas permintaan Yassin koi karang satu novel untuk dia ..tajuk AKU YANG TERLUKA (Yassin la tu)

Keheningan pagi dikejutkan dengan kicauan burung dan ayam yang berkokok.Aku yang sedari tadi termanggu disofa setelah selesai sembahyang subuh lantas menyelak langsir untuk melihat keindahan suasana pagi dikampung halamanku.Aku bangga sekali di lahirkan disini tempat yang digelar Jerantut kampung halamanku bersempena dengan namaku Yassin satu nama yang indah seindah dan setenang tempat tumpah darahku.Terima kasih ayah dan emak kerana menghadiahkan gelaran itu untukku.Aku melangkah ke halaman rumah sambil menghirup udara segar disulami kabus pagi terasa jiwaku tenang dan nyaman.Seketika berdiri aku duduk di kerusi kayu kenangan hasil dari kreativiti ayahku.Meskipun hanya sebongkah kayu namun aku bangga kerana telah 20 tahun kerusi itu tegap disitu.Entah kenapa pagi ini aku terasa seakan terkenangkan sesuatu hatiku seakan disentap oleh satu kuasa yang entah dari mana untuk kembali menggamit memori silam yang berkali aku cuba lupakan namun jika dalam berkeadaan begini, keadaan yang setenang dan sehening ini pastinya kesayuan dan kerinduan ini kembali menjelma meskipun tidak kuundang.Wajahnya kerap muncul walaupun ia telah lama berlalu namun segala yang terpahat dihatiku amat sukar untuk kuleraikan meskipun telah lama kubiarkan bersemadi disitu.Ia tidak pernah aman dan tidak pernah mengerti bahawa antara aku dia tidak mungkin akan bersama semula segalanya telah tertulis bahawa dia bukan milikku dan aku jua akui akan hakikat itu.Sesekali aku terasa kesal dengan sikapnya yang tidak mengerti betapa aku terluka atas apa yang dia lakukan padaku.Sanggup dia putuskan hubungan denganku hanya kerana aku enggan belanja dia makan laksa.Belum sempat kujelaskan yang laksa itu telah dicampur dengan kertas tisu dia segera berlari meninggalkan aku oh..sungguh kejam.Betapa cinta yang kami bina selama lima tahun terus terlerai hanya kerana laksa dan aku telah berjanji pada diriku yang aku tidak akan menyentuh lagi laksa..dan aku telah bersumpah yang aku mengharamkan 7 keturunanku dari memakan laksa kiranya sumpahku ini dilanggar maka siksaannya amat pedih mereka akan buang air besar bersama laksa yang tidak putus-putus miahahaha..melalut juge sudahnya aku ni


Last edited by fourzy on Sat Oct 24, 2009 1:40 am; edited 1 time in total

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  jasnoraizan on Thu Oct 22, 2009 2:14 pm

fourzy wrote:Atas permintaan Yassin koi karang satu novel untuk dia ..tajuk AKU YANG TERLUKA (Yassin la tu)

Keheningan pagi dikejutkan dengan kicauan burung dan ayam yang berkokok.Aku yang sedari tadi termanggu disofa setelah selesai sembahyang subuh lantas menyelak langsir untuk melihat keindahan suasana pagi dikampung halamanku.Aku bangga sekali di lahirkan disini tempat yang digelar Jerantut kampung halamanku bersempena dengan namaku Yassin satu nama yang indah seindah dan setenang tempat tumpah darahku.Terima kasih ayah dan emak kerana menghadiahkan gelaran itu untukku.Aku melangkah ke halaman rumah sambil menghirup udara segar disulami kabus pagi terasa jiwaku tenang dan nyaman.Seketika berdiri aku duduk di kerusi kayu kenangan hasil dari kreativiti ayahku.Meskipun hanya sebongkah kayu namun aku bangga kerana telah 20 tahun kerusi itu tegap disitu.Entah kenapa pagi ini aku terasa seakan terkenangkan sesuatu hatiku seakan disentap oleh satu kuasa yang entah dari mana untuk kembali menggamit memori silam yang berkali aku cuba lupakan namun jika dalam berkeadaan begini keadaan yang setenang dan sehening begini pastinya kesayuan dan kerinduan ini kembali menjelma meskipun tidak kuundang.Wajahnya kerap muncul meskipun ia telah lama berlalu namun segala yang terpahat dihatiku amat sukar untuk kuleraikan meskipun telah lama kubiarkan bersemadi disitu.Ia tidak pernah aman dan tidak pernah mengerti bahawa antara aku dia tidak mungkin akan bersama semula segalanya
telah tertulis bahawa dia bukan milikku dan aku jua akui akan hakikat itu.Sesekali aku terasa kesal dengan sikapnya yang tidak mengerti betapa aku terluka atas apa yang dia lakukan padaku.Sanggup dia putuskan hubungan denganku hanya kerana aku enggan belanja dia makan laksa.Belum sempat kujelaskan yang laksa itu telah dicampur dengan
kertas tisu dia segera berlari meninggalkan aku oh..sungguh kejam.Betapa cinta yang kami bina selama lima tahun terus terlerai hanya laksa dan aku telah berjanji pada diriku yang aku tidak akan menyentuh lagi laksa..

rasa mscm penoh jumpa je kisoh nih......

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  Yassin on Thu Oct 22, 2009 4:25 pm

fourzy wrote:Atas permintaan Yassin koi karang satu novel untuk dia ..tajuk AKU YANG TERLUKA (Yassin la tu)

Keheningan pagi dikejutkan dengan kicauan burung dan ayam yang berkokok.Aku yang sedari tadi termanggu disofa setelah selesai sembahyang subuh lantas menyelak langsir untuk melihat keindahan suasana pagi dikampung halamanku.Aku bangga sekali di lahirkan disini tempat yang digelar Jerantut kampung halamanku bersempena dengan namaku Yassin satu nama yang indah seindah dan setenang tempat tumpah darahku.Terima kasih ayah dan emak kerana menghadiahkan gelaran itu untukku.Aku melangkah ke halaman rumah sambil menghirup udara segar disulami kabus pagi terasa jiwaku tenang dan nyaman.Seketika berdiri aku duduk di kerusi kayu kenangan hasil dari kreativiti ayahku.Meskipun hanya sebongkah kayu namun aku bangga kerana telah 20 tahun kerusi itu tegap disitu.Entah kenapa pagi ini aku terasa seakan terkenangkan sesuatu hatiku seakan disentap oleh satu kuasa yang entah dari mana untuk kembali menggamit memori silam yang berkali aku cuba lupakan namun jika dalam berkeadaan begini keadaan yang setenang dan sehening begini pastinya kesayuan dan kerinduan ini kembali menjelma meskipun tidak kuundang.Wajahnya kerap muncul meskipun ia telah lama berlalu namun segala yang terpahat dihatiku amat sukar untuk kuleraikan meskipun telah lama kubiarkan bersemadi disitu.Ia tidak pernah aman dan tidak pernah mengerti bahawa antara aku dia tidak mungkin akan bersama semula segalanya
telah tertulis bahawa dia bukan milikku dan aku jua akui akan hakikat itu.Sesekali aku terasa kesal dengan sikapnya yang tidak mengerti betapa aku terluka atas apa yang dia lakukan padaku.Sanggup dia putuskan hubungan denganku hanya kerana aku enggan belanja dia makan laksa.Belum sempat kujelaskan yang laksa itu telah dicampur dengan
kertas tisu dia segera berlari meninggalkan aku oh..sungguh kejam.Betapa cinta yang kami bina selama lima tahun terus terlerai hanya laksa dan aku telah berjanji pada diriku yang aku tidak akan menyentuh lagi laksa..

Apa pun kawan amat terharu...dgn secebis kisah menyahat hati ini atas hasil tulisan saudara pozi apa pun rasa kawan novel ini kena tukor juge tajuk lain KERANA MU LAKSA hehehehe........tima kasihhhhh Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  jasnoraizan on Thu Oct 22, 2009 4:33 pm

koleksi kisah benar ..please....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  Yassin on Thu Oct 22, 2009 4:46 pm

Dahulu aku kemari suasananya nyaman indah dan tenang sekali bersama kicauan berburung, walaupun sering kali aku keteratak ini kehadiran ku bagaikan disambut jua bersama kedamaiannya dan senyaman bayu yang bertiup lembut...semakin hari teratak ini bagaikan tidak seindah semusim yang lalu ...lalu aku tercari-cari dimanakah kurangnya dimanakah silapnya.....bagaikan hilang warna-warna indahnya disini...lalu aku bagaikan seorang perindu, rindu pada sebuah keidahanya lalu aku terrcari-cari dimanakah semua itu? aku rindu pada sebuah keindahan dahulu....saban hari aku kemari mencari warna-warna indah itu......yang jelas kelihatan hanya DETO, POZI , ZUL JAS dan yang lain...lalu aku bertanya weh kenapa PCC nei muram je hehehehehe.....huhuhuhu....... </SPAN></SPAN>

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Koleksi kisah benar

Post  Sponsored content Today at 3:58 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum