Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Page 8 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  zulkbo on Mon Dec 28, 2009 12:40 am

Mayat bayi perempuan ditemui dekat Stesen LRT Jalan Jelatek

KUALA LUMPUR; Orang awam yang melalui kawasan Stesen LRT Jalan Jelatek di sini hari ini gempar dengan penemuan mayat bayi perempuan di dalam beg plastik yang diletakkan di atas pelantar konkrit berhampiran Sungai Klang.

Mayat bayi perempuan yang masih bertali pusat itu ditemui oleh orang awam yang melalui kawasan itu kira-kira pukul 1.00 petang.

Ketua Polis Daerah Sentul, ACP Zakaria Pagan, berkata siasatan polis mendapati mayat bayi itu juga masih mempunyai uri.

"Bayi perempuan itu dianggarkan 8 hingga 9 sentimeter panjang dan berkemungkinan dilahirkan dalam tempoh 24 jam.

"Polis tidak menolak kemungkinan bayi tersebut dibuang di tempat lain dan hanyut kemudian terdampar di situ atau sememangnya ditinggalkan di situ," katanya.

Beliau berkata, mayat bayi itu dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk bedah siasat.

Zakaria meminta mereka yang mempunyai maklumat berkaitan kes terbabit tampil memberi maklumat di balai polis berdekatan. - Bernama

***koi tambah lagi satu story..byk la pulok hari ni.. Evil or Very Mad

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  Awangmaseru on Mon Dec 28, 2009 12:46 am

zulkbo wrote:Mayat bayi perempuan ditemui dekat Stesen LRT Jalan Jelatek

KUALA LUMPUR; Orang awam yang melalui kawasan Stesen LRT Jalan Jelatek di sini hari ini gempar dengan penemuan mayat bayi perempuan di dalam beg plastik yang diletakkan di atas pelantar konkrit berhampiran Sungai Klang.

Mayat bayi perempuan yang masih bertali pusat itu ditemui oleh orang awam yang melalui kawasan itu kira-kira pukul 1.00 petang.

Ketua Polis Daerah Sentul, ACP Zakaria Pagan, berkata siasatan polis mendapati mayat bayi itu juga masih mempunyai uri.

"Bayi perempuan itu dianggarkan 8 hingga 9 sentimeter panjang dan berkemungkinan dilahirkan dalam tempoh 24 jam.

"Polis tidak menolak kemungkinan bayi tersebut dibuang di tempat lain dan hanyut kemudian terdampar di situ atau sememangnya ditinggalkan di situ," katanya.

Beliau berkata, mayat bayi itu dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk bedah siasat.

Zakaria meminta mereka yang mempunyai maklumat berkaitan kes terbabit tampil memberi maklumat di balai polis berdekatan. - Bernama

***koi tambah lagi satu story..byk la pulok hari ni.. Evil or Very Mad

Laa aok, ada lagi ari nni ke. Tadi kat sentol. menjadi-jadi, ni mesti bayi malam hari merdeka dulu.

Awangmaseru
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 252
Points : 294
Join date : 30/11/2009
Age : 55
Location : ulu cheka/jerantut

http://www.mohlaweh.multiply.com

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  zulkbo on Mon Dec 28, 2009 12:51 am

gamoknyer la awang..
haiii..koi bukan apa takut ..
anak pompuan koi ngan adik-adik jer
pengaruh kuat betul menda sosial-sosial ni Evil or Very Mad

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  Awangmaseru on Mon Dec 28, 2009 1:00 am

zulkbo wrote:gamoknyer la awang..
haiii..koi bukan apa takut ..
anak pompuan koi ngan adik-adik jer
pengaruh kuat betul menda sosial-sosial ni Evil or Very Mad

Kawan pun anak pompuan dah remaja , bimbang. semoga diselamatkan Allah dari gejala maksiat , Skang ni budaya tegur menegur anak jiran dah berkubur, tu yang susahnya , budaya umpat fitnah subur.

Awangmaseru
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 252
Points : 294
Join date : 30/11/2009
Age : 55
Location : ulu cheka/jerantut

http://www.mohlaweh.multiply.com

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  zulkbo on Mon Dec 28, 2009 1:03 am

ye doh..sekarang ni hidup berjiran
anak engko anak engko..anak aku anak aku
kalau dulu anak engko anak aku jugak..
mak bapok kita siap pesan jiran pukul kita
kalau jahat....he he Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  zulkbo on Mon Dec 28, 2009 10:22 am




Anggota polis mengangkat mayat bayi perempuan yang ditemui di dalam beg plastik di atas pelantar konkrit berhampiran Sungai Klang di Jalan Jelatek semalam. Mayat bayi perempuan yang masih bertali pusat dan dianggarkan 8 hingga 9cm panjang itu ditemui orang awam kira-kira pukul 1 petang - foto BERNAMA

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  lepat_ubi on Mon Dec 28, 2009 10:29 am

sedih seyh...
tgk baby kena buang...
haiwan pun tau nak bela anak....

lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  zulkbo on Mon Dec 28, 2009 10:50 am

lepat_ubi wrote:sedih seyh...
tgk baby kena buang...
haiwan pun tau nak bela anak....

jagailah dirimu yang masih belum berkahwin
jangan jadi mangsa "buaya darat"
he he Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  zulkbo on Thu Jan 07, 2010 3:25 pm

Bayi lelaki ditemui dalam kotak ditinggalkan di kebun sayur

KUANTAN: Seorang bayi lelaki seberat tiga kilogram yang baru lahir ditemui dalam sebuah kotak yang ditinggalkan di kebun sayur Blue Valley di Cameron Highlands, dua hari lalu.

Timbalan Ketua Polis Jabatan Siasatan Jenayah Negeri Pahang, Superintendan Nordin Mustapha, berkata Balai Polis Kampung Raja di kawasan berhampiran menerima maklumat daripada orang awam berhubung penemuan bayi itu pada jam 4 petang.

Beliau berkata, bayi lelaki yang masih bertali pusat itu ditemui menangis di dalam kotak yang beralaskan kain.

"Polis kemudian membawa bayi itu ke Hospital Cameron Highlands bagi mendapatkan rawatan, dan bayi itu disahkan sihat, laporan polis mengenainya dibuat semalam," katanya di sini, hari ini.

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Thursday/Mutakhir/20100107130447/Article/index_html

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  MD on Thu Jan 07, 2010 3:30 pm

sian...dah la kat CH ni sejuk...buh dalam kotak pulak/

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  Jeck Sparow on Thu Jan 07, 2010 4:12 pm

Budak 6 bulan dibuang, dijumpai masih hidup dan sihat tapi sudah berlumut.....
(Abondoned, 6 mths baby found at swamp area but still
alive......................)

kesiann....apa nak jadi manusia skarang ni...
(POOORRR THINGGG........what a cruel thing to do)



V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V






Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  zulkbo on Thu Jan 07, 2010 4:18 pm

koi kalau jumpa baby gini
bukan kesian... mau
larik tak cukup tanoh..
hu hu cheers

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  zulkbo on Wed Feb 10, 2010 9:02 pm

SEORANG jemaah Masjid Permatang Duyung, melihat bungkusan kain putih berisi mayat bayi perempuan di pintu pagar masjid tersebut di Melaka, hari ini. Mayat bayi yang masih bertali pusat dengan kesan gigitan semut di seluruh badan itu ditemui selepas solat subuh itu dihantar ke Hospital Melaka untuk dibedah siasat. - Foto Bernama
Feb 10, 2010 6:00 pm




http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Wednesday/Mutakhir/20100210175818/Article/index_html

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  ozzy on Sat Feb 27, 2010 1:30 pm

Sumbat bayi baru lahir dalam pam tandas

27/02/2010
JOHOR BAHRU: Bimbang rahsia asmaranya bersama dua lelaki terbongkar, seorang wanita tergamak membunuh bayi lelaki yang baru dilahirkannya dengan melemaskannya ke dalam pam tandas sebuah sekolah memandu di Segamat.

Malah, demi memastikan perbuatan terkutuknya itu terus menjadi rahsia, wanita berusia 21 tahun itu kemudiannya menyumbat mayat bayi malang itu ke dalam tangki sama sehingga menyebabkan kepala tubuh kecil itu remuk dan pecah.

Menurut sumber polis, ketika ditemui, kepala bayi yang baru dilahirkan itu hampir hancur akibat perbuatan tangan ibu sendiri yang menekannya dengan kuat bagi membolehkannya merahsiakan kelahiran hasil perbuatan terkutuknya ke dalam tangki pam tandas itu.

Difahamkan ketika kejadian, wanita berkenaan terperuk hampir dua jam dalam tandas untuk melahirkan bayi cukup sifat hasil hubungan sulit dengan dua lelaki sebelum membunuh bayi itu dengan menyumbatnya ke dalam tangki pam tandas. Wanita berkenaan kini sudah ditahan polis untuk membantu siasatan kes, malah kini polis sedang menjejaki dua lelaki yang dikatakan pernah menjalinkan hubungan sulit dengan wanita terbabit.

sumber -http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Sumbatbayibarulahirdalampamtandas/Article

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  zulkbo on Sat Feb 27, 2010 3:30 pm

Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Evil or Very Mad
**maroh betul koi bc ctiter gini..

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  zulkbo on Tue Mar 16, 2010 11:21 am

Mengapa nilai kemanusiaan tiada lagi..
di buang ibarat sampah tanpa ada rasa bersalah kah?


SEORANG anggota polis melihat keadaan mayat bayi lelaki yang ditemui berhampiran surau di sebuah stesen minyak di Bandar Bukit Tinggi, Klang hari ini. Mayat bayi baru lahir itu ditemui di dalam bekas plastik sampah yang ditinggalkan di atas rumput kira-kira jam 6.30 pagi tadi. - Foto Bernama

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  SailorMoon on Tue Mar 16, 2010 7:01 pm

td koi tunjuk gambo ni kat Arisya tau,
dia cakap, klu org tu xnak baby tu baik bg kat adik..

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  zulkbo on Sun Mar 21, 2010 11:41 am

17,303 anak luar nikah didaftar 2009


KUALA LUMPUR: Seramai 17,303 anak luar nikah Melayu atau tidak sah taraf didaftarkan di seluruh negara sepanjang tahun lalu.

Ketua Pengarah Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), Datuk Alwi Ibrahim, berkata bilangan itu meningkat 762 kes berbanding tahun sebelumnya. Pada 2008 seramai 16,541 anak luar nikah didaftarkan di JPN manakala pada 2007 seramai 16,100 orang
.
Baca Seterusnya

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  lepat_ubi on Sun Mar 21, 2010 1:15 pm

Cik Shinju wrote:td koi tunjuk gambo ni kat Arisya tau,
dia cakap, klu org tu xnak baby tu baik bg kat adik..

sape pulok arisya tuh?
suh la dia register kat PCC...

lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  labu sayong on Sun Mar 21, 2010 1:42 pm

lepat_ubi wrote:
Cik Shinju wrote:td koi tunjuk gambo ni kat Arisya tau,
dia cakap, klu org tu xnak baby tu baik bg kat adik..

sape pulok arisya tuh?
suh la dia register kat PCC...

org welfare kot dik...

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  SailorMoon on Sun Mar 21, 2010 2:54 pm

lepat_ubi wrote:
Cik Shinju wrote:td koi tunjuk gambo ni kat Arisya tau,
dia cakap, klu org tu xnak baby tu baik bg kat adik..

sape pulok arisya tuh?
suh la dia register kat PCC...

arisya - my niece.. ----> http://fiverobindas.blogspot.com/2010/03/arisya-oh-arisya-story-about-my-niece.html

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Bayi dibuang diselamatkan

Post  Deto_8 on Mon Mar 22, 2010 3:39 pm

IPOH 21 Mac - Tindakan pantas seorang lelaki yang tidak sanggup lagi mendengar kisah menyayat hati tentang kejadian buang bayi, berjaya menyelamatkan nyawa seorang bayi perempuan yang dibuang oleh pihak tidak bertanggungjawab.

Bayi perempuan yang baru lahir dan masih bertali pusat itu ditemui basah kuyup dalam semak berhampiran tempat pembuangan sampah di Jalan Medan Ipoh Satu di sini semalam.

Ketika ditemui kira-kira pukul 6 petang, bayi yang hanya dibaluti tuala mandi itu agak lemah dan sudah tidak mampu untuk menangis lagi.

Badannya juga kebiru-biruan kerana terlalu sejuk akibat hujan lebat yang turun sebelum itu.

Dia dipercayai berketurunan Melayu atau Indonesia.

Menurut individu yang bertanggungjawab menyelamatkan bayi tersebut, Mohd. Mazran Satar, 32, dia mendapat tahu tentang penemuan bayi itu daripada seorang lelaki India yang bertanyakan di mana balai polis.

"Ketika itu saya berada di pejabat. Sebaik sahaja mengetahui ada bayi dibuang, saya bersama seorang lagi rakan bergegas ke tempat kejadian dan kami terkejut melihat kaki dan tangan bayi itu masih bergerak.

"Tanpa buang masa, saya peluk bayi yang kesejukan itu dan terus membawanya ke hospital," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Menurut Mohd. Mazran, jarak antara tempat pembuangan sampah itu dengan pejabatnya hanya kira-kira 500 meter.

Dia bersyukur dapat menyelamatkan bayi itu kerana sebelum ini hanya membaca kes pembuangan bayi yang disiarkan di akhbar dan televisyen.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ipoh, Asisten Komisioner Azisman Alias ketika dihubungi mengesahkan penemuan bayi tersebut.

Sementara itu, Timbalan Pengarah Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB), Dr. Raimi Goon berkata, bayi seberat 2.8 kilogram itu kini berada dalam keadaan stabil.

''Berdasarkan pemeriksaan lanjut pakar di sini, dia dilahirkan cukup bulan dan dipercayai telah ditinggalkan beberapa jam di kawasan tersebut, '' katanya di sini hari ini.

Raimi turut mengesahkan bahawa bayi berkenaan tidak mengalami sebarang kecederaan.

Pihak hospital, katanya, bagaimanapun masih belum dapat mengenal pasti keturunan bayi tersebut.

Bayi perempuan itu akan ditempatkan di HRPB sehingga mendapat arahan seterusnya daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat.

sumber : Utusan

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  SailorMoon on Mon Mar 22, 2010 8:15 pm

bln 3 ni byk sgt kes baby kena buang ek..
ade pesta ape yek 9 bln lps..

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  Deto_8 on Wed Mar 31, 2010 10:02 am

Seorang lagi bayi ‘terbuang’

Oleh HAMIMAH HAMID
utusanperak@utusan.com.my

IPOH 30 Mac – Belum reda kisah seorang bayi perempuan ditemui dalam semak berhampiran tempat pembuangan sampah di sini pada Sabtu lalu, timbul pula kisah seorang bayi perempuan yang ditinggalkan oleh ibunya sejak seminggu lalu.

Nasib yang dialami bayi perempuan itu agak baik kerana dia ditinggalkan kepada seorang wanita di sebuah rumah di Jalan Tawas Baru, Taman Ehsan, Tasek dekat sini.

Ibu bayi itu menemui wanita tersebut minggu lalu meminta dia menjaga anaknya yang baru berusia beberapa hari.

Menurut jurucakap Hospital Raja Permaisuri Bainun (HPRB), ibu bayi itu berjanji akan menjemput anaknya keesokan hari namun tidak berbuat demikian.

‘‘Selepas seminggu tidak datang mengambil bayi itu, wanita yang menerima bayi tersebut menyerahkannya kepada pihak hospital,’’ katanya di sini hari ini.

Bayi seberat 3.1 kilogram itu kini ditempatkan di HRPB sementara menunggu tindakan selanjutnya daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM).

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  MD on Wed Mar 31, 2010 3:47 pm

Janin disumbat dalam balang


2010/03/31
KUALA LUMPUR: Janin lelaki dipercayai berusia empat bulan dan masih bertali pusat ditemui disumbat dalam balang plastik gula-gula yang ditinggalkan di hadapan Tokong Foo Yan, Jinjang Utara di sini, malam kelmarin.

Janin itu ditemui pengawal keselamatan, M Joseph, 33, selepas terlihat sebuah bungkusan plastik berhampiran pintu masuk tokong itu kira-kira jam 11.40 malam ketika menjalankan rondaan rutinnya di kawasan terbabit.

sumber www.bharian.com.my

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sex Luar Nikah...Buang Bayi...Guaner Citer..

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 8 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum