Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Keburukan & Kebaikan Facebook

Page 1 of 10 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Go down

Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Deto_8 on Sun Nov 15, 2009 3:26 pm

Akhir-akhir ini tersiar kabar baik dari media cetak maupun media elektronik khususnya situs berita online, mengabarkan bahwa sejumlah ulama di Jawa Timur telah mengharamkan facebook. Otomatis fatwa haram tersebut mengagetkan para pengguna facebok. Karena facebook banyak di akses bukan hanya dari kalangan biasa saja, namun banyak juga dari kaum intelek lainnya yang menggunakan facebook sebagai alat untuk berkumanikasi dengan rekan-rekan mereka yang tidak bisa bertatap muka secara langsung.

Semenentara itu menurut kabar berita lainnya Ketua Umum PP Muhammadiyah Din Syamsuddin sangat berbeda dengan pendapat para ulama di Jawa Timur. Menurut beliau facebook memiliki banyak manfaat layaknya alat komunikasi seperti telefon dan HP.

Jika di cermati dengan seksama facebook memang memiliki manfaat dan keburukan bagi para penggunanya, namun jika di timbang-timbang lagi ternyata facebook memiliki banyak manfaat daripada keburukan, tergantung dari orang yang memanfaatkan facebook tujuan sebenarnya untuk apa. Namun jika facebook dimanfaatkan untuk kebaikan, tentunya facebook sangat memiliki banyak manfaat. Jadi facebook tidak bisa di pandang dari satu sisi saja, harus dilihat dari segi manfaatnya juga.

hehe... gambar dibawah ini mungkin alasan para ulama di Jawa Timur mengharamkan facebook. Gambar ini saya peroleh dari album foto teman saya di facebook, entahlah dari mana dia mendapatkan gambar ini. Yuk....


Facebook bisa membuat kita mengabaikan anak


Facebook membuat kita tidak ingin meninggalkan komputer kita.


Facebook membuat kita tidak memperhatikan keadaan sekeliling kita.


Keranjingan Facebook bisa membuat tubuh kita kurus, karena lupa makan.


Keranjingan Facebook juga bisa membuat kita menjadi gemuk, karena gak enak buka facebook tanpa ngemil.


Keranjingan Facebook tidak mengenal usia, sampe balitapun ikutan jadi Facebooker.


Apapun yang kita lakukan, membuka Facebook tidak ketinggalan (kewajiban yang lain jalan, Facebook juga jalan).


Last edited by Deto_8 on Mon Jan 18, 2010 9:34 am; edited 1 time in total

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  ebe on Sun Nov 15, 2009 3:38 pm

hahahhahahahaha tak tahan

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu


ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  apens7 on Sun Nov 15, 2009 4:38 pm

kwn ada fb je wat masa skang.. yg len delete.. ponin byk2..

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Yassin on Sun Nov 15, 2009 5:33 pm

Saya pun baru nak teringin membuka topik ini apapun kala deto dah buka bagus juga. Very Happy
Sedikit artikel copy paste berkaiatan dgn facabook :

Artikel ini aku copy paste dari laman : http://www.rohaizad.com/

Aku baru terbaca mengenai tulisan Khai di blognya mengenai Facebook. Selepas selesai membacanya, aku rasa terpanggil untuk berkongsi cerita mengenai Facebook ini. Walaupun bagi sesetengah orang cerita ini cerita lama, tetapi apa salahnya aku kongsikan sekali lagi sebagai info tambahan.
Ramai yang suka menggunakan laman web sosial seperti MySpace, Frienster, Tagged dan juga Facebook untuk mencari kawan dan juga member lama di ruangan maya. Ada yang menjadikan laman web sosial sebegini sebagai satu tempat untuk mereka berkarya, tidak kurang juga yang menjadikannya sebagai satu tempat dalam memperjuangkan wadah dan pemikiran masing-masing. Yang penting, ianya PERCUMA dan itulah yang aku ingin kongsikan.

Lamab web sosial sekarang tidak ubah seperti blog.Dengan menggunakan umpan yang paling senang iaitu PERCUMA, berduyun-duyun pengguna Internet akan berusaha untuk mendapat satu account bagi diri masing-masing. Apatah lagi kalau username mereka masih belum diguna pakai oleh orang lain. Betul`kan? Jadi sebagai pembuka kata, hari ini kita akan berkongsi sedikit info mengenai laman web sosial yang sedang meletup iaitu FACEBOOK.
Sebenarnya, ada sebahagian “dark side” yang tidak diketahui oleh berjuta pengguna internet di dunia ini mengenai Facebook. Ini adalah satu konspirasi teori yang telahpun menjadi fakta benar dan apa yang boleh kita lakukan sekarang adalah “lihat” dan “terus melihat”. Jika ada di antara kita yang telah meletakkan butir-butir peribadi sebenar di dalam Facebook, maknanya tiada apa lagi yang kita boleh lakukan.

Sedarkah kita siapa sebenarnya di belakang Facebook?Sedarkah kita bahawa semua data-data yang ada di Facebook itu ada kaitan dengan CIA?Tahukah kita bahawa semua data itu boleh diakses oleh sesetengah pihak dengan mudah?Tanpa perlu bertanya kepada kita, bos kita, kawan-kawan kita, pihak universiti kita malah keluarga kita!!Sila lihat slide flash ini:http://albumoftheday.com/facebook/
Dan yang lebih menyedihkan lagi, ramai dari kita terutamanya rakyat Malaysia sudahpun memberikan 100% info dan butir-butir diri mereka dengan TEPAT. Apabila ditanya, mereka dengan mudah menjawab, “nanti kalau member lama atau member sekolah ingin mencari kita… senang sikit!”
Malang sekali bukan itu yang berlaku.Dalam pada keghairahan yang kita sendiri wujudkan terhadap Facebook, kita sedikitpun tidak membaca dasar ataupun polisi yang Facebook letak di dalam laman web mereka. Yang kita tahu hanyalah PERCUMA dan sikap ramah dan jujur kita itulah yang boleh memakan diri kita sendiri sebenarnya.

Cuba bayangkan!!!Facebook yang telah menjadi kegilaan pengguna internet adalah tempat yang paling mudah untuk orang-orang tertentu mendapatkan data peribadi kita dengan PERCUMA. Mengapa?
Kerana sama ada kita percaya atau tidak, ramai golongan professional yang meletakkan segala butir-butir mengenai diri mereka dengan lengkap bagai nak rak dengan alasan mereka mempunyai kawan di seluruh dunia dan masing-masing tidak mahu “kalah” dalam menceritakan semua kejayaan dan kegiatan yang telah mereka kecapi.

Mungkin lebih banyak fakta disini : http://www.rohaizad.com/2009/01/30/facebook-dark-side-fakta-yang-perlu-kita-tahu-mengenai-facebook/

Saya hanya ingin berkongsi sesuatu yang baik dengan anda semua. Andainya perkongsian itu kelak memberi manfaat untuk kita semua. Sekiranya anda ingin mengambil keputusan utk memberhentikan akaun FB walaupun butiran peribadi telah diberikan dgn gambar sekali mungkin termanpu kita deletekan semuanya sebelum menutup akaun FB tersebut. Wassalam.

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Yassin on Sun Nov 15, 2009 5:36 pm

Ini email yang penah saya terima berkaitan dg facebook:

Tahukah anda bahawa Facebook telah berjaya mengaut keuntungan sebanyak USD300 juta pada tahun 2008? Ini tidak menghairankan kerana ia disokong oleh 140 juta pengguna aktif di seluruh dunia dan sejumlah 8.5 juta foto dimuat turun setiap hari. Tahukah anda bahawa pengasas Facebook, iaitu Mark Zuckerberg dilahirkan dalam sebuah keluarga Yahudi-Amerika dan dibesarkan di Dobbs Ferry, Westchester County , New York ? Tahukah anda bahawa Mark Zuckerberg semasa menuntut di Universiti Harvard telah menggodam laman sesawang universiti untuk mendapatkan profail peribadi para pelajar tanpa kebenaran mereka? Maka, adakah jaminan terhadap profail peribadi para pelanggan Facebook tatkala kini beliau adalah merupakan CEO-nya? Tahukah anda bahawa Majalah Time telah mengiktiraf Zuckerberg dalam ranking ke 52 daripada 101 tokoh sebagai antara 'tokoh paling berpengaruh dunia 2008′, iaitu sebaris dengan nama besar Barrack Obama dan Dalai Lama? Tahukah anda bahawa majalah Forbes Top400 telah menyenaraikan Mark Zuckerberg sebagai individu ke-321 terkaya Amerika daripada 400 individu lain pada 2008? Namun apa yang lebih penting, Zuckerberg merupakan individu termuda pernah disenaraikan Forbes, ketika usianya baru mencecah 24 tahun dengan kekayaan peribadi sebanyak USD1..5 billion. Tahukah anda bahawa Mark Zuckerberg, CEO Facebook adalah merupakan seorang ahli aktif kepada sebuah pertubuhan persaudaraan Yahudi Amerika Utara, Alpha Epsilon Pi Fraternity (AEPi)?

Sedikit Info tentang AEPi:1) Diasaskan untuk membantu lelaki Yahudi mencari pasangan Yahudinya. 2) Ia juga bertujuan untuk mengekal dan menguatkan hubungan sesama Yahudi diperingkat sekolah tinggi dan di bidang pekerjaan nanti... 3) Mengekalkan idealisme Yahudi supaya terjaga di sudut nilai, etika, dan menyiapkan peserta untuk menjadi pemimpin negara dan organisasi Yahudi pada masa depan dan dalam pelbagai lapangan bidang profesional. 4) Mark Zuckerberg termasuk dalam senarai alumni AEPi yang masyhur namanya. 5) AEPi berkait secara langsung dengan Israel melalui Ikatan Inisiatif Israel 6) AEPi sangat berkait rapat dengan kebanyakan pertubuhan Yahudi/Zionis antarabangsa seperti AIPAC, Hillel, Israel on Campus Coalition, Aish HaTorah, Chabad on Campus, Hasbara Fellowships, B'inai Brith International, Shaare Zedek, Chai Lifeline, Holocaust Museum, dan Gift of Life. Dan tahukah anda bahawa keuntungan Facebook datang daripada iklan-iklan yang dipapar. Semakin banyak pengguna dan pengunjung Facebook, maka semakin banyak pulalah keuntungannya. Pergi ke manakah pula semua keuntungan tersebut? Persoalan paling besar di sini ialah, adakah keuntungan besar yang diperolehi oleh Facebook turut digunakan untuk membiayai dana perang Israel menentang umat Islam di Gaza, Palestin dan umat Islam di seluruh dunia? Korang Masih Nak Guna Facebook Semata Mata Untuk Usha Awek2 Cun?!! Fikirkanlah. . Setiap Sen Yang Kita Berikan Pada Mereka Akan Mengalirkan Darah Saudara Kita Setitik.
Aku tak laa baik sangat. Semayang pun selalu miss. Tapi aku Boikot dan Tinggalkan Facebook sebab aku anggap diorang sebagai saudaraku sendiri. Aku tak sanggup tengok saudaraku diseksa sedemikian rupa. Aku masih ada perikemanusiaan. p/s- Artikel pasal Mark Zuckerberg dan Facebook aku ambil bulat2 dari Sejarah2U

Sumber drp email.

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Deto_8 on Sun Nov 15, 2009 10:38 pm





sumber : azizwan.com

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  zulkbo on Sun Nov 15, 2009 10:53 pm

jadi apa tindakan kita sekarang..??
koi pun dah tawar hati ngan FACEBOOK nih
semalam baru bukak acc.. scratch

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  zulkbo on Sun Nov 15, 2009 10:55 pm


sampai dah tahap ni
haruuuu.... Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Deto_8 on Sun Nov 15, 2009 11:13 pm

zulkbo wrote:jadi apa tindakan kita sekarang..??
koi pun dah tawar hati ngan FACEBOOK nih
semalam baru bukak acc.. scratch

dari satu segi banyak faedahnya....

kawan amik jalan mudah...jangan sampai mengeluarkan duit untuk bab-bab advertisement dan upgrade level untuk game....

bila difikirkan semua mende kat dunia semua Yahudi yang dominasi...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  zulkbo on Sun Nov 15, 2009 11:17 pm

Deto_8 wrote:
zulkbo wrote:jadi apa tindakan kita sekarang..??
koi pun dah tawar hati ngan FACEBOOK nih
semalam baru bukak acc.. scratch

dari satu segi banyak faedahnya....

kawan amik jalan mudah...jangan sampai mengeluarkan duit untuk bab-bab advertisement dan upgrade level untuk game....

bila difikirkan semua mende kat dunia semua Yahudi yang dominasi...

koi setuju ngan aok
Very Happy Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Deto_8 on Sun Nov 15, 2009 11:18 pm

zulkbo wrote:
koi setuju ngan aok
Very Happy Very Happy

kawan mengharapkan ada satu alternatif lain terutamanya dari umat Islam...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Yassin on Sun Nov 15, 2009 11:27 pm

zulkbo wrote:jadi apa tindakan kita sekarang..??
koi pun dah tawar hati ngan FACEBOOK nih
semalam baru bukak acc.. scratch

kawan satu ketika dulu mmg dah lama acc Fb tapi bila kawan jumpa byk sgt keburukannya kawan terus tutup akaun Fb kawan tu..mekala apa2 hal kemudia hari, kawan buka semula tapi sampai hari ini kawan x minat nak join FB ini.

* apa pun hak memasing laa...kan..

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  zulkbo on Sun Nov 15, 2009 11:34 pm

Yassin wrote:
zulkbo wrote:jadi apa tindakan kita sekarang..??
koi pun dah tawar hati ngan FACEBOOK nih
semalam baru bukak acc.. scratch

kawan satu ketika dulu mmg dah lama acc Fb tapi bila kawan jumpa byk sgt keburukannya kawan terus tutup akaun Fb kawan tu..mekala apa2 hal kemudia hari, kawan buka semula tapi sampai hari ini kawan x minat nak join FB ini.

* apa pun hak memasing laa...kan..

koi buka smlm rodong
ajak ..katanya ramai kengkawan
kat sana..tengok dulu lah..baru jumpa 2 orang
bukan geng PCC ni..orait gak.. Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  edi on Mon Nov 16, 2009 9:30 am

Deto_8 wrote:
zulkbo wrote:jadi apa tindakan kita sekarang..??
koi pun dah tawar hati ngan FACEBOOK nih
semalam baru bukak acc.. scratch

dari satu segi banyak faedahnya....

kawan amik jalan mudah...jangan sampai mengeluarkan duit untuk bab-bab advertisement dan upgrade level untuk game....

bila difikirkan semua mende kat dunia semua Yahudi yang dominasi...

Kwn tak der pun pesbuk nie,ingt nak bukak gak. Tp kwn ase die sme la cam tagged, hi5, friendster, flixster tu kan...Tp biler dh kuar biter cam nie, tak nak join laa...

edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Qaisara on Mon Nov 16, 2009 9:55 am

whatever it is benda2 tu semua ada kebaikan dn keburukannya...
... so terpulangkah pd kita utk menggunakannya dgn bijak...

koi ada facebook... so far so good... since adik bradik semuanya berada di luar kawasan mcm melaka, johor n etc... so facebook ni jela pengantara kami... semalam pn koi baru terjumpa kwn lama koi masa sekolah rendah dlu via facebook... alhamdulillah...

Qaisara
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 104
Points : 116
Join date : 10/11/2009
Location : Balok, Kuantan, Pahang

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  edi on Mon Nov 16, 2009 10:01 am

Tp mende nie dipantau oleh geng² yahudi...

edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  zulkbo on Mon Nov 16, 2009 10:11 am

edi wrote:Tp mende nie dipantau oleh geng² yahudi...

dengar indentiti dicuri
CIA ni yang takut nih Crying or Very sad

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  ozzy on Mon Nov 16, 2009 12:50 pm

zulkbo wrote:
sampai dah tahap ni
haruuuu.... Very Happy

Mekala gini..memang ada yang kena bakor ... Evil or Very Mad

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Yassin on Mon Nov 16, 2009 12:59 pm

zulkbo wrote:
edi wrote:Tp mende nie dipantau oleh geng² yahudi...

dengar indentiti dicuri
CIA ni yang takut nih

Kena mikir panjang laa zul weh...sebab tu kawan kureng berminat dgn FB nei.

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  jasnoraizan on Mon Nov 16, 2009 1:01 pm

terpulang kepada individu yg ingin menggunakanya....guna untuk keburukan (maka keburukanlah akan terjadi)....guna untuk kebaikan ...kebaikan lah yg akan terserlah....fikir2kan lah....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  strikerbuncit on Mon Nov 16, 2009 1:04 pm

zulkbo wrote:
edi wrote:Tp mende nie dipantau oleh geng² yahudi...

dengar indentiti dicuri
CIA ni yang takut nih Crying or Very sad

kalau ada suspek pengganas bernama zulkbo(sekadar contoh),mudahlah CIA nk kesan..letak je nama tu kt ruangan 'search' FB,maka keluarla pelbagai rupa calon2 pengganas tsebut..mungkin sape2 yg kebetulan iras pganas,akan diculik&dibunuh oleh agen mereka wlpn tanpa bukti kukuh(yahudi-peduli apa dia dgn nyawa kita)..

*wlpn komen sy diatas ni sbg teori analitikal saya shj tp bdasarkan pmbacaan,ada kmungkinan ia menjurus ke arah itu..

p/s:berhati2lah yek..kalo nk buka pun,letakla ID palsu..

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  edi on Mon Nov 16, 2009 1:44 pm

Yassin wrote:
zulkbo wrote:
edi wrote:Tp mende nie dipantau oleh geng² yahudi...

dengar indentiti dicuri
CIA ni yang takut nih

Kena mikir panjang laa zul weh...sebab tu kawan kureng berminat dgn FB nei.

Yahudi nie bijak, nie la platform yg diorang guna utk agenda diorang...kita kne berhati-hati...

edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  jasnoraizan on Mon Nov 16, 2009 1:48 pm

edi wrote:
Yassin wrote:
zulkbo wrote:
edi wrote:Tp mende nie dipantau oleh geng² yahudi...

dengar indentiti dicuri
CIA ni yang takut nih

Kena mikir panjang laa zul weh...sebab tu kawan kureng berminat dgn FB nei.

Yahudi nie bijak, nie la platform yg diorang guna utk agenda diorang...kita kne berhati-hati...

sebar2kan lah syiar islam didalam FB ANDA...untuk mengimbangi kejahatan yahudi...

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  zulkbo on Mon Nov 16, 2009 1:53 pm

strikerbuncit wrote:
zulkbo wrote:
edi wrote:Tp mende nie dipantau oleh geng² yahudi...

dengar indentiti dicuri
CIA ni yang takut nih Crying or Very sad

kalau ada suspek pengganas bernama zulkbo(sekadar contoh),mudahlah CIA nk kesan..letak je nama tu kt ruangan 'search' FB,maka keluarla pelbagai rupa calon2 pengganas tsebut..mungkin sape2 yg kebetulan iras pganas,akan diculik&dibunuh oleh agen mereka wlpn tanpa bukti kukuh(yahudi-peduli apa dia dgn nyawa kita)..

*wlpn komen sy diatas ni sbg teori analitikal saya shj tp bdasarkan pmbacaan,ada kmungkinan ia menjurus ke arah itu..

p/s:berhati2lah yek..kalo nk buka pun,letakla ID palsu..

macam tu yek
haruu gak..
mudah nor identiti
kita dorang pakai
koi ada pengalaman
kat kredit koi orang
pakai sampai ke Jepun nuh
tapi koi tak payah bayar koi ada bukti
passport dah mati time tu...

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  edi on Mon Nov 16, 2009 2:27 pm

zulkbo wrote:
strikerbuncit wrote:
zulkbo wrote:
edi wrote:Tp mende nie dipantau oleh geng² yahudi...

dengar indentiti dicuri
CIA ni yang takut nih Crying or Very sad

kalau ada suspek pengganas bernama zulkbo(sekadar contoh),mudahlah CIA nk kesan..letak je nama tu kt ruangan 'search' FB,maka keluarla pelbagai rupa calon2 pengganas tsebut..mungkin sape2 yg kebetulan iras pganas,akan diculik&dibunuh oleh agen mereka wlpn tanpa bukti kukuh(yahudi-peduli apa dia dgn nyawa kita)..

*wlpn komen sy diatas ni sbg teori analitikal saya shj tp bdasarkan pmbacaan,ada kmungkinan ia menjurus ke arah itu..

p/s:berhati2lah yek..kalo nk buka pun,letakla ID palsu..

macam tu yek
haruu gak..
mudah nor identiti
kita dorang pakai
koi ada pengalaman
kat kredit koi orang
pakai sampai ke Jepun nuh
tapi koi tak payah bayar koi ada bukti
passport dah mati time tu...

Tu yg bahaye, jgn la senang² letak maklumat & gambor kite dlm pesbuk...
Akan dtg mcm² perkare bleh blaku yg kite tak terpk skarang...

edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

Re: Keburukan & Kebaikan Facebook

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 10 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum