Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Sembang Pasal Kereta

Page 4 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  ebe on Wed Oct 14, 2009 5:11 pm

nanti kawan upkan selepas ready... hehheheh

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu

avatar
ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  Oesandro Jr. on Wed Oct 14, 2009 5:12 pm

ok..can't hardly wait..(kot2 ibrahim pun baca post ni)..
semua jenis kete ada ker??
avatar
Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  ebe on Wed Oct 14, 2009 5:30 pm

mostly japan made saje bro

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu

avatar
ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  Oesandro Jr. on Wed Oct 14, 2009 5:33 pm

oo..ok da kot..
at least proton model bole masuk gak..
avatar
Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  ebe on Wed Oct 14, 2009 5:39 pm

nanti datang kedai... pilih jangan tak pilih

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu

avatar
ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  zulkbo on Wed Oct 14, 2009 7:47 pm

citer accessori keta bole
tak kat sini..(nak kena mintak izin)
huh huh huh Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  Deto_8 on Wed Oct 14, 2009 7:49 pm

sejak bila pandai mintak izin ni.... Laughing

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  zulkbo on Wed Oct 14, 2009 8:21 pm

Deto_8 wrote:sejak bila pandai mintak izin ni.... Laughing

sajer tanya
wah wah wah cheers
apa agoknye komen hak lain bounce

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  jasnoraizan on Thu Oct 15, 2009 10:51 am

Tips umum beli kereta terpakai
BADAN kereta yang cantik dan cat berkilat tidak semestinya kereta terpakai yang ingin anda beli itu dalam keadaan baik terutama bahagian enjin. Langkah pertama buka penutup depan untuk melihat enjinnya. Enjin kereta itu sepatutnya bersih, tetapi tidak semestinya sampai berkilat.

Kemudian duduk di tempat duduk kereta itu dan cuba rasakan keselesaannya. Kereta yang anda pilih mestilah sesuai dan selesa untuk anda. Steringnya mestilah hanya dapat digerakkan dalam jarak dua inci pada keadaan biasa dan tidak ada sebarang bunyi apabila memusingkannya.

Periksa penyelaras tempat duduk, kunci pintu, penaik cermin tingkap, hon, lampu, lampu isyarat, radio dan semua kelengkapan yang ada. Sesetengahnya mungkin tidak penting, tetapi ia mungkin dapat menunjukkan kepada anda bagaimana kereta itu dijaga.
·
SELEPAS itu hidupkan enjin. Ia sepatutnya hidup dengan cepat dan kemudian beransur-ansur perlahan. Biarkan selama satu atau dua saat sebelum anda menekan pedal minyak. Lihat asap yang keluar di belakang. Asap biru bermakna enjin dioverhaul sepenuhnya. Jika asap hitam bermakna karburatornya tidak sesuai.

Asap putih tidak menandakan kecacatan apa-apa jika enjin dalam keadaan sejuk, tetapi jika enjin telah panas ini bermakna kepala gasket bocor. Ini memerlukan perbelanjaan yang besar. Oleh itu jangan beli kereta itu. Enjin yang kuat bergegar juga menunjukkan kereta itu tidak begitu baik untuk dibeli. Setelah enjin dipanaskan, matikan sekejap dan cuba anda sapu jari anda ke dalam ekzos (pastikan ekzos itu tidak panas). Keladaknya sepatutnya berwarna kelabu keputih-putihan. Jika ia berwarna hitam atau berminyak, ketepikan saja kereta itu.

Hidupkan enjin semula dan periksa minyak di dalam transmision automatik. Ia mestilah bersih tanpa ada bau terbakar.
·
JURUJUAL mungkin cuba meyakinkan anda bahawa membuat uji pandu dalam jarak yang dekat seperti di sekitar sebuah bangunan sudah memadai. Ini tidak benar. Nyatakan kepadanya anda mahu membuat ujian jalan raya terhadap kereta itu. Jika jurujual itu tidak begitu berminat. Cari saja kereta di tempat lain.

Jalan yang anda rancang untuk dilalui mestilah termasuk jalan kering, jalan yang lengang, jalan berbukit, jalan tidak rata dan ruang letak kereta yang kosong. Semua meter pengukur mestilah berfungsi dengan baik terutama meter tekanan minyak dan suhu enjin. Jika tidak jangan beli kereta itu.

Pandulah ke jalan raya yang lengang dan tingkatkan kelajuan hingga 56 kmj, tranmision automatiknya mestilah bertukar tanpa sebarang bunyi atau tersentak-sentak. Jika kereta itu mempunyai sistem penukaran tangan, ia sepatutnya tidak melekat-lekat atau berkertak.

Perlahankan kereta itu hingga 10 kmj dengan mengenakan brek secara perlahan-lahan. Pastikan tidak ada sebarang bunyi. Kereta itu juga mestilah menjadi perlahan dalam keadaan lurus, tanpa terpusing ke kanan atau ke kiri.
·
TINGKATKAN kelajuan hingga 25 - 30 kmj kemudian tekan brek secara mengejut (pastikan tiada kereta lain dibelakang anda). Kereta itu mestilah berhenti dengan cepat tanpa terpusing. Di dalam ruang letak kereta yang kosong dan rata, tekan brek hingga kereta itu betul-betul berhenti.

Tukar kepada gear undur dan undur pada kelajuan 6 kmj. Kemudian tekan brek hingga berhenti, tukar kepada gear depan dan seterusnya. Lakukan ini empat atau lima kali untuk menguji transmision. Semua penukaran mestilah lancar tanpa ada sebarang bunyi.

Pandu dalam corak nombor 8 untuk menguji tindak balas stering. Jika stering agak liat, ia mungkin berpunca daripada linkage atau sistem gantungan depan. Jangan beli kereta itu kecuali anda diberi jaminan bahawa masalah itu akan dibaiki.

Masih di dalam ruang letak kereta yang kosong. Tingkatkan kelajuan hingga kira-kira 30kmj dan lepaskan tangan dari stering selama beberapa saat. Kereta itu mestilah bergerak lurus dan tidak terbabas. Kemudian tekan brek perlahan-lahan tanpa memegang stering. Kereta itu juga mesti berhenti dalam keadaan lurus. Jika ia terpusing, nyatalah kereta ini ada masalah. Pastikan anda diberi jaminan bahawa masalah itu akan dibaiki.
·
KEMUDIAN pandu kereta itu di jalan tidak rata yang anda pilih. Jangan beli kereta yang terlalu kuat bergegar atau melambung-lambung. Kereta itu mungkin mempunyai penyerap hentak spring atau bahagian-bahagian sistem gantungan yang rosak.

Ketika mendaki bukit. Tingkatkan kelajuan sehingga kira-kira 60 kmj. Kereta itu mestilah tidak tersangkut-sangkut. Jika hal ini berlaku, ini bermakna kereta itu mempunyai transmission yang rosak. Turun hingga ke pertengahan bukit, tukar kepada gear bebas dan pasang brek tangan. Kereta mestilah tetap apabila anda melepaskan kaki anda daripada pedal brek.

Setelah itu balik ke jalan raya biasa, hentikan kereta anda perhatikan ke belakang sebelum meneruskan perjalanan semula dan tingkatkan kelajuan hingga kira-kira 80kmj. Peningkatan kelajuan mestilah lancar dan pastikan tiada asap keluar di belakang dan tidak ada sebarang bunyi yang menunjukkan enjin tidak begitu baik. Jika pecutan (peningkatan kelajuan) mengambil masa lebih 15 saat, ini bermakna enjin tidak begitu baik dan mungkin memerlukan pembaikan dengan perbelanjaan yang mahal.
·
KEMBALI semula ke ruang letak kereta. Setelah memasuki ruang letak kereta, biarkan enjin selama beberapa minit. Kemudian perhatikan ke bawah kereta sama ada terdapat titisan minyak atau tidak. Angkat penutup enjin dan periksa enjin sekali lagi untuk melihat sebarang kebocoran. Suruh jurujual memandu kereta tersebut melintasi ruang-ruang itu dan kemudian berpatah balik ke arah anda. Perhatikan sebarang keganjilan yang kelihatan pada kereta itu, sama ada bunyinya atau kawalannya.

Ada baiknya anda membawa kereta itu kepada seorang mekanik. Bawalah kereta itu ke stesen servis. Mekanik itu mungkin dapat meneliti beberapa kerosakan yang anda sendiri tidak nampak serta memastikan sama ada kerosakan yang anda kesan itu benar-benar serius atau tidak.

Mereka juga boleh membuat ujian tekanan terhadap enjin untuk memeriksa ring atau injap. Sebelum anda membuat pilihan periksa dulu geran kereta itu atau dokumen-dokumen lain. Nombor enjin dan lain-lain mestilah betul. Jangan sampai anda terbeli kereta curi.
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  koy101 on Thu Oct 15, 2009 12:32 pm

info yg sangat bagus...

errr... bro, bukan kalu kluar asap biru, tu tanda minyak itam dah bocor masuk kebuk pembakaran ker....???
avatar
koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  zulkbo on Thu Oct 15, 2009 1:11 pm

good info bab nak beli keta
second hand ni..
thank you JASNORIZAN
for that info Laughing Laughing

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  zulkbo on Thu Oct 15, 2009 1:22 pm



sapa tau nak beli brand,
jenis apa car audio yang
elok rasa nak tukar baru
sebab hat lama mcm dah nak
meragam jer

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  J.Milan22 on Thu Oct 15, 2009 1:28 pm

ebe wrote:insyallah, kawan akan adakan warmup skit kat kedai usaha sama kawan ngan cousin di semenyeh.. kedai sparepart aka halfcut selepas raya haji...

buat sementara ni barang tak banyak lagi.. baru sahaja bawak masok satu kontenna...

kaki kaki kete tunggu kemunculanya

cantik la ebe...
halfcut tuh...hehehe
ader barang2 honda hok baik2 n berpatutan jagn luper promosi kat cini... Laughing
lagipun senang la nak cari spare part nnti...
avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  strikerbuncit on Thu Oct 15, 2009 5:39 pm

J.Milan22 wrote:
ebe wrote:insyallah, kawan akan adakan warmup skit kat kedai usaha sama kawan ngan cousin di semenyeh.. kedai sparepart aka halfcut selepas raya haji...

buat sementara ni barang tak banyak lagi.. baru sahaja bawak masok satu kontenna...

kaki kaki kete tunggu kemunculanya

cantik la ebe...
halfcut tuh...hehehe
ader barang2 honda hok baik2 n berpatutan jagn luper promosi kat cini... Laughing
lagipun senang la nak cari spare part nnti...

waahhh..leh dpt discount nih.yela,saya kan ade kad keahlian PCC,takkan xleh tebus point yg dah berlambak2 ni.hehehe... Razz
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  jasnoraizan on Tue Oct 20, 2009 12:04 pm

IS THE TOYOTA FT-86 CONCEPT THE REPLACEMENT FOR THE LEGENDARY COROLA TRUENO AE86



Most of you guys should know the famous Toyota Corolla Trueno AE86 or called as Hachiroku in Japanese which is featured in the Manga/Anime called Initial D.The Trueno is a very simple car with a 1.6 liter Naturally aspirated engine driving the rear wheel.The fact that the car is rear wheel driven makes it possible for it do drift around.

Basically there is no replacement for the Trueno AE86 but now, there is the FT-86 concept and i consider this car as the Trueno replacement. Is the number 86 a coincidence or there is something behind it?

The toyota FT-86 concept is the result of the collaboration between Subaru and Toyota. The model that they had come out with is a sports coupe which will be featured in the later Tokyo Auto Show.

The sport coupe’s dimensions are fairly compact with a length of 4,16 meters and a height of 1,26 m (width and wheelbase are 1,76 and 2,57 meters, respectively) and a low center of gravity. The FT-86 was created by Toyota’s Europe Design Development and it’s objective was to fashion a car with a “functional utility” design theme.

The concept car will be a simple, fun to drive and fuel efficient car.The engine to be fitted is a 2.0 liter boxer petrol engine by subaru which develops 160 HP, although, there have been hints that it may be dialed up to about 200. It also uses a 6-speed manual transmission and ADVICS brakes.

Based on the dimension and weight of the car, we hope that the FT-86 can be as agile as the legendary AE86 and bring back the legacy of Fujiwara Takumi into live. - Kereta info
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  T.O.K.A.N on Sat Oct 24, 2009 10:09 am

zulkbo wrote:

sapa tau nak beli brand,
jenis apa car audio yang
elok rasa nak tukar baru
sebab hat lama mcm dah nak
meragam jer

brand paling baik koi raser.."NAKAMICHI".
tp susoh nak cari,kalu rajin pg half cut mgkn blh jumpa kot..
Brand nie tahan lasak,anti gegaran dan bunyi superbb..
avatar
T.O.K.A.N
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 157
Points : 156
Join date : 03/07/2009

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  zulkbo on Sat Oct 24, 2009 11:57 am

T.O.K.A.N wrote:
zulkbo wrote:

sapa tau nak beli brand,
jenis apa car audio yang
elok rasa nak tukar baru
sebab hat lama mcm dah nak
meragam jer

brand paling baik koi raser.."NAKAMICHI".
tp susoh nak cari,kalu rajin pg half cut mgkn blh jumpa kot..
Brand nie tahan lasak,anti gegaran dan bunyi superbb..


"NAKAMICHI".cam pernah dengor brand ni
mau mahal ni..koi budjet bawah Rm1k jer
itupun ingat nak tambah speaker sket
banyak kengkawan rekemen pionner nih
rega dalam RM 5 rat nak tambah speaker
dalam rm 8 rat jer.. Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  T.O.K.A.N on Sat Oct 24, 2009 12:18 pm

PIONEER mmg common brand utk kaki2 audio..
NAKAMICHI nie takder la mahal sgt dlm ratus2 jer..
dulu koi pnh pakai pas tu CINA Sri Muda nak beli..
Koi jual jer..
Tapi ikut citerase oak la.maner2 pun ok kalu kena gayer "TUNE"nye tu..
avatar
T.O.K.A.N
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 157
Points : 156
Join date : 03/07/2009

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  Oesandro Jr. on Tue Nov 03, 2009 2:57 pm

ebe wrote:insyallah, kawan akan adakan warmup skit kat kedai usaha sama kawan ngan cousin di semenyeh.. kedai sparepart aka halfcut selepas raya haji...

buat sementara ni barang tak banyak lagi.. baru sahaja bawak masok satu kontenna...

kaki kaki kete tunggu kemunculanya

dasar automotif negara yg terbaru..
kemasukan brg2 spare part dr overseas akan dihentikan pd 2011.
avatar
Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  ebe on Tue Nov 03, 2009 3:35 pm

Oesandro Jr. wrote:
ebe wrote:insyallah, kawan akan adakan warmup skit kat kedai usaha sama kawan ngan cousin di semenyeh.. kedai sparepart aka halfcut selepas raya haji...

buat sementara ni barang tak banyak lagi.. baru sahaja bawak masok satu kontenna...

kaki kaki kete tunggu kemunculanya

dasar automotif negara yg terbaru..
kemasukan brg2 spare part dr overseas akan dihentikan pd 2011.

tu yang pening ni oyie.. cousin kawan kat sana sekarang ngah loading barang... kalo btol terjadi
lepas 2011 semua half cut turbo naik harga 1000%

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu

avatar
ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  mansega on Wed Nov 04, 2009 12:14 pm

isu DAN dah makin panas..
keburukan
-org susah yg ramai anak(budget lari),keje x ikot mase,org kg yg nak kebandar mcm
org kg sg medang,sg koyan,income harap gaji hari,xlulus 1st time kene repair lagi
(rm lagi),kaum wanita yg xtau ape2 -pakai runner (mau kene pau lagi),
usedcar yg byk simpan stok keta lebih had,keta2 yg makeup maksimun pening
kene tukar standart mended balik, sparepart contoh gearbox perdana .
skang berapa?sendiri mau ingat dan lagi,lagi
kebaikan
-finance dan tokey kedai keta baru senyum,byk org offer diri jadi runner (masyukk),kedai potong yg awal2 dah simpan stok -contoh stering 4 spoke momo rm 400 -akan datang rm 800..susah dapat maa,ramai yg nak keje kt puspakom (sendiri mau ingat), dan lagi,lagi
avatar
mansega

Posts : 45
Points : 47
Join date : 03/11/2009
Location : putrajaya 7 & sega tat

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  jasnoraizan on Wed Nov 04, 2009 12:45 pm

mansega wrote:isu DAN dah makin panas..
keburukan
-org susah yg ramai anak(budget lari),keje x ikot mase,org kg yg nak kebandar mcm
org kg sg medang,sg koyan,income harap gaji hari,xlulus 1st time kene repair lagi
(rm lagi),kaum wanita yg xtau ape2 -pakai runner (mau kene pau lagi),
usedcar yg byk simpan stok keta lebih had,keta2 yg makeup maksimun pening
kene tukar standart mended balik, sparepart contoh gearbox perdana .
skang berapa?sendiri mau ingat dan lagi,lagi
kebaikan
-finance dan tokey kedai keta baru senyum,byk org offer diri jadi runner (masyukk),kedai potong yg awal2 dah simpan stok -contoh stering 4 spoke momo rm 400 -akan datang rm 800..susah dapat maa,ramai yg nak keje kt puspakom (sendiri mau ingat), dan lagi,lagi

mansega ..nih citer psl kete yg lbh 15thn nok kena pemeriksaan puspakom ke...?
kalau ya...kwn tak brape nok sokong jugek dgn kerajaan nok mengenakan syarat baru nih...memang btl lah apayg dia org ckpkan kete yg lbh 15 thn nih tak brape selamat nok digunakan...tp kena fikirkan kedudukan rakyat bawahan nih yg mana rata pakai kete lbh 15 thn...kalau mcm kwn nih pakai kete hok dah 20thn dah..tp elok aje...ikut pangkalnya kepada hok yg menjaga kete mereka nih mcm mana...
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  T.O.K.A.N on Wed Nov 04, 2009 6:59 pm

jasnoraizan wrote:
mansega wrote:isu DAN dah makin panas..
keburukan
-org susah yg ramai anak(budget lari),keje x ikot mase,org kg yg nak kebandar mcm
org kg sg medang,sg koyan,income harap gaji hari,xlulus 1st time kene repair lagi
(rm lagi),kaum wanita yg xtau ape2 -pakai runner (mau kene pau lagi),
usedcar yg byk simpan stok keta lebih had,keta2 yg makeup maksimun pening
kene tukar standart mended balik, sparepart contoh gearbox perdana .
skang berapa?sendiri mau ingat dan lagi,lagi
kebaikan
-finance dan tokey kedai keta baru senyum,byk org offer diri jadi runner (masyukk),kedai potong yg awal2 dah simpan stok -contoh stering 4 spoke momo rm 400 -akan datang rm 800..susah dapat maa,ramai yg nak keje kt puspakom (sendiri mau ingat), dan lagi,lagi

mansega ..nih citer psl kete yg lbh 15thn nok kena pemeriksaan puspakom ke...?
kalau ya...kwn tak brape nok sokong jugek dgn kerajaan nok mengenakan syarat baru nih...memang btl lah apayg dia org ckpkan kete yg lbh 15 thn nih tak brape selamat nok digunakan...tp kena fikirkan kedudukan rakyat bawahan nih yg mana rata pakai kete lbh 15 thn...kalau mcm kwn nih pakai kete hok dah 20thn dah..tp elok aje...ikut pangkalnya kepada hok yg menjaga kete mereka nih mcm mana...



kwn setuju sgt dgn kater2 aok Jas.Lagipun skang nie kwn tgk tgok ramai yg pakai keta yg kwn raser dah berumor 15thun tapi masih cantik.Pokoknyer kena la rajin menjaga..Ni tiap2 taun tukor keta kalu tak malas,tak guner jgk..
Buat menamboh utang hok sedia ader je larr..
Lagipun bagi kwn kemalangan takder kene mengena dgn usia keter..
avatar
T.O.K.A.N
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 157
Points : 156
Join date : 03/07/2009

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  WADY on Mon Nov 09, 2009 6:24 pm

kwn setuju jugoks... bukan semua mampu beli keta baru sokmo... cam kwn nih 10 tahun lagi belum tentu leh tukar keta... bukannya gaji besor mana pong....
avatar
WADY
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 148
Points : 169
Join date : 07/11/2009
Age : 40
Location : Batu 8, Jalan Gambang, Kuantan Pahang Darul Makmur {PCC 142}

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  Oesandro Jr. on Tue Nov 10, 2009 10:22 am

tgk stock watch kat tv sebelum game MU chelsea kick off..
ada temubual ngan Managing director proton.
beliau kata next year maybe 2nd quarter ada product baru..
yehaaaaaaaaaa..da bole slow2 kumpul duit nih..
avatar
Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: Sembang Pasal Kereta

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum