Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

TOpik lari daa...Jangan marah..

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  zulkbo on Wed Oct 21, 2009 10:59 pm

Koi hanya nak bagi pandangan...
rasanya kalau setakat lari topik sket
sekadar nak meriah dan bersahaja
harap dibolehkan lah..asyik terikat
pun tak bagus gak..dah jadi mcm budak sekolah
pulok..yang hat lain kalau tak senang "just ignore"
thread tu pegi kelain..kekadang bila ada yang menegur tetiba
dah jadi tak syok apa..kita bersembang kat ruang cyber ni tak nampak
riak muka orang yang menegur..cuma melalui tulisan ..tu yang
kekadang kita tak faham nada teguran tu ada lah yang terasa
Seeloknya teruskan diri kita yang sebenar bila berforum..
wallahulam....

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  Deto_8 on Wed Oct 21, 2009 11:10 pm



terima kasih zul buat topik ni...rasanya berguna topik ni

payoh jugek kawan nok ngabornya...harap ni last kawan kabor dan semua paham....

rasanya tak ada masalah kalau sikit-sikit nak lari topik...macam aokme cakapla nak gak ada selit unsur2 hiburan dan lawak....tak ada masalah hal ni...

walaupun baru ni kawan dah up "adab & etika berforum" tetapi sebenarnya kawan masih ada toleransi....macam polis lah...dia kalau nak saman pun ikut budi bicara dia jugak....

cuma kalau terlalu berjela tu pindahlah perbincangan lari topik tu ke Sembang Kosong...masih ada ruang untuk bersembang disitu sebebasnya....

satu lagi kawan nok pesan pada diri sendiri dan aokme....elakkan posting menyindir forumers lain dengan apa jua cara sekalipun termasuklah penggunaan font yang besar, berwarna dan sebagainya...selepas ni kawan dan mod yang lain tak akan berkompromi demi menjaga keharmonian PCC....posting sebegitu akan diubah atau di delete terus....

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  Yassin on Wed Oct 21, 2009 11:48 pm

Kawan amat sokong pandangan aok berdua zul /deto... Pandangan kawan apa pun, bab simpang dan menyimpang dalam sesuatu topik semmg tidak dapat dielakan nok buat goner mmg itu dah lumrahnya...yang lebih penting kawan rasa sensetif seseorg itu atau perasaan seseorg itu perlu diambil kira...mungkin ada yang masih tidak mengenal hati budi atau kemesraan itu masih rapuh..apa bila sesuatu itu kedudukanya sedemikan jadi mudahlah terjadi perkara yang tidak memuaskan hati...diantara pihak tersebut. Sebaiknya apa jua ulasan yang berunsurkan teguran dan sindiran rasanya jangan sekadar taip dan send saja...kita sendiri kena faham apa yang kita tuliskan itu dan apakah kesan langsung dan tidak langsungnya apabila perkara tersebut ditulis untuk seseorang itu...pendek kata fikir dahulu sebelum menulis...dan baca semula sebelum menghantar atau. Jika dirasakan mendatang keburukan baik batalkan sahaja niat kita itu.

Bagi pihak kawan sendiri apa jua yang kawan tulisan tidak lebih hanya satu senda gurau sahaja sekadar memeriahkan forum kita. Tidak terlintas apa jua disebaliknya.

Dengan lain perkataan ikhlas sahaja menulis tiada niat tersembunyi.


Last edited by Yassin on Thu Oct 22, 2009 8:41 am; edited 1 time in total

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  zulkbo on Thu Oct 22, 2009 12:17 am

ibarat orang berkompang
tang mana yang sedap lagu bila orang berkompang?
tang "meningkah" dalam lagu tu
ibarat kita bersembang lah kalau ada yang meningkah tu
pasti ada keseronokan dan kecantikan dalam sembang tu
idoklah satu irama jer..
boring weh...
mau tido..tu yang buat kadang malas
jer nak posting bila dah boring Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  faisalmik on Thu Oct 22, 2009 12:50 am

skit2 ada lari tarak kisah punya...hehe...

faisalmik
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 698
Points : 744
Join date : 15/04/2009
Age : 41
Location : Wangsa Maju/Teluk Baharu

http://www.tokgajah.com

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  zulkbo on Thu Oct 22, 2009 1:01 am

faisalmik wrote:skit2 ada lari tarak kisah punya...hehe...


selagi tak mengancam
ketenteraman dalam negeri Very Happy
kita tangkap ISA
huh huh huh Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  jasnoraizan on Thu Oct 22, 2009 9:20 am

zulkbo wrote:
faisalmik wrote:skit2 ada lari tarak kisah punya...hehe...


selagi tak mengancam
ketenteraman dalam negeri
kita tangkap ISA
huh huh huh

lari pun lari ...la...

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  ozzy on Thu Oct 22, 2009 9:41 am

zulkbo wrote:ibarat orang berkompang
tang mana yang sedap lagu bila orang berkompang?
tang "meningkah" dalam lagu tu
ibarat kita bersembang lah kalau ada yang meningkah tu
pasti ada keseronokan dan kecantikan dalam sembang tu
idoklah satu irama jer..
boring weh...
mau tido..tu yang buat kadang malas
jer nak posting bila dah boring Very Happy

Ibarat irama dan lagu...

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  jasnoraizan on Thu Oct 22, 2009 9:45 am

fourzy wrote:
zulkbo wrote:ibarat orang berkompang
tang mana yang sedap lagu bila orang berkompang?
tang "meningkah" dalam lagu tu
ibarat kita bersembang lah kalau ada yang meningkah tu
pasti ada keseronokan dan kecantikan dalam sembang tu
idoklah satu irama jer..
boring weh...
mau tido..tu yang buat kadang malas
jer nak posting bila dah boring

Ibarat irama dan lagu...

kalau asyik berlagu aje pun tak ....best jugak...kena lah skali skala..nok juga degor guruhnye....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  Yassin on Thu Oct 22, 2009 9:46 am

fourzy wrote:
zulkbo wrote:ibarat orang berkompang
tang mana yang sedap lagu bila orang berkompang?
tang "meningkah" dalam lagu tu
ibarat kita bersembang lah kalau ada yang meningkah tu
pasti ada keseronokan dan kecantikan dalam sembang tu
idoklah satu irama jer..
boring weh...
mau tido..tu yang buat kadang malas
jer nak posting bila dah boring Very Happy

Ibarat irama dan lagu...

kala dipisahkan maka pincang lah dia...kata-kata P ramlie....
Bagi org yang suka nyanyi dalam tandas tak irama pun jadi juge hehehe.....
Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  jasnoraizan on Thu Oct 22, 2009 10:23 am

Yassin wrote:
fourzy wrote:
zulkbo wrote:ibarat orang berkompang
tang mana yang sedap lagu bila orang berkompang?
tang "meningkah" dalam lagu tu
ibarat kita bersembang lah kalau ada yang meningkah tu
pasti ada keseronokan dan kecantikan dalam sembang tu
idoklah satu irama jer..
boring weh...
mau tido..tu yang buat kadang malas
jer nak posting bila dah boring

Ibarat irama dan lagu...

kala dipisahkan maka pincang lah dia...kata-kata P ramlie....
Bagi org yang suka nyanyi dalam tandas tak irama pun jadi juge hehehe.....

tandas pun tandas...la...janji ada bunyi...

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  zulkbo on Thu Oct 22, 2009 11:14 am

jasnoraizan wrote:
Yassin wrote:
fourzy wrote:
zulkbo wrote:ibarat orang berkompang
tang mana yang sedap lagu bila orang berkompang?
tang "meningkah" dalam lagu tu
ibarat kita bersembang lah kalau ada yang meningkah tu
pasti ada keseronokan dan kecantikan dalam sembang tu
idoklah satu irama jer..
boring weh...
mau tido..tu yang buat kadang malas
jer nak posting bila dah boring

Ibarat irama dan lagu...

kala dipisahkan maka pincang lah dia...kata-kata P ramlie....
Bagi org yang suka nyanyi dalam tandas tak irama pun jadi juge hehehe.....

tandas pun tandas...la...janji ada bunyi...

irama bunyi dalam jamban ker
hampehh...
lawok pun ader..
huh huh huh Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  jasnoraizan on Thu Oct 22, 2009 11:19 am

ada orang suka, ada orang x suka...irama dlm jam***n nih

terpulanglah pd pendapat masing2


(larikkkk topik..pakai kasut adidas..)

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  zulkbo on Thu Oct 22, 2009 11:23 am

jasnoraizan wrote:ada orang suka, ada orang x suka...irama dlm jam***n nih

terpulanglah pd pendapat masing2


(larikkkk topik..pakai kasut adidas..)

nama thread pun "topik lari da"
memang lari tahap cipan nyer

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  jasnoraizan on Thu Oct 22, 2009 11:34 am


RAKAN SEPERJUANGAN...TOPIK LARI DAAA...!






jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  zulkbo on Thu Oct 22, 2009 7:52 pm

bercerita bab lari topik ni
koi tetap berpandangan
kemeriahan bersembang tu yang
penting setakat lari sesikit tu
pedulikkan janji aok sema bercakap
dari hati..asal tak menyentuh perasaan
hat lain..kalau nak terus follow sesuatu
topik tu bila buka thread yang serius tak
ramai yang nak ulas..bazir thread jer...

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  labu sayong on Thu Oct 22, 2009 8:14 pm

Koi rase mmg xleh nok elak la bab lari topik nih..tp kengkadang dlm satu2 mase tuh ramai sgt hok berlari nye..koi pun bermonolog 'eh aku ni di dlm thread ape ye?'kene bc tajuk blk.tp srnk gak mengarut ni kalau msh blh dikwl...

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  zulkbo on Thu Oct 22, 2009 10:14 pm

labu sayong wrote:Koi rase mmg xleh nok elak la bab lari topik nih..tp kengkadang dlm satu2 mase tuh ramai sgt hok berlari nye..koi pun bermonolog 'eh aku ni di dlm thread ape ye?'kene bc tajuk blk.tp srnk gak mengarut ni kalau msh blh dikwl...

kita bukan mengarang esei esaiment
nak exam..ye dok..
kita nak reales tenson jer
huh huh huh
happy happy happy
(besok pembentangan bujet-mesti ada bonus ni) cheers

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  Deto_8 on Fri Oct 23, 2009 9:19 am

seperti yang dah banyak kali kabo sebelum ni tak ada masalah untuk lari topik sikit-sikit....dan satu lagi minta aokme tengok dalam topik apa kita sembangkan.....

cuma jangan terlalu banyak dan berjela....bila rasa dah berjela tolonglah pindah ke sembang kosong tu...

rasanya etika ini standard bagi semua forum...kalau ada forum lain yang benarkan lari topik berjela sila bagitau...nak jugak tengok


_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  zulkbo on Fri Oct 23, 2009 9:52 am

Deto_8 wrote:seperti yang dah banyak kali kabo sebelum ni tak ada masalah untuk lari topik sikit-sikit....dan satu lagi minta aokme tengok dalam topik apa kita sembangkan.....

cuma jangan terlalu banyak dan berjela....bila rasa dah berjela tolonglah pindah ke sembang kosong tu...

rasanya etika ini standard bagi semua forum...kalau ada forum lain yang benarkan lari topik berjela sila bagitau...nak jugak tengok


ruang sembang lain ramai mode moniter
bab lari tajuk ni..jadi bila mode tegur cepat la sema
ke lain..seeloknya kat sini biarlah mode je yang tegur
yang forumer tak yah sibuk lah...tak cukup aok lantik hat baru
tapi jangan koi ler..huh huh huh
koi sibuk manjang... Laughing

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  jasnoraizan on Fri Oct 23, 2009 10:00 am

zulkbo wrote:
Deto_8 wrote:seperti yang dah banyak kali kabo sebelum ni tak ada masalah untuk lari topik sikit-sikit....dan satu lagi minta aokme tengok dalam topik apa kita sembangkan.....

cuma jangan terlalu banyak dan berjela....bila rasa dah berjela tolonglah pindah ke sembang kosong tu...

rasanya etika ini standard bagi semua forum...kalau ada forum lain yang benarkan lari topik berjela sila bagitau...nak jugak tengok


ruang sembang lain ramai mode moniter
bab lari tajuk ni..jadi bila mode tegur cepat la sema
ke lain..seeloknya kat sini biarlah mode je yang tegur
yang forumer tak yah sibuk lah...tak cukup aok lantik hat baru
tapi jangan koi ler..huh huh huh
koi sibuk manjang...

kalau dah pnjg berjela..nok harap mode ajae yg nok tgr tak blh jugekkk. sbb mode pun bkn 24 jam mengadap PC ..mode yg ada pun brape org je skrng nih....mcm deto...kwn tahu dia byk keje2 luar hok dia nok buat...koi blh nampak dia,ada kat office ke atau keluar ke?......he..he...he...(koi psg kamera...)

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  zulkbo on Fri Oct 23, 2009 10:06 am

jasnoraizan wrote:
zulkbo wrote:
Deto_8 wrote:seperti yang dah banyak kali kabo sebelum ni tak ada masalah untuk lari topik sikit-sikit....dan satu lagi minta aokme tengok dalam topik apa kita sembangkan.....

cuma jangan terlalu banyak dan berjela....bila rasa dah berjela tolonglah pindah ke sembang kosong tu...

rasanya etika ini standard bagi semua forum...kalau ada forum lain yang benarkan lari topik berjela sila bagitau...nak jugak tengok


ruang sembang lain ramai mode moniter
bab lari tajuk ni..jadi bila mode tegur cepat la sema
ke lain..seeloknya kat sini biarlah mode je yang tegur
yang forumer tak yah sibuk lah...tak cukup aok lantik hat baru
tapi jangan koi ler..huh huh huh
koi sibuk manjang...

kalau dah pnjg berjela..nok harap mode ajae yg nok tgr tak blh jugekkk. sbb mode pun bkn 24 jam mengadap PC ..mode yg ada pun brape org je skrng nih....mcm deto...kwn tahu dia byk keje2 luar hok dia nok buat...koi blh nampak dia,ada kat office ke atau keluar ke?......he..he...he...(koi psg kamera...)


kat sini koi cadangkan
abang deto kita lantik aok
sebagai moderator cheers

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  jasnoraizan on Fri Oct 23, 2009 10:10 am

zulkbo wrote:


kat sini koi cadangkan
abang deto kita lantik aok
sebagai moderator

moderatorrrr..... ...jd generatorrrr blh la.....(cita2 nok jd kontraktorrrr...tp skrng doh jd konduktorrrrrr,......

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  zulkbo on Fri Oct 23, 2009 10:13 am

konduktor music mahal gajinye weh..
cuba aok negok admin keluar rules baru daaa...
bagus gak nak jaga harnoni kita sema
koi sokong jer Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  jasnoraizan on Fri Oct 23, 2009 10:17 am

zulkbo wrote:konduktor music mahal gajinye weh..
cuba aok negok admin keluar rules baru daaa...
bagus gak nak jaga harnoni kita sema
koi sokong jer

konduktorrr music..... ....konduktorrr bas je weh yg mampu setakat nih....bunyi music enjin bas je kwn blh main kan....
kwn tahu dah admin mesti keluaor kan rules baru punya...)

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: TOpik lari daa...Jangan marah..

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum