Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Selsema babi (H1N1)

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

View previous topic View next topic Go down

Re: Selsema babi (H1N1)

Post  zulkbo on Fri Sep 04, 2009 10:48 pm

Deto_8 wrote:baru ni ada sorang klien cina datang opis bini kawan bagi list ubat2 herba cina untuk merawat selsema babi...dia kata orang cina takde sorang pun yang mati...banyak bangsa lain yang mati..betul ke?

dengar citer pun gitu
gak..satu lagi dorang makan
khinzir jadi ada antibodi
penyakit ni
kabar angin pun banyak mengatakan
virus ni di cipta yahudi untuk memusnahkan
orang islam yang tak makan khinzir
wallahualam...

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Selsema babi (H1N1)

Post  koy101 on Thu Sep 24, 2009 1:51 pm

zulkbo wrote:
Deto_8 wrote:baru ni ada sorang klien cina datang opis bini kawan bagi list ubat2 herba cina untuk merawat selsema babi...dia kata orang cina takde sorang pun yang mati...banyak bangsa lain yang mati..betul ke?

dengar citer pun gitu
gak..satu lagi dorang makan
khinzir jadi ada antibodi
penyakit ni
kabar angin pun banyak mengatakan
virus ni di cipta yahudi untuk memusnahkan
orang islam yang tak makan khinzir
wallahualam...

yg tang nih... aku kureng bersetuju ngat.... pasai kita hanya dengor khabo angin jer...
tp kalu pasai cina xder yg mati tuh... aku tamboh ckit... kat Malaysia jer....

Ngaper??
Eleh... org mexico ngan amerika tu pun makan babi gak.... mampus gak kena H1N1 nih... xder ker antibodi nyer.....

Kenapa kaum Cina di Malaysia kurang mendapat serangan H1N1??

Bior aku citer cikit...
Pasai aku nih kat Bentong, jd tmpt tumpuan org ramai kurang la ckit... kecuali bazar ramadhan.... Cer korang ingat balik.... tgh bersesak-sesak tuh.... mesti ader gak org cina kan??? cer ingat kat anak-anak depa.... mesti pakai topeng muka kan??? org kita??
Tgh kecoh pasai H1N1 nih... aku kena gak g opis... sbb aku maleh drive dlm kl... aku slalu amik LRT kat terminal putra nih.... takut nyer pasai... aku siap ngan mask....
tp... huhuhu.... bila duk dlm lrt tuh.... aku antara org yg ganjil pasai pakai mask... ader ler dlm 6 org gitu... dan paling best... aku jer yg melayunyer..... Org lain ( paling ramai Melayu la... ) duk la bersesak dlm tren tuh... rilek jer.... mana ader riso pasai H1N1 nih.... mana ader nak pakai mask..

Satu lg... minggu lepas aku kena g spital temerloh... medical check up...
Seblom jumpa doktor, kena daftar dulu... bilik daftar tuh punya la kecik... aku g la amik nombor. Dapat la slip cam gini...
NO ANDA 2093
Anda akan di layan sebentar lagi.

No Giliran Sekarang 1980

tuuu dier.... bayangkan ader dkt 100 org duk bersesak dlm bilik pendaftaran tuh.... ader yg pakai mask??? Aku ngan org cina jer.... kalu melayu... huhuhu... jgnkan org tua.... ada gak mak bapak bawak baby ( mmg bayi baru lahir ) g bantai bersesak kat citu.... Mana depa peduli pasai H1N1 nih... pikir la sendiri...

Lg satu... aku ader sorang kawan... anak dier kompon H1N1... jadi satu family kira kena kuarantin la... kat umah....
Keknyer,... kawan aku nih.... tetiap petang g ngeteh ngan abang aku kat Seksyen 9, putrajaya nuh.... kuarantin bendanyer gitu....

Kesimpulan:
Org cina kat Malaysia nih kurang dapat H1N1 sbb dierorg betul-betul jaga kesihatan dierorg.... terutama yg berisiko tinggi... org tua ngan budak kecik... mmg g memana pakai mask... bukan sbb badan dierorg ader daya tahan kebendanya...
Org melayu paling ramai kena... pasai... dah mmg tebiat org kita la kan... amik mudah benda-benda gini..... ala... kalu nak mati tu... mana-mana pun mati gak...
Abis, nak wat camnooo?????
avatar
koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Selsema babi (H1N1)

Post  lepat_ubi on Thu Sep 24, 2009 11:15 pm

koy101 wrote:
zulkbo wrote:
Deto_8 wrote:baru ni ada sorang klien cina datang opis bini kawan bagi list ubat2 herba cina untuk merawat selsema babi...dia kata orang cina takde sorang pun yang mati...banyak bangsa lain yang mati..betul ke?

dengar citer pun gitu
gak..satu lagi dorang makan
khinzir jadi ada antibodi
penyakit ni
kabar angin pun banyak mengatakan
virus ni di cipta yahudi untuk memusnahkan
orang islam yang tak makan khinzir
wallahualam...

yg tang nih... aku kureng bersetuju ngat.... pasai kita hanya dengor khabo angin jer...
tp kalu pasai cina xder yg mati tuh... aku tamboh ckit... kat Malaysia jer....

Ngaper??
Eleh... org mexico ngan amerika tu pun makan babi gak.... mampus gak kena H1N1 nih... xder ker antibodi nyer.....

Kenapa kaum Cina di Malaysia kurang mendapat serangan H1N1??

Bior aku citer cikit...
Pasai aku nih kat Bentong, jd tmpt tumpuan org ramai kurang la ckit... kecuali bazar ramadhan.... Cer korang ingat balik.... tgh bersesak-sesak tuh.... mesti ader gak org cina kan??? cer ingat kat anak-anak depa.... mesti pakai topeng muka kan??? org kita??
Tgh kecoh pasai H1N1 nih... aku kena gak g opis... sbb aku maleh drive dlm kl... aku slalu amik LRT kat terminal putra nih.... takut nyer pasai... aku siap ngan mask....
tp... huhuhu.... bila duk dlm lrt tuh.... aku antara org yg ganjil pasai pakai mask... ader ler dlm 6 org gitu... dan paling best... aku jer yg melayunyer..... Org lain ( paling ramai Melayu la... ) duk la bersesak dlm tren tuh... rilek jer.... mana ader riso pasai H1N1 nih.... mana ader nak pakai mask..

Satu lg... minggu lepas aku kena g spital temerloh... medical check up...
Seblom jumpa doktor, kena daftar dulu... bilik daftar tuh punya la kecik... aku g la amik nombor. Dapat la slip cam gini...
NO ANDA 2093
Anda akan di layan sebentar lagi.

No Giliran Sekarang 1980

tuuu dier.... bayangkan ader dkt 100 org duk bersesak dlm bilik pendaftaran tuh.... ader yg pakai mask??? Aku ngan org cina jer.... kalu melayu... huhuhu... jgnkan org tua.... ada gak mak bapak bawak baby ( mmg bayi baru lahir ) g bantai bersesak kat citu.... Mana depa peduli pasai H1N1 nih... pikir la sendiri...

Lg satu... aku ader sorang kawan... anak dier kompon H1N1... jadi satu family kira kena kuarantin la... kat umah....
Keknyer,... kawan aku nih.... tetiap petang g ngeteh ngan abang aku kat Seksyen 9, putrajaya nuh.... kuarantin bendanyer gitu....

Kesimpulan:
Org cina kat Malaysia nih kurang dapat H1N1 sbb dierorg betul-betul jaga kesihatan dierorg.... terutama yg berisiko tinggi... org tua ngan budak kecik... mmg g memana pakai mask... bukan sbb badan dierorg ader daya tahan kebendanya...
Org melayu paling ramai kena... pasai... dah mmg tebiat org kita la kan... amik mudah benda-benda gini..... ala... kalu nak mati tu... mana-mana pun mati gak...
Abis, nak wat camnooo?????


koi setuju koy101...ni kes mentaliti orang kite..tak sama dgn orang2 cina..
avatar
lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Selsema babi (H1N1)

Post  Yassin on Fri Sep 25, 2009 12:14 am

zulkbo wrote:

dengar citer pun gitu
gak..satu lagi dorang makan
khinzir jadi ada antibodi
penyakit ni
kabar angin pun banyak mengatakan
virus ni di cipta yahudi untuk memusnahkan
orang islam yang tak makan khinzir
wallahualam...

makan babi kawan x dgr laa pulok...kabornya deme kuat makan bawang putih ada kawan dengor...antibodi leh jadi kuat...kawan pulok mengkala terjumpa bawang putih dalam masakan emboh kawan kueh...sebab loya mekala terkunyoh weh... Very Happy
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Selsema babi (H1N1)

Post  koy101 on Fri Sep 25, 2009 1:19 am

Yassin wrote:
zulkbo wrote:

dengar citer pun gitu
gak..satu lagi dorang makan
khinzir jadi ada antibodi
penyakit ni
kabar angin pun banyak mengatakan
virus ni di cipta yahudi untuk memusnahkan
orang islam yang tak makan khinzir
wallahualam...

makan babi kawan x dgr laa pulok...kabornya deme kuat makan bawang putih ada kawan dengor...antibodi leh jadi kuat...kawan pulok mengkala terjumpa bawang putih dalam masakan emboh kawan kueh...sebab loya mekala terkunyoh weh... Very Happy

hahaha... bang yassin...
nanti try lak bawang putih jeruk.... mana la tau boleh makan....
( kalu xtau nak cari kat mana... nanti g temerloh... bando lama tuh... cari kedai no 36 )

Kut virus H1N1 nih specis vimpire kut... hehehe... tu yg alah ngan bawang putih tuh...
Kira camni la... sehingga setakat nih... langsung xder kajian yg mengatakan dengan makan bawang putih tuh boleh mengelakkan kena H1N1 nih.... tp....

Kalu ngko dah banyak makan bawang putih tuh.... mana ader org nak duk dekat ngan ngko..... mulut berbau.... busuknyer... masyaAllah..... hehehehe.........
avatar
koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Selsema babi (H1N1)

Post  ozzy on Tue Nov 03, 2009 11:42 am

Yassin wrote:
zulkbo wrote:

dengar citer pun gitu
gak..satu lagi dorang makan
khinzir jadi ada antibodi
penyakit ni
kabar angin pun banyak mengatakan
virus ni di cipta yahudi untuk memusnahkan
orang islam yang tak makan khinzir
wallahualam...

makan babi kawan x dgr laa pulok...kabornya deme kuat makan bawang putih ada kawan dengor...antibodi leh jadi kuat...kawan pulok mengkala terjumpa bawang putih dalam masakan emboh kawan kueh...sebab loya mekala terkunyoh weh... Very Happy

Kawan pulok mekala masak maggi gemor letok bawang putih 4-5 ketul... Very Happy
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Selsema babi (H1N1)

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum