Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  strikerbuncit on Thu Nov 19, 2009 12:59 pm

[quote="sakur@86"]
strikerbuncit wrote:
Jeck Sparow wrote:Boleh saja power2 ranger ku semua..ok,yang skirt pink tu,aok pegi musnahkan mereka yg makan rasuah..yg skirt kuning pulak,hancurkan Amerika & sekutunya..biarkan abg bersenang lenang di rumah...ekekekeke

Ranger Pink bukan xnak g musnahkan mereka yang makan rasuah ni...tapi watnye kang Raksasa dari segala rasuah kuar x k maru Ranger Pink nak lawan sorang2...huhuhu

come on gurl..u can do it...chayok! chayok!! Laughing Laughing
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  sakur@86 on Thu Nov 19, 2009 1:01 pm

acey wrote:
strikerbuncit wrote:
acey wrote:
strikerbuncit wrote:
Jeck Sparow wrote:
sakur@86 wrote:
strikerbuncit wrote:Sedihnya melihat dunia sekarang..haru biru..perpecahan..pergolakan..jenayah berleluasa..anak-anak haram semakin bertambah..rebut harta&kuasa..kalaulah aku ni Superman@Power Ranger,akan ku cuba perbetulkan semua ini..

boleh x koi nak join jadi geng POWER RANGERS oak 2...koi nak pakai hak skirt pink 2...hehehehe...

Cayalah Sakur@ Koi Cop Yang Skirt Kuning Blehh hu..huu

Boleh saja power2 ranger ku semua..ok,yang skirt pink tu,aok pegi musnahkan mereka yg makan rasuah..yg skirt kuning pulak,hancurkan Amerika & sekutunya..biarkan abg bersenang lenang di rumah...ekekekeke

kalau ada yg sponsor gi haji, cam ner lak

ape aok nk kaitkan dgn kes2 diatas?

kan awok kata nak musnahkan rasuah, koi bagi la contoh terkini, minta awok jangan terlepas pulok nanti

mane boleh terima..kalau g jgk haji, haji 2 dikira x makbrur la..coz dari hasil dan niat yang haram...maknanye dapat g melancong jek la bukan wat haji...(kalau koi salah harap betulkan,tapi rasenye betul dah 2..hehe)
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  acey on Thu Nov 19, 2009 1:02 pm

strikerbuncit wrote:
acey wrote:
strikerbuncit wrote:
acey wrote:
strikerbuncit wrote:
Jeck Sparow wrote:
sakur@86 wrote:
strikerbuncit wrote:Sedihnya melihat dunia sekarang..haru biru..perpecahan..pergolakan..jenayah berleluasa..anak-anak haram semakin bertambah..rebut harta&kuasa..kalaulah aku ni Superman@Power Ranger,akan ku cuba perbetulkan semua ini..

boleh x koi nak join jadi geng POWER RANGERS oak 2...koi nak pakai hak skirt pink 2...hehehehe...

Cayalah Sakur@ Koi Cop Yang Skirt Kuning Blehh hu..huu

Boleh saja power2 ranger ku semua..ok,yang skirt pink tu,aok pegi musnahkan mereka yg makan rasuah..yg skirt kuning pulak,hancurkan Amerika & sekutunya..biarkan abg bersenang lenang di rumah...ekekekeke

kalau ada yg sponsor gi haji, cam ner lak

ape aok nk kaitkan dgn kes2 diatas?

kan awok kata nak musnahkan rasuah, koi bagi la contoh terkini, minta awok jangan terlepas pulok nanti

huhuhu..ape peranan aok pulak?

koi bagi awok sokongan moral la

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  sakur@86 on Thu Nov 19, 2009 1:05 pm

[quote="strikerbuncit"]
sakur@86 wrote:
strikerbuncit wrote:
Jeck Sparow wrote:Boleh saja power2 ranger ku semua..ok,yang skirt pink tu,aok pegi musnahkan mereka yg makan rasuah..yg skirt kuning pulak,hancurkan Amerika & sekutunya..biarkan abg bersenang lenang di rumah...ekekekeke

Ranger Pink bukan xnak g musnahkan mereka yang makan rasuah ni...tapi watnye kang Raksasa dari segala rasuah kuar x k maru Ranger Pink nak lawan sorang2...huhuhu

come on gurl..u can do it...chayok! chayok!! Laughing Laughing

Ranger Pink ajak Superman temankan boleh......
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  Jeck Sparow on Thu Nov 19, 2009 1:07 pm

Ranger Pink ajak Superman temankan boleh...... [/quote]

Manerr aci kawan nak ajak Bat Man larrrr .. ader gak teman nak bertugas
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  strikerbuncit on Thu Nov 19, 2009 1:08 pm

sakur@86 wrote:
acey wrote:
strikerbuncit wrote:
acey wrote:
strikerbuncit wrote:
Jeck Sparow wrote:
sakur@86 wrote:
strikerbuncit wrote:Sedihnya melihat dunia sekarang..haru biru..perpecahan..pergolakan..jenayah berleluasa..anak-anak haram semakin bertambah..rebut harta&kuasa..kalaulah aku ni Superman@Power Ranger,akan ku cuba perbetulkan semua ini..

boleh x koi nak join jadi geng POWER RANGERS oak 2...koi nak pakai hak skirt pink 2...hehehehe...

Cayalah Sakur@ Koi Cop Yang Skirt Kuning Blehh hu..huu

Boleh saja power2 ranger ku semua..ok,yang skirt pink tu,aok pegi musnahkan mereka yg makan rasuah..yg skirt kuning pulak,hancurkan Amerika & sekutunya..biarkan abg bersenang lenang di rumah...ekekekeke

kalau ada yg sponsor gi haji, cam ner lak

ape aok nk kaitkan dgn kes2 diatas?

kan awok kata nak musnahkan rasuah, koi bagi la contoh terkini, minta awok jangan terlepas pulok nanti

mane boleh terima..kalau g jgk haji, haji 2 dikira x makbrur la..coz dari hasil dan niat yang haram...maknanye dapat g melancong jek la bukan wat haji...(kalau koi salah harap betulkan,tapi rasenye betul dah 2..hehe)

kwn bukan sebulu dgn sesapa..tp kwn suka baca sume sumber berita..skdar contoh yg boleh dkaitkan,kawan aok bg duit pd aok utk gi haji,dia bg sbb xda kepentingan apa2 dari aok.sbg pemberian atas dasar kasih&cinta.dan juga xharap2 apa pmbalasan(klu mtk balas bru dikira haram)..aok nk terima @ x? adkah aok rasa ia haram? ada je org gi haji guna duit pinjaman bank..bgaimana pendapat aok bdasarkan situasi di atas..

* anggap ini suatu sesi brainstorming
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  acey on Thu Nov 19, 2009 1:14 pm

koi bagi peluang pada awok selaku ketua power ranger utk buat keputusannye. koi percaya dengan awoknye judgement

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  Jeck Sparow on Thu Nov 19, 2009 1:14 pm

strikerbuncit wrote:

kwn bukan sebulu dgn sesapa..tp kwn suka baca sume sumber berita..skdar contoh yg boleh dkaitkan,kawan aok bg duit pd aok utk gi haji,dia bg sbb xda kepentingan apa2 dari aok.sbg pemberian atas dasar kasih&cinta.dan juga xharap2 apa pmbalasan(klu mtk balas bru dikira haram)..aok nk terima @ x? adkah aok rasa ia haram? ada je org gi haji guna duit pinjaman bank..bgaimana pendapat aok bdasarkan situasi di atas..

* anggap ini suatu sesi brainstorming

Pergi Haji Adalah Bagi Yang Mampu.... Buat Pinjaman kiranya masih tak mampu so terpulangla...
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  sakur@86 on Thu Nov 19, 2009 1:16 pm

mane boleh terima..kalau g jgk haji, haji 2 dikira x makbrur la..coz dari hasil dan niat yang haram...maknanye dapat g melancong jek la bukan wat haji...(kalau koi salah harap betulkan,tapi rasenye betul dah 2..hehe)[/quote]

kwn bukan sebulu dgn sesapa..tp kwn suka baca sume sumber berita..skdar contoh yg boleh dkaitkan,kawan aok bg duit pd aok utk gi haji,dia bg sbb xda kepentingan apa2 dari aok.sbg pemberian atas dasar kasih&cinta.dan juga xharap2 apa pmbalasan(klu mtk balas bru dikira haram)..aok nk terima @ x? adkah aok rasa ia haram? ada je org gi haji guna duit pinjaman bank..bgaimana pendapat aok bdasarkan situasi di atas..

* anggap ini suatu sesi brainstorming[/quote]

Kalau sekadar pemberian ikhlas boleh la terime...kan dah ckap tadi berpandu pada niat pemberi dan penerima..kalau dah gune duit dari pinjaman bank bermakna kite belum mampu..haji ni kan untuk golongan yang mampu..tapi koi xnak komen lebih2 maklum la koi sendiri pun xsure pe hukum bagi org yg g haji dgn duit pinjaman bank....sape2 yang tau blh la komen...
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  Jeck Sparow on Thu Nov 19, 2009 1:16 pm

kay la.. Times Out...nk gi lunch le.. dh lapo... jom sakur@ kang lauk abis.....
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  strikerbuncit on Thu Nov 19, 2009 1:25 pm

acey wrote:koi bagi peluang pada awok selaku ketua power ranger utk buat keputusannye. koi percaya dengan awoknye judgement

baiklah,selaku ketua power ranger,kwn cuba jwb bdasarkan ilmu yg cetek ni,huhu..

semuanya bergantung pd niat..kalo si pemberi ada niat terpesong wlpn penerima tak tau&mengangap ia bersih..maka haram jualah ia..apatah lg kedua2nya berniat yg sama..asalkan kedua2nya xda kepentingan apa2,maka dibolehkan rasanya slagi tak bertentangan dgn syarak&melibatkan sumber haram..

kdg2..ada juga org pergi haji dgn sumber yg tak bersih..dan dia menunaikan haji dgn smpurna...tapi dari segi penerimaan haji nya oleh ALLAH,hanya ALLAH yg mengetahui..

*kalau hujah ni masih terasa dangkal,rujuklah ia pd yg lebih arif..sekian... Cool
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  strikerbuncit on Thu Nov 19, 2009 1:34 pm

Sedihnya gaji lambat lagi..poket dah kerinnnnggg...!!! Mad Surprised Sad Laughing
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  Yassin on Thu Nov 19, 2009 2:48 pm

strikerbuncit wrote:Sedihnya gaji lambat lagi..poket dah kerinnnnggg...!!!

salah satu punca juge tu nape boleh jadi sedih......
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  zulkbo on Thu Nov 19, 2009 3:04 pm

koi nak kongsi gak perasaan sedih tapi
rasanya jenis koi menda sedih koi suka lupakan
wat masa ni ayah ngan mak ada lagi jadi bab tu koi
belum rasa lagi...
Cuma koi pernah sedih yang amat sangat itupun
semasa sembahyang bila berdoa tu kekadang
boleh menangis beria-ria..bukan apa insaf akan
dosa-dosa lama yang mungkin pernah koi buat
wallahualam....
Sad

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  Jeck Sparow on Thu Nov 19, 2009 3:05 pm

strikerbuncit wrote:Sedihnya gaji lambat lagi..poket dah kerinnnnggg...!!! Mad Surprised Sad Laughing

Sabo la.... tak lama dah nak nunggu gaji nyerrrr...
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  zulkbo on Thu Nov 19, 2009 3:11 pm

Jeck Sparow wrote:
strikerbuncit wrote:Sedihnya gaji lambat lagi..poket dah kerinnnnggg...!!! Mad Surprised Sad Laughing

Sabo la.... tak lama dah nak nunggu gaji nyerrrr...

nasib baik koi gaji 2 kali
15hb ngan 1hb tiap- tiap bulan
alhamdulillah..rezeki tak putus
hu hu hu
cheers

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  sakur@86 on Thu Nov 19, 2009 3:16 pm

zulkbo wrote:koi nak kongsi gak perasaan sedih tapi
rasanya jenis koi menda sedih koi suka lupakan
wat masa ni ayah ngan mak ada lagi jadi bab tu koi
belum rasa lagi...
Cuma koi pernah sedih yang amat sangat itupun
semasa sembahyang bila berdoa tu kekadang
boleh menangis beria-ria..bukan apa insaf akan
dosa-dosa lama yang mungkin pernah koi buat
wallahualam....
Sad

semoga doa2 bro dimakbulkan ALLAH SWT dan keinsafan bro dirahmati ALLAH SWT...Aminnnn
avatar
sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  Yassin on Fri Nov 20, 2009 10:23 am

strikerbuncit wrote:
sakur@86 wrote:
acey wrote:
strikerbuncit wrote:
acey wrote:
strikerbuncit wrote:
Jeck Sparow wrote:
sakur@86 wrote:
strikerbuncit wrote:Sedihnya melihat dunia sekarang..haru biru..perpecahan..pergolakan..jenayah berleluasa..anak-anak haram semakin bertambah..rebut harta&kuasa..kalaulah aku ni Superman@Power Ranger,akan ku cuba perbetulkan semua ini..

boleh x koi nak join jadi geng POWER RANGERS oak 2...koi nak pakai hak skirt pink 2...hehehehe...

Cayalah Sakur@ Koi Cop Yang Skirt Kuning Blehh hu..huu

Boleh saja power2 ranger ku semua..ok,yang skirt pink tu,aok pegi musnahkan mereka yg makan rasuah..yg skirt kuning pulak,hancurkan Amerika & sekutunya..biarkan abg bersenang lenang di rumah...ekekekeke

kalau ada yg sponsor gi haji, cam ner lak

ape aok nk kaitkan dgn kes2 diatas?

kan awok kata nak musnahkan rasuah, koi bagi la contoh terkini, minta awok jangan terlepas pulok nanti

mane boleh terima..kalau g jgk haji, haji 2 dikira x makbrur la..coz dari hasil dan niat yang haram...maknanye dapat g melancong jek la bukan wat haji...(kalau koi salah harap betulkan,tapi rasenye betul dah 2..hehe)

kwn bukan sebulu dgn sesapa..tp kwn suka baca sume sumber berita..skdar contoh yg boleh dkaitkan,kawan aok bg duit pd aok utk gi haji,dia bg sbb xda kepentingan apa2 dari aok.sbg pemberian atas dasar kasih&cinta.dan juga xharap2 apa pmbalasan(klu mtk balas bru dikira haram)..aok nk terima @ x? adkah aok rasa ia haram? ada je org gi haji guna duit pinjaman bank..bgaimana pendapat aok bdasarkan situasi di atas..

* anggap ini suatu sesi brainstorming

Kawan berasa sedih juge mekala dema buat keje [QUOTE] berjela-jela gini.... Sad
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  Deto_8 on Fri Nov 20, 2009 10:27 am

[quote="Yassin"]

Kawan berasa sedih juge mekala dema buat keje
berjela-jela gini.... Sad

molek dicantas dulu quote tu supaya tak berjela....

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  zulkbo on Fri Nov 20, 2009 10:35 am

[quote="Deto_8"]
Yassin wrote:

Kawan berasa sedih juge mekala dema buat keje
berjela-jela gini.... Sad

molek dicantas dulu quote tu supaya tak berjela....

tak berapa reti kut
DEto..
Shocked

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  Yassin on Fri Nov 20, 2009 10:35 am

[quote="Deto_8"]
Yassin wrote:

Kawan berasa sedih juge mekala dema buat keje
berjela-jela gini.... Sad

molek dicantas dulu quote tu supaya tak berjela....

Betul tu amik mana hok inginkan maklum balas sahaja dok gitu?
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  Deto_8 on Fri Nov 20, 2009 10:41 am

Yassin wrote:
Betul tu amik mana hok inginkan maklum balas sahaja dok gitu?

gitulah kiranya...kalau kawan banyak masa kengkadang tu kawan ngedit jugak posting hok berjela tu

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  strikerbuncit on Fri Nov 20, 2009 10:43 am

ok laa..saya janji tak buat lagi... Rolling Eyes bounce
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  Yassin on Fri Nov 20, 2009 10:44 am

Macam mengajorlah pulok kawan nei ada karang nyer maroh dik org... Razz
apa pun mekala berjela2 gitu-gitu kita bukan baca sema juge..kuat2 kita baca hok bawah sekali sebab yang atas tu sema ada diatas.... Very Happy
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Luahan rasa kesedihan dalam kehidupan.

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum