Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Gulai Tempoyak Ikan Patin

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  Yassin on Fri Nov 06, 2009 8:13 am

koy101 wrote:lupa lak nak ingatkan.... kut ader gak yg tersesat sampai temerloh nih... dan ngidam nak makan patin tempoyak nih.... pastikan korang tanya dolu rega seblom amik.... kalu leh suoh tulis trus kat atas kertas...... hehehe...
bukan hapa, kang korang tinggal spender jer kang.... pasai makan patin sepotong.

Kedai yg agak-agak akan sembelih leher korang :
1. Jalan nak g kg awah, selepas jambatan... kat paya pulai... sebelah mobil ( tp terus trang aku ckp, kat sini mmg sedap... kut nak bawak org g makan-makan... mmg kat sini ler )

2. Ader satu kedai kat area gerai bukit angin. Ni gerai hok kat jambatan.

3. Gerai Pak Yusof kat benteng ( seblah bus stand, ngadap sungai ).


Tul tu dulu kat Jerantut nei ada dah yang terkena bukan khainat tapi mmg terkena ikan sungai mmg regenya mahal org tu amik...x silap ikan Jelawat dia ingat makan ikan tu murah...tak perasaan ikan jelawat, masa bayor amik ko ratus juga kena bayor maru... ada baiknya kala nak makan ikan sungai nei tanya dulu brape rege baru order makala amik je alamat kena laa...

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  MD on Fri Nov 13, 2009 4:01 pm

Yassin wrote:
Qaisara wrote:
pendz wrote:aku nak belaja ckap pahang lak makan patin sedap ni....ada sapa2 masak ikan patin keh nak rase

koi tk pnh makan ikan patin.sedap ke?
hari tu makan tengahari kt gambang... tekak teringin sgt nk makan masak lemak cili padi... tgk2 yg ada cuma masak lemak cili padi ikan patin... langsung tk jd...

Jarang dibuat dik org pahang, tapi ada gulai patin masak lemak cili api....
ikan patin tu kala tahu dia bakal dimasok dgn santan emboh menlompat keluar hehehe

mari kita sembang pasai ikan patin ni.... Laughing

kalau di restoren cina,diorang suka kukus/stim....tapi yang saiz sedang sedang..

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  Qaisara on Fri Nov 13, 2009 4:07 pm

itu la... org kata ikan patin ni sedap... tp koi mmg tk pnh makan... lagipun koi kurang lalu klu ikan darat ni... yg koi makan ikan talapia dn ikan sepat je... itu pn kalau abah pegi menjala dn mak koi buat ikan pekasam... mmg lazat... Cool

Qaisara
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 104
Points : 116
Join date : 10/11/2009
Location : Balok, Kuantan, Pahang

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  Mrcipizs on Fri Nov 13, 2009 4:08 pm

Ikan patin nie kalu goreng pun sodap rupa2nya..

Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 35
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  MD on Fri Nov 13, 2009 4:11 pm

Qaisara wrote:itu la... org kata ikan patin ni sedap... tp koi mmg tk pnh makan... lagipun koi kurang lalu klu ikan darat ni... yg koi makan ikan talapia dn ikan sepat je... itu pn kalau abah pegi menjala dn mak koi buat ikan pekasam... mmg lazat... Cool

selera memasing memang tak sama,
keknya ikan talapia,ikan sepat aok makan just one step a head je tu hehehee...esok boleh beli ikan patin sangkar,masak dan rase...

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  J.Milan22 on Fri Nov 13, 2009 4:13 pm

Mrcipizs wrote:Ikan patin nie kalu goreng pun sodap rupa2nya..

bukan goreng jer wat masak kicap pun sodapp...

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  WADY on Fri Nov 13, 2009 4:14 pm

resepi kesukaan aku nih......... Smile

WADY
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 148
Points : 169
Join date : 07/11/2009
Age : 40
Location : Batu 8, Jalan Gambang, Kuantan Pahang Darul Makmur {PCC 142}

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  MD on Fri Nov 13, 2009 4:15 pm

satu lagi gulai patin ni mau kena dengan set dia...nasi panas,sayur pucuk paku etc....+ ulam...memang settle Very Happy

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  MD on Fri Nov 13, 2009 4:17 pm

WADY wrote:resepi kesukaan aku nih......... Smile

dulu kawan duk sg isap,selalu duk beli kat pasar malam patin rm10 utk 3 ekor yg sedang tu...patin sangkar dari Pekan...


Last edited by MD on Fri Nov 13, 2009 4:20 pm; edited 1 time in total

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  J.Milan22 on Fri Nov 13, 2009 4:19 pm

MD wrote:satu lagi gulai patin ni mau kena dengan set dia...nasi panas,sayur pucuk paku etc....+ ulam...memang settle Very Happy

ader lagi MD...kwn klu ader sambal tempoyokk mememng palingg lazatt di alam semesta la... Laughing

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  Oesandro Jr. on Fri Nov 13, 2009 4:21 pm

J.Milan22 wrote:
Mrcipizs wrote:Ikan patin nie kalu goreng pun sodap rupa2nya..

bukan goreng jer wat masak kicap pun sodapp...

kalu goreng..
hok lemok2 ikan tu belendir je keluor..usih..

Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  MD on Fri Nov 13, 2009 4:23 pm

Oesandro Jr. wrote:
J.Milan22 wrote:
Mrcipizs wrote:Ikan patin nie kalu goreng pun sodap rupa2nya..

bukan goreng jer wat masak kicap pun sodapp...

kalu goreng..
hok lemok2 ikan tu belendir je keluor..usih..

mau setting minyok,api baik sikit...dan ambik bahagian belakang...bahagian perut memang banyak minyak...

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  MD on Fri Nov 13, 2009 4:23 pm

J.Milan22 wrote:

ader lagi MD...kwn klu ader sambal tempoyokk mememng palingg lazatt di alam semesta la... Laughing

sudah tentu...

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  sam on Fri Nov 13, 2009 4:25 pm

sluuurp

sam
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 919
Join date : 15/04/2009
Location : FROM THE MILKY WAY TO DARUL BAWAR

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  RoyKay33 on Fri Nov 13, 2009 4:29 pm

kene pul0ps dgn gulei asam r0ng..pergghhhyummy lol!

RoyKay33
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1191
Points : 1222
Join date : 28/04/2009
Location : Metropolitan SQ

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  sam on Fri Nov 13, 2009 4:38 pm

MD wrote:
J.Milan22 wrote:

ader lagi MD...kwn klu ader sambal tempoyokk mememng palingg lazatt di alam semesta la... Laughing

sudah tentu...
peerghh meme selesei laaaa... kalau ikan patin taang kepale oke... rs nak sedddut pakeiii straw jee ms ter

sam
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 919
Join date : 15/04/2009
Location : FROM THE MILKY WAY TO DARUL BAWAR

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  WADY on Fri Nov 13, 2009 4:39 pm

MD wrote:
WADY wrote:resepi kesukaan aku nih......... Smile

dulu kawan duk sg isap,selalu duk beli kat pasar malam patin rm10 utk 3 ekor yg sedang tu...patin sangkar dari Pekan...

murah dah tu... kalau kat jerantut... heheheheh

WADY
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 148
Points : 169
Join date : 07/11/2009
Age : 40
Location : Batu 8, Jalan Gambang, Kuantan Pahang Darul Makmur {PCC 142}

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  WADY on Fri Nov 13, 2009 4:41 pm

RoyKay33 wrote:kene pul0ps dgn gulei asam r0ng..pergghhhyummy lol!

pastu ada pulok sambal hitam... adusssss... meleleh air lior kwn nih....heheheh

WADY
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 148
Points : 169
Join date : 07/11/2009
Age : 40
Location : Batu 8, Jalan Gambang, Kuantan Pahang Darul Makmur {PCC 142}

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  Mrcipizs on Fri Nov 13, 2009 4:43 pm

kwn ikan patin nie part lemok tu yg peberet...

kalu mkn kt kedai mmg cr part2 lemok nie...

Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 35
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  MD on Fri Nov 13, 2009 4:45 pm

WADY wrote:

dulu kawan duk sg isap,selalu duk beli kat pasar malam patin rm10 utk 3 ekor yg sedang tu...patin sangkar dari Pekan...

murah dah tu... kalau kat jerantut... heheheheh[/quote]

memang rege ada naik,sbb palet naik...tak dapat hak sungai [liar],yang sangkar tetap jadi sandaran...hehehee

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  WADY on Fri Nov 13, 2009 4:47 pm

dulu mmg kwn tak mkn ikan patin dan semua ikan sungai tapi lps nikah dgn org jerantut nih semua kwn balun skarang.... nape agaknya... heheheh

WADY
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 148
Points : 169
Join date : 07/11/2009
Age : 40
Location : Batu 8, Jalan Gambang, Kuantan Pahang Darul Makmur {PCC 142}

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  Oesandro Jr. on Fri Nov 13, 2009 4:47 pm

sambal itam ni yg buat masyukkkkkkkk..toilet.
org umoh kwn..nak try...pastu langsung masyuukkkk toilet..hehe..

Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  MD on Fri Nov 13, 2009 4:48 pm

WADY wrote:dulu mmg kwn tak mkn ikan patin dan semua ikan sungai tapi lps nikah dgn org jerantut nih semua kwn balun skarang.... nape agaknya... heheheh

harap Qaisara dapat renung2kan posting WADY ni... Laughing

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  WADY on Fri Nov 13, 2009 4:49 pm

MD wrote:
WADY wrote:

dulu kawan duk sg isap,selalu duk beli kat pasar malam patin rm10 utk 3 ekor yg sedang tu...patin sangkar dari Pekan...

murah dah tu... kalau kat jerantut... heheheheh

memang rege ada naik,sbb palet naik...tak dapat hak sungai [liar],yang sangkar tetap jadi sandaran...hehehee[/quote]

kalau yg sungai (LIAR) adussss cecah ratusan sekor tuh.... tp yg liar mmg sedap isi dia....

WADY
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 148
Points : 169
Join date : 07/11/2009
Age : 40
Location : Batu 8, Jalan Gambang, Kuantan Pahang Darul Makmur {PCC 142}

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  WADY on Fri Nov 13, 2009 4:52 pm

Oesandro Jr. wrote:sambal itam ni yg buat masyukkkkkkkk..toilet.
org umoh kwn..nak try...pastu langsung masyuukkkk toilet..hehe..

mmg pong... tak kena gaya buat maknanya... toilet lerrr....hihihi
kalau kat jerantut ada satu lagi resepi yg best... pucuk ubi kayu masak dgn budu (PEDE)... perggghhhhhh.... masyukkkkk.... kompom tambah nasi punya....

WADY
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 148
Points : 169
Join date : 07/11/2009
Age : 40
Location : Batu 8, Jalan Gambang, Kuantan Pahang Darul Makmur {PCC 142}

Back to top Go down

Re: Gulai Tempoyak Ikan Patin

Post  Sponsored content Today at 10:48 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum