Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

KATA-KATA HIKMAT

Page 3 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  zulkbo on Thu Oct 22, 2009 11:32 am

jasnoraizan wrote:"penonton sering melihat lebih baik daripada yg bermain"
cermin2kan lah diri...

kenyataannya"orang yang menonton
lebih pandai dari pemain" Very Happy Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  jasnoraizan on Thu Oct 22, 2009 11:38 am

zulkbo wrote:
jasnoraizan wrote:"penonton sering melihat lebih baik daripada yg bermain"
cermin2kan lah diri...

kenyataannya"orang yang menonton
lebih pandai dari pemain"

skali skala tuh cuba2 lah join team PCC...Nok jugak tgk sebagus dan sepandai mana hok asyik menonton aje tu.......bila lg nok bg khidmat ikhlas tp jauh pg PCC(lari topik daaa...larikkkkk....)

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  jasnoraizan on Fri Oct 23, 2009 1:37 pm


jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  Yassin on Fri Oct 23, 2009 3:08 pm

PANDAI BERKATA-KATA TAK TENTU PANDAI MEMBUAT, PANDAI MEMBUAT TAK TENTU SEMPURNA... bounce

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  jasnoraizan on Fri Oct 23, 2009 3:17 pm

SETIAP kata2 yang keluar daripada mulut mempunyai pengaruh dan implikasi besar terhadap orang lain menunjukan keperibadian sebenar org yg berkata2 itu....
"'Kata-kata yang masuk ke dalam hati menerusi telinga adalah ibarat makanan yang masuk ke dalam perut menerusi mulut. Ada yang memberi manfaat dan ada yang menjadi mudarat. Ada yang menjadi penawar dan ada yang menjadi racun.”

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  ozzy on Fri Oct 23, 2009 5:04 pm

jasnoraizan wrote:SETIAP kata2 yang keluar daripada mulut mempunyai pengaruh dan implikasi besar terhadap orang lain menunjukan keperibadian sebenar org yg berkata2 itu....
"'Kata-kata yang masuk ke dalam hati menerusi telinga adalah ibarat makanan yang masuk ke dalam perut menerusi mulut. Ada yang memberi manfaat dan ada yang menjadi mudarat. Ada yang menjadi penawar dan ada yang menjadi racun.”

TAU TAK PE ..- kata2 hikmat farah fauzana .. Basketball

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  jasnoraizan on Fri Oct 23, 2009 5:08 pm

fourzy wrote:
jasnoraizan wrote:SETIAP kata2 yang keluar daripada mulut mempunyai pengaruh dan implikasi besar terhadap orang lain menunjukan keperibadian sebenar org yg berkata2 itu....
"'Kata-kata yang masuk ke dalam hati menerusi telinga adalah ibarat makanan yang masuk ke dalam perut menerusi mulut. Ada yang memberi manfaat dan ada yang menjadi mudarat. Ada yang menjadi penawar dan ada yang menjadi racun.”

TAU TAK PE ..- kata2 hikmat farah fauzana ..

cam tak puas hati je....he..he..he.... ---kata2 hikmat sarip doollllllllahhh ....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  Yassin on Fri Oct 23, 2009 11:13 pm

jasnoraizan wrote:
fourzy wrote:
jasnoraizan wrote:SETIAP kata2 yang keluar daripada mulut mempunyai pengaruh dan implikasi besar terhadap orang lain menunjukan keperibadian sebenar org yg berkata2 itu....
"'Kata-kata yang masuk ke dalam hati menerusi telinga adalah ibarat makanan yang masuk ke dalam perut menerusi mulut. Ada yang memberi manfaat dan ada yang menjadi mudarat. Ada yang menjadi penawar dan ada yang menjadi racun.”

TAU TAK PE ..- kata2 hikmat farah fauzana ..

cam tak puas hati je....he..he..he.... ---kata2 hikmat sarip doollllllllahhh ....

Sabor lah pozi.... No kawan nyuruh org sabor tapi kawan pulak rasa macam tak sabar...sape pulak nak menyabor kekawan Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  ozzy on Sat Oct 24, 2009 12:49 am

Yassin wrote:

Sabor lah pozi.... No kawan nyuruh org sabor tapi kawan pulak rasa macam tak sabar...sape pulak nak menyabor kekawan Razz

' SEDANGKAN LIDAH LAGI TERGIGIT '

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  zulkbo on Sat Oct 24, 2009 2:00 am

fourzy wrote:
Yassin wrote:

Sabor lah pozi.... No kawan nyuruh org sabor tapi kawan pulak rasa macam tak sabar...sape pulak nak menyabor kekawan Razz

' SEDANGKAN LIDAH LAGI TERGIGIT '

"inikan suami isteri"
elok sangat ler tu
Very Happy Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  zulkbo on Sat Oct 24, 2009 2:01 am

jasnoraizan wrote:

koi suka peribahasa ni
nak pinjam bawok kat
forum lain..
okey tak jasno?

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  zulkbo on Tue Oct 27, 2009 1:04 am

Masa beredar detik demi detik, tidak pernah berhenti.
Satu detik yang ditinggalkan beerti satu detik umur kita hilang.
Satu detik berlalu bermakna satu detik juga bertambah dekatnya kita dengan
KEMATIAN....

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  jasnoraizan on Tue Oct 27, 2009 8:13 am

zulkbo wrote:
jasnoraizan wrote:

koi suka peribahasa ni
nak pinjam bawok kat
forum lain..
okey tak jasno?

ok je....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  jasnoraizan on Tue Oct 27, 2009 8:14 am

zulkbo wrote:
jasnoraizan wrote:

koi suka peribahasa ni
nak pinjam bawok kat
forum lain..
okey tak jasno?

ok je....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  zulkbo on Thu Oct 29, 2009 11:27 pm

pinjam kata -kata bro yassin
dalam blog "aku anak pahang"



Demi masa sesungguhnya manusia kerugian
Melainkan yang beriman dan beramal sholeh
Demi masa sesungguhnya manusia kerugian
Melainkan nasihat kepada kebenaran dan kesabaran.

Ingat lima perkara sebelum lima perkara
Sihat sebelum sakit
Muda sebelum tua
Kaya sebelum miskin
Lapang sebelum sempit
Hidup sebelum mati.

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  zulkbo on Fri Oct 30, 2009 4:48 pm

zulkbo wrote:pinjam kata -kata bro yassin
dalam blog "aku anak pahang"



Demi masa sesungguhnya manusia kerugian
Melainkan yang beriman dan beramal sholeh
Demi masa sesungguhnya manusia kerugian
Melainkan nasihat kepada kebenaran dan kesabaran.

Ingat lima perkara sebelum lima perkara
Sihat sebelum sakit
Muda sebelum tua
Kaya sebelum miskin
Lapang sebelum sempit
Hidup sebelum mati.



Yassin..
hari ni khutbah masjidKLCC tempat koi
jumaat tadi topik dia mengupas perkara hat ni
sebijikk....bagus la aok Sin..mcm ada sense la pulok

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  Yassin on Fri Oct 30, 2009 5:09 pm

zulkbo wrote:
zulkbo wrote:pinjam kata -kata bro yassin
dalam blog "aku anak pahang"



Demi masa sesungguhnya manusia kerugian
Melainkan yang beriman dan beramal sholeh
Demi masa sesungguhnya manusia kerugian
Melainkan nasihat kepada kebenaran dan kesabaran.

Ingat lima perkara sebelum lima perkara
Sihat sebelum sakit
Muda sebelum tua
Kaya sebelum miskin
Lapang sebelum sempit
Hidup sebelum mati.



Yassin..
hari ni khutbah masjidKLCC tempat koi
jumaat tadi topik dia mengupas perkara hat ni
sebijikk....bagus la aok Sin..mcm ada sense la pulok

Kata2 itu drp Al Quran dan al hadis, jadi kawan tepet kan aje kat blog kawan tu sebagai pedoman bersama jua.....

"Berpesanlah walau pun satu ayat kata nabi" - Wa'allahhualam..

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  jasnoraizan on Fri Oct 30, 2009 5:38 pm

"˙˙˙ɐʎuıʇɐɥ ıp snlnʇ ɐduɐʇ 'ɐʎuʇɐɯʞıu ɥnʇuǝʎuǝɯ ɐsıq uɐʞx ɐısnuɐɯ ɐʎuɥnƃƃunsǝs ˙˙˙ɐʎuıʇɐɥ ıp sɐlɥʞı ɐduɐʇ 'ɐƃɹns ıʇɐɯʞıuǝɯ ɐsıq uɐʞx ɐısnuɐɯ ɐʎuɥnƃƃunsǝs"

(jgn ubah pandangan anda)......

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  zulkbo on Fri Oct 30, 2009 6:32 pm

jasnoraizan wrote:"˙˙˙ɐʎuıʇɐɥ ıp snlnʇ ɐduɐʇ 'ɐʎuʇɐɯʞıu ɥnʇuǝʎuǝɯ ɐsıq uɐʞx ɐısnuɐɯ ɐʎuɥnƃƃunsǝs ˙˙˙ɐʎuıʇɐɥ ıp sɐlɥʞı ɐduɐʇ 'ɐƃɹns ıʇɐɯʞıuǝɯ ɐsıq uɐʞx ɐısnuɐɯ ɐʎuɥnƃƃunsǝs"

(jgn ubah pandangan anda)......

kreatif nor aok ni jasno
sampai tergeliat kash
membacanya..malam ni kena
suruh org umah urut lah tengkok kash
huh huh huh Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  jasnoraizan on Fri Oct 30, 2009 6:38 pm

zulkbo wrote:
jasnoraizan wrote:"˙˙˙ɐʎuıʇɐɥ ıp snlnʇ ɐduɐʇ 'ɐʎuʇɐɯʞıu ɥnʇuǝʎuǝɯ ɐsıq uɐʞx ɐısnuɐɯ ɐʎuɥnƃƃunsǝs ˙˙˙ɐʎuıʇɐɥ ıp sɐlɥʞı ɐduɐʇ 'ɐƃɹns ıʇɐɯʞıuǝɯ ɐsıq uɐʞx ɐısnuɐɯ ɐʎuɥnƃƃunsǝs"

(jgn ubah pandangan anda)......

kreatif nor aok ni jasno
sampai tergeliat kash
membacanya..malam ni kena
suruh org umah urut lah tengkok kash
huh huh huh

ha..ha..ha.. tak pe dapat urut free ngan org umah..jgn pg rumah urut dah la aok zul...

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  zulkbo on Fri Oct 30, 2009 6:50 pm

jasnoraizan wrote:
zulkbo wrote:
jasnoraizan wrote:"˙˙˙ɐʎuıʇɐɥ ıp snlnʇ ɐduɐʇ 'ɐʎuʇɐɯʞıu ɥnʇuǝʎuǝɯ ɐsıq uɐʞx ɐısnuɐɯ ɐʎuɥnƃƃunsǝs ˙˙˙ɐʎuıʇɐɥ ıp sɐlɥʞı ɐduɐʇ 'ɐƃɹns ıʇɐɯʞıuǝɯ ɐsıq uɐʞx ɐısnuɐɯ ɐʎuɥnƃƃunsǝs"

(jgn ubah pandangan anda)......

kreatif nor aok ni jasno
sampai tergeliat kash
membacanya..malam ni kena
suruh org umah urut lah tengkok kash
huh huh huh

ha..ha..ha.. tak pe dapat urut free ngan org umah..jgn pg rumah urut dah la aok zul...

koi jenis tak gi kesana
jangan risau..
iman ku masih kuat..
huh huh huh..amin....

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  zulkbo on Sun Nov 08, 2009 1:54 pm

Di dalam sahih Bukhari pada hadith no 44, Nabi Mohammad SAW bersabda :

يخرج من النار من قال لا إله إلا الله وفي قلبه وزن شعيرة من خير ويخرج من النار من قال لا إله إلا الله و في قلبه وزن برة من خير ويخرج من النار من قال لا إله إلا الله وفي قلبه وزن ذرة من خير

Ertinya : "Akan keluar dari dalam neraka orang-orang yang mengucapkan La ilaha illaLLah, sedangkan dalam hatinya terdapat kebaikan seberat satu helai rambut dan akan keluar dari dalam neraka orang-orang yang mengucapkan La ilaha illaLLah sedangkan dalam hatinya terdapat kebaikan seberat biji gandum dan akan keluar dari dalam neraka orang-orang yang mengucapkan La ilaha illaLLah sedangkan dalam hatinya terdapat kebaikan seberat zarrah "

RENUNG-RENUNGKAN Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  zulkbo on Sun Nov 08, 2009 5:52 pm

koi suka minjam kata-kata dlm blog AAP
tulisan Bro Yassin kita Very Happy


“Kadang2 Allah sembunyikan matahari.. Dia datangkan petir dan kilat.. kita menangis dan tertanya-tanya, kemana hilangnya sinar.. Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi..” ”

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  Yassin on Sun Nov 08, 2009 6:22 pm

zulkbo wrote:koi suka minjam kata-kata dlm blog AAP
tulisan Bro Yassin kita Very Happy


“Kadang2 Allah sembunyikan matahari.. Dia datangkan petir dan kilat.. kita menangis dan tertanya-tanya, kemana hilangnya sinar.. Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi..” ”

Oit..kata2 nie aku cedok gak zul drp email... Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  zulkbo on Sun Nov 08, 2009 10:42 pm

Yassin wrote:
zulkbo wrote:koi suka minjam kata-kata dlm blog AAP
tulisan Bro Yassin kita Very Happy


“Kadang2 Allah sembunyikan matahari.. Dia datangkan petir dan kilat.. kita menangis dan tertanya-tanya, kemana hilangnya sinar.. Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi..” ”

Oit..kata2 nie aku cedok gak zul drp email... Razz

tak kira lah mana mari dia..
tapi benar menyentuh sanubari..
aok pun prihatin ..
kata-kata begini baik kalau dikongsi
bersama kat pcc nih
Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum